Nemški ovčar

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
LOL, dej nehi no.
smile-1.gif

Mešanci pa ne epi niso prav nič imuni, z navedki ali brez. Pri psih je epilepsija ali pa zgolj epi napadi žal precej pogost pojav. Zaključimo s tem, da ne gre spet za tako zdravo pasmo, saj so le podvrženi id. epi. Več o tem pa v tej temi nima smisla razpravljat.

No kaj zaj govoriš o tem da so vsi psi podvrženi epilepsiji, predtem pa mi mečeš naprej kako je belgijev epileptičen; nič več ali
nič manj kot ostali.

Na 1000 belgijcev in 1000 dalmatinerjev, bo število epileptičnih variralo na 10 natančno.

Vsekakor pa lahko rečema da Belgijski ovčar je zdrava pasma, ga pa epilepisija ne hebe nič bolj ali nič manj kot vse ostale,
nenazadnje je to gensko že od volkov.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
LOL, dej nehi no.
smile-1.gif

Mešanci pa ne epi niso prav nič imuni, z navedki ali brez. Pri psih je epilepsija ali pa zgolj epi napadi žal precej pogost pojav. Zaključimo s tem, da ne gre spet za tako zdravo pasmo, saj so le podvrženi id. epi. Več o tem pa v tej temi nima smisla razpravljat.

lej, sam tko medklic, malcom nima pojma ama o ničemer, je pa njemu forum mesto, kjer se hrani. lahko mirno preskočiš njegove poste, je pa res, da bi se tresel kot njegov pes, če bi to storili vsi.
evil.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
No, potem tisto, kar ti imenuješ aport (kar se namoči z drogo ali žogica, v kateri je eksploziv) ni nič drugega kot eksploziv, ki bi bil zavit v vrečki... aport je pa nekaj, s čimer se pes potem tudi igra (če ima v tvojem primeru enako fizično obliko je čisto vseeno, saj se tistega napojenega z drogo ne uporablja kot aport).

Upam, da razumeš, kaj želim povedati.

Sem malo pobrskal in evo, en dober primerček treninga: https://www.youtube.com/watch?v=MB6cfzq8Ymo&feature=related
To je sicer že ena stopnja naprej (torej pes že ve kaj dela) a kot vidiš ni fokusiran na žogico temveč na vonj. Tako se tudi "tvoji aporti" (večinoma) ne skrivajo po avtih ampak se skrivajo preparati z vonjem (v škatlici, posodici, vrečki). Saj je psu pomemben vonj, boli njega oblika žogice. Zakaj? Ker se ga nauči, da reagira na pravi vonj in ne na žogico
wink-1.gif
. To se pa vedno dela v kontroliranem okolju (škatlice take ali drugačne). Ko je inštruktor prepričan, da pes s prepoznavanjem vonja v kontroliranem okolju nima več težav pa začnejo psu postavljati različne izzive (teško skriti, maskirani vonji, prepoznavanje mikrolokacije ipd.).

Če zadevo prevedem v "moj svet". Aporta ne podrgnemo ob človeka, da bi pes potem iskal vonj človeka ampak se aport (igrača, hrana, ipd.) skrije skupaj s človekom.

Ja, samo ti si izpustil eno bistveno stvar (za moje skromne pojme) - ko pes reagira na vonj (v cemerkoli pac ze), se mu vrze aport oz. zogico. In kot mi je bilo razlozeno, zato pes misli, da ko isce nek dolocen vonj, isce svojo igraco. Ampak da pa igraco povezuje s tem vonjem, se v igraco (v primeru zogic) daje snov s takim vonjem, zato da zacne svojo igraco povezovat z vonjem.

Sicer pa nima smisla d anekaj ful debatirava ker pomoje en drugemu ne bova nekih bistveno novih stvari povedala. Raje se mXu posveti, bo bolj koristno pomoje =)

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
poglej, pes gleda na osebe, oziroma živali, ki so nižje rasti od njega, kot na podrejene. Predlagam, da si kupiš hodulje.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
poglej, pes gleda na osebe, oziroma živali, ki so nižje rasti od njega, kot na podrejene. Predlagam, da si kupiš hodulje.

Ne nuca, pes bo še kar umiral od smeha..
hysterical-1.gif

rotvajler

Pripravnik
7. mar 2011
173
20
18
Pozdravljeni, lastniki in poznavalci psov!

Po mnogih mnenjih in nasvetih me resnično zanima, kako je s tem, koliko časa dnevno je potrebno nameniti psu, kot je nemški ovčar. Predvsem mislim tu na sprehode, in podobno. Skoraj ne verjamem, da so lastniki nemških ovčarjev le upokojenci in nezaposleni, da imajo zaradi tega dovolj časa za psa od jutra do večera, da se ta "zlaufa". Bolj verjamem, da nas je večina zaposlenih, da hodimo v službe, ki nam vzamejo določen del dneva. Iz tega sledi, da si čas za psa lahko vzamemo po službi, ko smo doma. Mnogi pravijo, da če doma dopoldne (zaradi službe) niste s psom NO, da ta pasma ni za vas, saj tak pes ne sme biti dalj časa sam. Torej, kaj je res in kaj ni? Kakšni naj bodo dnevni sprehodi z NO, časovno? Predpostavka je tudi, da ni nikogar drugega, ki bi v odsotnosti lastnika (služba) vozil psa na sprehod...

Kako je pri tej pasmi od trenutka dalje, ko prineseš 2-3 mesečnega mladička domov? Predstavljam si, da pri tej starosti zunaj ne more biti sam (ali pač?) oz. da ga imaš do določene starosti (velikosti) v hiši. Kako ga potem prestaviti oz. navaditi, da je pes zunaj na dvorišču (pesjak z uto)? Mnogi so povedali, da jim pes sploh noče v hišo, da če ga pa nekako spravijo v hišo, da pa pes kmalu cvili pri izhodnih vratih za na dvorišče?

Zanimajo me vaše izkušnje, kako je z vsem tem, mnenja, nasveti...

Pa lep pasji pozdrav!

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
pesu je fajn tudi cel dan ležat v sobi, so lahko isti lenuhi kot raja. Tako da pes bo ratal tak kot si ti.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst sem mnenja, da se je treba s psi velik ukvarjat!!
Tist ko sta en druzga vesela, sam ko prideš domov je men brez veze. Pa še pol od njega zahtevaš, da bo priden in vse znal...

Kako urco sprehoda ko prideš iz službe, pa še kako uro zvečer. Pa zjutri pol ure... Pač odvisno al imaš oreng dvorišče in lahko cel dan laufa. Al bo skos zaprt, ko se ne boš z njem ukvarjal. Pa vmes je tut fajn mu posvetit mal pozornosti, je le živo bitje;)