Nepremočljiva jakna

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Danes na pohodu me me napralo ko cucka. Maya maya softshell je spustu dušo.

A vsi softshelli po enem času namakanja premočijo al am "tapoceni"? Je bolje pogledat za kako goretex vetrovko?

Kaj nabavit, da bo 100% nepremočljivo, s kapuco, po možnosti kapuca z majhnim šiltom. Max performance za najmanj soldov?

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
vsi softshelli premočijo. Goretex je kar dobra zadeva, samo konkurenca ga je dohitela in tudi prehitela. Ima namreč to slabo lastnost, da slabše diha. Za letos so sicer že predstavili novo membrano active shell, samo bo verjetno drago ko [censored]. Kar se pa tiče dihanja materijala, je pa ena izmed boljših zadev EVENT. Pa letos da polartec še nekej novega ven. Tisto bo pa baje sploh hudobija.
Kolk pa si pripravljen dat denarja? Ker za moje pojme se taprave vetrovke začnejo pri 200€.

Ko sem sam kupoval vetrovko sem tudi šel gledat to jakno, ki si jo prilepil. Za moje pojme je za vetrovko daleč pretežka. Pa tudi na netu ne zaslediš veliko o njej...pač slovenska firma.

Sam sem imel tole, a sem jo vrnil, ker mi je bla malo preozka. Drugače pa hudo dobra jakna.

http://rab.uk.com/products/mens-clothing/shell/latok-alpine-jacket.html

origin

Pripravnik
7. nov 2010
116
0
16
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
A vsi softshelli po enem času namakanja premočijo al am "tapoceni"?
Ce izvzamemo tiste za 300€+, ki nisem cisto preprican, da bi se jim se lahko reklo softshell, bi rekel da kar vsi.

Citat:
Je bolje pogledat za kako goretex vetrovko?

Kaj nabavit, da bo 100% nepremočljivo, s kapuco, po možnosti kapuca z majhnim šiltom. Max performance za najmanj soldov?
Jaz ti lahko priporocim edino troslojni Goretex Pro-shell, najboljse od doticne firme. Z ostalimi materiali nimam izkusenj.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
ja softshell ni ravno neki hudo nepremočljivi material....je bol namenjen proti vetru(windstopper).....še vedno so za dež bolše vetrovke .... ni pa vse v denarju....jaz sem za nekje 30-40€ dobil nekaj takega (glej pod products/military/weather protection garments ... ena izmed teh s kapuco, vendar v zeleni barvi, s hlačami seveda) .... zaenkrat še ni spustlo vode skozi...ne jakna, ne hlače....uporaba pa večinoma na skuterju......ne vem pa ti povedat od kod, ker je foter to neki zvohal

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Hja, kaj več, kot 200 eur ne bi dal...

Mora pa biti "tanka" oz. zlo prepustna ker sem tiste sorte človek, ko mu je večkrat vroče kot pa ga zebe...skratka ne rabi bit za mrzlo vreme.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik man007 pravi:

Imam to jakno že dobro leto. Ne bo ti žal. Ne premoči, odlično diha, zelo tanka. Spodaj imej še velur za hladne dni, sedaj pa kakšno majico.

zelo tanka ravno ni no
smile-1.gif

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
No sej ko je sonce imam tak kratke rokave, če veter softshell in še eno craft lahko tekaško vetrovko...

Je torej ta Karibu ok za dež, ko temp "pade" na okoli 10-15 stopinj? Mi nebo vroče če mam spodaj kratke rokave ali kaj tankega?

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
No sej ko je sonce imam tak kratke rokave, če veter softshell in še eno craft lahko tekaško vetrovko...

Je torej ta Karibu ok za dež, ko temp "pade" na okoli 10-15 stopinj? Mi nebo vroče če mam spodaj kratke rokave ali kaj tankega?

Sam sem to Karibu šel pomerit. Tudi sam raje vidim, da me malo zebe, kot pa da mi je prevroče. Material je malo debelejši kot ostali (Goretex, event, itd..), ne vem pa kako se obnese ob dežju. Meni se je najbolj dopadlo to, da je materijah raztegljiv, minus pa mi je bil to, da je malo pretežka in za moj okus malo predebela. Greš probat, zgrešit nimaš kej
smile-1.gif

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
če iščeš kompromis oz. all-round jakno je to verjetno softshell oz. ena od teh izvedb. bolje diha kot gore-tex, manjšo mokroto pa tudi preživi. Če iščeš jakno, ki jo boš dal nase, ko se bo res treba zaščitit pred dežjem oz. ostalo mokroto, si kupi gore-tex (ali kaj podobnega). jaz sem v gore-texu precej prehodil, tudi pri -10 je lahko čisto ok craft dolga majica + powerstretch ali polartec200 + gore-tex jakna.

zelo zanimivo je gledat ljudi, ki pravijo da ne rabijo gore-texa. potem gremo pa ob malo toplejšem vremenu ledne slapove plezat, kejr vse teče in curlja, so pa mokri do gat. jaz pa uživam v gore-tex jakni, paclite hlače in GTX čevlji.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Imam BMWjevo jakno (jahting kolekcija), ki so jo zašili pri firmi Henry Lloyd in sem zelo zadovoljen. Lani me je tri ure v Španiji dež pral in ni spustila duše, če pa sonce posije pa ti ni vroče v njej oz. se ti ne zalepi na kožu, če imaš spodaj kratke rokave.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Karibu je bolj boga zadeva, pa še dragi so ko pes, najboljše je kakšna lahka goratex jakna oz. vetrovka. Težko ti sedaj rečem kaj je najboljše, imaš kar nekaj firm ki imajo izvrstne vetrovke in goratex jakne, cene pa odvisno kaj vzameš. V Igluju boš ziher kaj našeu samo so kar dragi, pa glih ni neki izbire, probaš lahko tudi v Promontani, ki imajo znamko Hard Wear Mountain, jaz imam eno njihovo jakno doma in sem zelo zadovoljen, potem imaš tukaj tudi trgovino Kibuba, pa mogoč tudi Anapurna, pa še kaj bi se najdlo...

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
v citiy magazinu (cajteng od btc-ja) imaš kupon za 20% popust na vse icepeak izdelke v tomas sportu.
A to velja tudi v MB v Tomasu? Če da, bi bil kdo tako prijazen, da bi mi poslal ta kupon?

lp

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Kaj je sploh fora teh softshell jaken? Jz bi rabu neki za zimo, mal grem sankat z tamalimi ta let, pa bi rabu neke hlace, jakno k ne premoč. Kaj priporočate?