Nekaj začne ružit in cvilit ko vklopim klimo

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
No kot piše že v naslovu začne nekaj ružit in cvilit pod armaturko ko vklopim klimo.

Zvok je takšen kovinski in mi deluje kot da bi ventilator nekam brusil, čeprav ventilacija deluje normalno z in brez klime. Pa tudi hlajenje je bolj ko ne v kur.cu. Avto je peugeot 206, 2003 letnik z 1.4motorjem. Če kdo ve kaj bi lahko bilo približno narobe bi mu bil zelo hvaležen.

Sej je mal čudno napisano ampak lahk kaj dodatno pojasnim če bo koga še zanimalo.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Če se sliši kovinski ropot, je verjetno nekaj narobe z kompresorjem klime. Bo treba malo poservisirat.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ja, 200€+
smirk-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni se je pred par dnevi pojavil čisto enak zvok, se pa sliši bolj ali manj odvisno od tega koliko pritiskam na plin - je pa sigurno klima, ker če jo izklopim, zvok takoj izgine. Drugače pa mi hlajenje deluje super (imam avtomatsko klimo).

Se pa je drugače to pojavilo zdaj enih 3x samo za par minut, potem je nehalo, vedno pa po zagonu avta in prvem vklopu klime, mogoče je povezano s krčenjem/raztezanjem materiala.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.199
7.034
113
Enako je pri meni. Glede na to, da je popravilo blizu vrednosti avtomobila se pač tega ne bom loteval. Naj dela, do kdaj bo, potem pa naj uživa na večnih počivališčih
wink-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Meni isto lani pri Twingotu. Letos pa tega rožlanja še nisem slišal. Klima hladi dobro čeprav v sedmih letih še ni bila servisirana in sem jo letos hotel peljati na tisto Renault akcijo pa mi v telefonskem razgovoru pravijo, da pogledajo če je premalo plina in dofilajo. V tej akciji naj bi menjali mikrofilter vendar, ker ga Twingo nima ga pač ne zamenjajo. Prav tako ne menjajo sušilca plina, ker ni potrbno, prezračevalne kanale mi pa tudi nebi razkužili, če mi ne smrdi (čeprav je všteto v akcijio).
Torej za 20€ bi mi pregledali delovanje klime(mikrofiltra mi nebi zamenjali, ker ga nimam, razkužili pa tudi ne ker mi ne smrdi
confused-1.gif
.
Ko sem jim rekel da naj mi namesto mikrofiltra in razkuževanja za 20€ dofilajo plin, če je poterbno ni hotel nič slišat.
Bo treba nekam drugam na kontrolo.

de_Zolt

Pripravnik
19. jul 2007
82
0
6
Pri meni je delalo isto.Imam prav tako P206 1.4 za avtomatsko klimo.
Pri meni je bilo tako da če sej je ventilator vrtel z manj obrati se je slišalo bolj , z globjim glasom , če si pa pojačal hitrost vrtenja pa se je slišalo kot z vedno višjim glasom , tak zoprn kovinski zvok, ko si dal pa vrtenje na ful pa se to škripanje skoraj ni slišalo.
Mislim da je to kar "serijska napaka " pri pežojih 206.
Pojavi se po približno 100 000 prevoženih km.
Cviljenje pa je prisotno , ko je klima vklopljena in kadar je samo na ECO (samo ventilacija)
Trdim namreč, da imaš zanič ventilator v kabini .
Cena menjave ni ravno nizka. Mene je prišlo čez 200 evrov. Koliko natančno pa ne vem, na srečo pa menjava ni zapletena.
206 ica je zelo enostaven avto za razdirat in menjavat dele :
tongue-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa kak hudiča lahko en ventilator stane 200€. Kaj pa je cvililo - ležaj ventilatorja ali je drgnil kam?

No jaz sicer zdaj že kak mesec nisem slišal tega, mogoče pa je znak začetka težav.

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
ma men pa dela k cirkularka..
menjali smo že olje pa dofilali..
ampak bolje pa ni.. hladi res malo..
kaj bi lahko bilo narobe?

xyxx

Pripravnik
27. sep 2007
40
0
6
avto je sicer xsara picasso, ampak zelo podobni problemi: ob vklopu klime grdo zastruži (kakšnih 30sek), potem se zvok ublaži in čez nekaj časa ga več ni

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pol pa ti je mogoče crknil ventilator ali pa se komaj malo vrti in zato ne potiska zraka v kabino. Kaj klima pa se vklopi normalno?

de_Zolt

Pripravnik
19. jul 2007
82
0
6
No tako je blo tudi pri meni , če imaš avtomatsko klimo ,je verjetno zelo podobna, če ne kar ista ,(vsaj prikazovalnik z gumbi za upravljanje je isti pri Xsari Picasso in Pežoju 206 ,samo z različno barvo črk na displeju).
Tudi pri meni je na začetku ružilo bolj nalahno , potem pa vedno bolj in bolj sčasoma, dokler ni zvok postal že toliko zoprn ,da tudi če si dal radio bolj na glas ni zaleglo več :D

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
klima se vklopi z tem zvokom.. in pol se jo sliši skos..
vsakič ko ustavim avto na rdeči ko stisnem sklopko.. itd..
tole mi gre že pošteno na živce..
klima pa na LO pa ventilator na 5..
prej bi zmrznil not zdej pa komaj kaj občutim..

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če se klima vklopi (in dela, torej se izklopi samodejno), potem so po moje lahko samo krivi: ventilator, ki ne piha ohlajenega zraka dovolj v kabino, zamašen filter, ki ne dovaja dovolja zraka v klimo ali polomljena ena izmed loput, ki tako zapira dotok.

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
kul.. polomljena ena izmed lopat.. tole se sliši zlo kul..
mogoče je zaštekala.. ventilator pa opozarjam že eno leto.. pa nič.. vedno rečejo da je kao smet not in da zato trrrr..
filter.. ja je moæno.. je blo kar precej makedama..

ampak zakaj ela k cirkularka? to pa mi ni jasno..

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zakaj je ko cirkularka nimam pojma. Lahko, da je pač ležaj obrabljen, sej tudi npr. na kompih začne čez nekaj let ružit ko zmešano.