I
Izbrisan uporabnik #488
Nekoč sem o tem že pisal in sicer glede modela Nuvi 200, kako se je dalo s starim fw vklopiti funkcijo snemanja poti/track.
Kot je znano modeli 2xx, 7xx in 1xxx avtomatsko shranjujo sled v datoko \garmin\gpx\current.gpx. Ko število točk v sledi preseže 10.000 se datoteka avtomatsko prepiše in gre znova, prevožena pot pa je izgubljena. Kar je sitno, če hočeš doma pogledati...
Pri določenih modelih Garmina se je pot dala shraniti, pri Nuvijih te možnosti ni.
Garmin je že z modelom 200 pokazal, da obstaja možnost snemanja poti neomejeno glede na količino prostega pomnilnika na Nuviju, vendar pa je ta skriti meni odstranil, funkcija pa je še vedno ostala.
Funkcijo shranjevanja poti je možno vklopiti ne glede na FW po naslednjem postopku:
http://www.gpspassion.com/upload2/HiddenTrackLogHowTo.pdf
Jaz sem zadevo preizkusil na modelu 205 in 765 in zadeva deluje. Pri modelu 205 je potrebno prvo poiskati satelite, pri 765 pa deluje tudi v demo načinu.
Zadeva je za vklop preprosta.
1. vklopiti Nuvija in poiskati satelite, pri 765 gre tudi v demo načinu (pri 205 ne).
2. klikneš na zemljevid (obvezno), tako da si naprava že zapomni prvo točko
3. klikneš na menu, orodja, Kje sem?
4. V meniju Kje sem? vklopiš skrito funkcijo snemanja sledi.
To narediš tako, da v zaporedju klikaš na polja (kjer ni ikon) pod napisoma:
Najbližje križišče
Najbližji naslov
Najbližji naslov
Najbližje križišče
Klikaš npr. na imena ulice. V prvem linku je slika, če komu ni jasno.
5. Pojavi se skriti meni snemanja poti.
Stišneš start in naprava prične z snemanjem.
6. Nato greš nazaj na karto in voziš... pri modelu po vklopu te funkcije Nuvi 765 nariše ikono fotoaparata, pri modelu 205 pa je zgoraj nariše še ikono STOP in števec.
7. sled se nato shranjuje v mapo \garmin\logs\ v mapo, ki nosi datum sledi.
8. sled se ne shranjuje v klasični gpx datoteko ampak v formatu bin, zato jo je potrebno po končanem snemanju pretvoriti v gpx format.
Program ki to omogoča:
http://www.anpo.republika.pl/files/wnutrak016a.zip
9. nato pretvorjen gpx pogledamo v Mapsourcu ali Google Zemlji.
Zadeva deluje brezhibno.
10. skratka težav s shranjevanjem sledi ni več oziroma z omejitvijo 10.000 točk.
Kot je znano modeli 2xx, 7xx in 1xxx avtomatsko shranjujo sled v datoko \garmin\gpx\current.gpx. Ko število točk v sledi preseže 10.000 se datoteka avtomatsko prepiše in gre znova, prevožena pot pa je izgubljena. Kar je sitno, če hočeš doma pogledati...
Pri določenih modelih Garmina se je pot dala shraniti, pri Nuvijih te možnosti ni.
Garmin je že z modelom 200 pokazal, da obstaja možnost snemanja poti neomejeno glede na količino prostega pomnilnika na Nuviju, vendar pa je ta skriti meni odstranil, funkcija pa je še vedno ostala.
Funkcijo shranjevanja poti je možno vklopiti ne glede na FW po naslednjem postopku:
http://www.gpspassion.com/upload2/HiddenTrackLogHowTo.pdf
Jaz sem zadevo preizkusil na modelu 205 in 765 in zadeva deluje. Pri modelu 205 je potrebno prvo poiskati satelite, pri 765 pa deluje tudi v demo načinu.
Zadeva je za vklop preprosta.
1. vklopiti Nuvija in poiskati satelite, pri 765 gre tudi v demo načinu (pri 205 ne).
2. klikneš na zemljevid (obvezno), tako da si naprava že zapomni prvo točko
3. klikneš na menu, orodja, Kje sem?
4. V meniju Kje sem? vklopiš skrito funkcijo snemanja sledi.
To narediš tako, da v zaporedju klikaš na polja (kjer ni ikon) pod napisoma:
Najbližje križišče
Najbližji naslov
Najbližji naslov
Najbližje križišče
Klikaš npr. na imena ulice. V prvem linku je slika, če komu ni jasno.
5. Pojavi se skriti meni snemanja poti.
Stišneš start in naprava prične z snemanjem.
6. Nato greš nazaj na karto in voziš... pri modelu po vklopu te funkcije Nuvi 765 nariše ikono fotoaparata, pri modelu 205 pa je zgoraj nariše še ikono STOP in števec.
7. sled se nato shranjuje v mapo \garmin\logs\ v mapo, ki nosi datum sledi.
8. sled se ne shranjuje v klasični gpx datoteko ampak v formatu bin, zato jo je potrebno po končanem snemanju pretvoriti v gpx format.
Program ki to omogoča:
http://www.anpo.republika.pl/files/wnutrak016a.zip
9. nato pretvorjen gpx pogledamo v Mapsourcu ali Google Zemlji.
Zadeva deluje brezhibno.
10. skratka težav s shranjevanjem sledi ni več oziroma z omejitvijo 10.000 točk.