nepravilno parkiranje - tujina

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
daj no kaka kazen?
Jaz sem lani parkiral v Opatiji in seveda kazen 150 kun.Listek sem vrgel v prvi kos za smeti in adijo.Ni prislo nic.
Ce je pa te tako strah pa placaj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Vsaj je nedolžen, dokler se mu krivda ne dokaže. To, da oni rečejo, da sem zato kriv, ker je avto moj, ni dokaz. Lahko pa predajo tono dokazov kako sem jaz naredil tisti prekršek, pa bom kriv.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Kaj pa bi bilo moralnega v tem, če pač nekje (pre)hitro vozim? To je le plod nekih "glav", ki so dejale, da je 130kmh omejitev in tako mora biti. Nima nobene veze z moralo.

Drugo pa je, če se povzroči nesreča druge vrste, tisto pa je na voljo kar nekaj dokazov, če so spretni kriminalisti.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
ksz...

Ok, izmenjave podatkov ni, ker Hr ni v EU... Kaj pa, ko/če pride? Ok, spet po 3 letih to zapade. Kaj pa zadeve mlajše kot 3 leta? Tu se pa zna zgodit, da bo marsikdo prejel domov položnico z n-krat večjih zneskom, kot pa tistih prvotnih 150 kun...

Nevem, zato sprašujem...
wink-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Sj je edn mal bl zgori napisal, da te lahko na meji jebejo, če te preverijo. Ti vzamejo dokumente in morš najprej plačat kazn (oz. te ne spustijo iz države)..
wink-1.gif

Spet, kokrat so te pa na meji preverjal v računalniku?

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
hehehe
ma mene je zanimalo, če palijo izgovori nisem bil jaz voznik pri njih. Rešitev v stilu možnosti so male, me ne zanimajo toliko, ker sem preveč doli, da bi se zajebaval. V končni fazi, naslednjič mi slučajno pajek odpelje avto, pa bom še tu duplo kazen plačeval :D

skratka, če ni neke pravne fore s katero se izmuznem, bom zgleda plačal
frown-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
447
83
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Spet, kokrat so te pa na meji preverjal v računalniku?

Kar preverjajo, veš. Položi osebno / potni list na tisti skener in to je to. Vzame mu par sekund.

Ampak registrske s teboj verjetno ne more povezat ali pač? Razen če imajo skener tablic in te lahko dobijo na ta način? Čeprav so edini, ki se jih spomnim, na srbskih AC.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik tratnjak pravi:

skratka, če ni neke pravne fore s katero se izmuznem, bom zgleda plačal
frown-1.gif

Obvestilo o narejenem prekršku - ki so ti ga obesili na okno - ni 100% dokazilo da si ti naredil prekršek ampak tvoje vozilo (kaj pa če ti kdo vrže njihovo obvestilo v koš??). Zato ti - če te izsledijo (sem že prej mapisal da me po treh letih še niso našli - da pa pomirim ostale pa samo poduk, da novi zakoni ne smejo veljati za prekrške storjene pred sprejetim zakonom - pošljejo domov obvestilo in šele to je dokaz, da si ti prijel obvestilo o prekršku (če nebi bilo tako ti nebi dali v domov poslanemu obvestilu (ali pa grožnji, da pri neukih bolj pali in plačajo) pravnega poduka).
Tako da ti kar mirno haraj po hrčaraji, če pa se bojiš pajka v zg pa podatek, da ga ne smejo odpeljati če je na parkirnem mestu - lahko pa ga če je na kolesarski ali pločniku.