Ne vem, bral sem da se še dogovarjajo o tem kje jo zgradit al v Franciji al na Japonskem (večji favorit je Francija zaradi lege) in da cel kup držav zbira dnar za to. Da je pa že postavljena pa prvič slišim.
Tukaj začni: Nuclear power in France. Francija ima kar 59 nukleark.Citat:
Uporabnik redorange pravi:
Mi lahko prosim malo več poveš kako so rešili, al kak link, da preberem?
gledano relativno ali absolutno? torej vse vetrnice na svetu hkrati pobijejo manj ptic kot vsi avtomobili na svetu hkrati, ali ena vetrnica v svoji življenjski dobi pobije manj ptic kot en avto v svoji življenjski dobi?Citat:
Uporabnik redorange pravi:
Samo za info: vetrnice pobijejo manj ptic kot avtomobili.
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Komercialne fuzijske elektrarne ni pričakovati še vsaj 50 let. ITER je samo poskusni reaktor, poskusna elektrarna DEMO pa naj bi nastala nekje čez 30-40 let.
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ne bi bil jaz tako siguren v tvoje trditve.
Fuzija ni tako preprosta reč kot v filmih in ZF knjigah. To, da se bo cela reč okoli ITER-ja podražila nenormalno, se pa že kar sluti.
vplivajo na gibanje zračnih mas? na kakšen način?Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
Tako kot hidroelektrarne tudi veternice niso čisto brez posledic na okolje. Številne veternice po mojem vplivajo na gibanje zračnih mas in s tem na podnebje. Tako da se ne veselte preveč teh ventilatorjev.
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Seveda da se bo podražilo. Ker reči delajo neki akademiki. In da je reč še hujša, se reč dela v EU, kjer so dohtarji vajeni kurit dnar za brezveze. Če bo pamet, se bodo itak pojavile privatne iniciative. Tako kot privat firme in ne akademiki izdelujejo dan danes jederske elektrarne (Westinghouse, Toshiba, ...).
100 veternic?Citat:
Uporabnik sass pravi:
vplivajo na gibanje zračnih mas? na kakšen način?Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
Tako kot hidroelektrarne tudi veternice niso čisto brez posledic na okolje. Številne veternice po mojem vplivajo na gibanje zračnih mas in s tem na podnebje. Tako da se ne veselte preveč teh ventilatorjev.
katera od človeških zgradb ima po tvojem mnenju največ upora in tako najbolj vpliva na gibanje gibanje zračnih mas:
- 1 vetrnica
- 1 vetrnica, katere rotorji se ne vrtijo
- burj dubai, najvišja zgradba na svetu
Tistih 200MW, ki jih kuri Talum, se ne bo kaj dosti poznalo k trenutnim 500+MW primankljaja v pasuCitat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Sicer se je kot rešitev primanjkljaja pojavila tudi rešitev, da ukinemo Talum, pa smo rešeni naslednjih 20 let