Nepremočljiva jakna

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
Kaj je sploh fora teh softshell jaken?

Te IcePeakove Softshell jakne ne prepihajo, imajo 10.000 mm vodnega stolpca in 5.000mvp paraprodušnosti (mi temu laično pravimo, da material "diha").
Ta jakna ne sme biti prevelika. Mora biti "ob telesu", da ima svojo funkcijo...da zadrži telesno temperaturo.

Mateial je sicer zelo dober glede nepremočljivosti, nimajo pa varjenih šivov.
Zato so torej super zadeva za vsakodnevno nošnjo, tudi za na sneg, če ste dosti telesno aktivni (če boste v tej jakni stali pri miru na mrazu, vas bo zazeblo...če pa se boste gibali, bo jakna super).

Če kupujete za "na sneg" (sankanje, smučanje), pa vam sigurno priporočam zimsko varianto Softshella, ki je malo debelejši in ima snežno zaporo okoli pasu ter zaporo za veter in sneg okoli zapestja.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Najlepša hvala za izvirne informacije.
smile-1.gif

Kaj pa menite o hlačah za sneg?

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Hlače za smučanje oz. boardanje ... da se pa kupit tudi neke tanjše variante, ki se jih nosi preko trenerke npr. in ne premočijo in ne prepihajo (goretex).

lp

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tako imam jaz. Soliden goretex za vrhnjo plast, spodaj pa brez ali enojne ali dvojne dolge gate (odvisno glede na napovedane temperature). Zaenkrat je to dobro funkcioniralo tako pri brezvetrnih +15 kot pri -22 in zelo močnem vetru. Sem sanjal o softshell hlačah za to, ampak te žal v nasprotju s splošno miselnostjo niso nepremočljive v primeru kakega sedenja ali valjanja po snegu, pa še problem reguliranja temperature ostane, saj se jih z zadrgami ne da tako lepo prilagajati kot pa softshelle za gornji del telesa

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Sm šu v sport 2000, pa ms najdu ene znižane ski hlače z naramnicami za borih 25 evrov. Sm mal pu na njihovo stran, in so glih model za mene in moj namen uporabnosti. So pa Northfinder. Piše, da so nepremočljive in vetronepropustne. Poročam, še kako so se obnesle.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Veliko ne pričakuj. Za kako nezahtevno rabo ob normalnih temperaturah bo, kaj več ne.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Gaastra al pa NS, ni boljše robe. Maya Maya pa je za tist z Salomon šuhi, te alternativce, ki so ponavadi še vegetarianci.

itaq.... prvo nosijo tisti, ki živijo na ladji, drugo pa tisti, ki v Fužinah.
crazy1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Gaastra al pa NS, ni boljše robe.
Se mi zdi, da se ta tema ne sprašuje o precenjenem šminkeraju, ampak dobri robi za normalno ceno.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Gaastra al pa NS, ni boljše robe. Maya Maya pa je za tist z Salomon šuhi, te alternativce, ki so ponavadi še vegetarianci.

To je vse tretjerazredna roba za tiste, ki nosijo fake rolex in mislijo, da so z bmw sestico na leasing glavni kreteni na vasi.

Se vsak the north face (pazi na original) je boljsi
tole je pa ze za prave moske

Nazadnje urejeno:

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Hja, odvisno kakšno filozofijo imaš. Arc'teryx je precej špartanska zadeva, jakna ima samo tisto kar rabiš in nič več. Ampak material je pa fenonenalen. Trenutjo imajo v Kranju (Azimut Sport) 40% znižanje na Arc'teryx robo iz prejšnjih kolekcij. Nekej je še na zalogi, ampak bolj medium številke - sem bil tam ravno v ponedeljek.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik MaverickT pravi:
Hja, odvisno kakšno filozofijo imaš. Arc'teryx je precej špartanska zadeva, jakna ima samo tisto kar rabiš in nič več. Ampak material je pa fenonenalen. Trenutjo imajo v Kranju (Azimut Sport) 40% znižanje na Arc'teryx robo iz prejšnjih kolekcij. Nekej je še na zalogi, ampak bolj medium številke - sem bil tam ravno v ponedeljek.

hvala bogu da ima samo tisto kar rabiš
rolleyes-1.gif

Grem jutr pogledat v Kranj če je še kaj dobrega ostalo. S 40% rabata bi jih še kupil, drugače pa so čisto predrage. Dobiš za veliko manj denarja iste materiale pri konkurenci (Rab, Mountain Equipment, Marmot, Berghaus itd,,,)

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Po normalni ceni vsak normalen človek ne bi kupil take jakne. Drugače pa nisem prepričan da ima npr Berghaus isto kvaliteto materiala kot Arc'teryx. Sicer ima zagotovo zelo visok nivo kakovosti in razmerja med ceno/kvaliteto, ampak nisem pa še primerjal kako dolgo bi ostal suh z enim in drugim in kako dolgo bi zdržale jakne...

Jaz osebno sem kupil Arc'terxy Sidewinder SV. Spodej pa ob nižjih temperaturah oblečem Berghausov "grelec", in me pozimi niti malo ne zebe tudi pri -15
smile-1.gif

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik MaverickT pravi:
Po normalni ceni vsak normalen človek ne bi kupil take jakne. Drugače pa nisem prepričan da ima npr Berghaus isto kvaliteto materiala kot Arc'teryx.

Sam pa mislim ravno nasprotno. Verjetno Gore-tex ne dela materiala za vsakega proizvajalca posebej. Pro shell je pač pro shell in tukaj mislim, da ne more biti nekih gromozanskih razlik.
Je pa res, da ko si enkrat najdeš pravo firmo, se težko odločiš za kaj drugega. Sam sem "probal" že veliko znamk, a mi najbolj odgovarja kroj Rab-a

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Materiali so precej podobni, je pa velika razlika v kakovosti izdelave. Lani sem tako za isto ceno primerjal Trangoworld in Millet shoftshell jakno, samo razlika je bila opazna že na daleč (v korist prve), kaj šele potem, ko si v jakni par minut.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Obujam staro temo...

Skozi čas sem ugotovil, da "pravi" gore-tex (ali njegovi ekvivalenti) mi ne ležijo, že itak se potim ko nor in tako imam jakno ves čas noter mokro. Počasi bom nabavil nekaj bolj vsestransko uporabnega in naj bi bila prava stvar Polartec neoshell (še bolj diha kot eVent) in hkrati nepremočljiva zadeva.
Tako imam Patagonio H2no za polno zalivanje z dežjem ko sem na "miru" (jadranje itd...), 8848 duratec supreme bundo za smučat (super razmerje med ceno in kvaliteto materiala), star softshell pa bo zamenjal Marmot zion neoshell (in s tem odpade potreba po rezervni, pravi vetrovki)