Nekaj proti muham

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Torej zadnje dni se je očitno muham zf*kalo ali pa imam le jaz to srečo da je nekje zraven kakšno gnezdo ali nevem kaj.

Kako se jih znebit? Pa ne govorim o eni muhi,ampak pridem domov,pa je v kuhinji 30 muh na oknu! Počasi že sumim da se žgejo nekje za/pod pultom.

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
mi smo kupli od raida (daš v štrom) nek odganjalec komarjev in kao muh, pomaga sam morem rečt da tist vložek ko ga daš not kr hit poide novo polnilno je pa 7e al kok... treba še za kej druga pogledat

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.975
113
pri taščici
Imam predvsem zaradi komarjev občasno (ko zvečer hodim čez balkonska vrata v notranjost si jih naberem, sicer imam komarnike) modro luč ki ima okoli sebe štrom in ni najbolj uspešna pri lovljenju aviacije. Nekaj se jih nabere, vendar je otrok kljub temu da leži zraven prižgane luči, zjutraj ves popikan.
Samo toliko da ne boš potem razočaran.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
ka pa tista fora ko je pred kratkim krozla po mejlih in fejsu, ko daš kvas pa še neki v flašo odrezano pa drug del flaše kontra not, je sprobu kdo?
Imam tri takšne DIY lovilce na področju, kjer se zadržujemo, dve električni modri luči, občasno prižgano petrolejko, zadnje čase poskušamo s kurjenjem kavne usedline ('zoca'), nasajeno sivko, imel sem tudi odganjalca žuželk (ki jih je veselo privabil), skratka, ni da ni.
Kljub vsej tej ZUNANJI oborožitvi se komarji še vedno pojavljajo. Morda manj, kakor bi se brez tega, vendar še vedno so.
Na srečo mi v notranjih prostorih odlično služita dva Raid izparilna odganjalca, tako da imamo v hiši res popoln mir.

LP

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ne, skoraj v centru Ljubljane (točen naslov imaš v mojem podpisu) in probleme imajo vsi, tudi nekoliko bolj oddaljeni sosedje.
Žal

22. jul 2007
13.598
1.774
113
124
Komarnike na vsa okna pa je mir, če se pa kakšen prešverca pa pok po njem
zmaga.gif

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-1
16
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Torej zadnje dni se je očitno muham zf*kalo ali pa imam le jaz to srečo da je nekje zraven kakšno gnezdo ali nevem kaj.

Kako se jih znebit?
Ne odpiraj oken v času padavin, ko muhe iščejo skrivališče.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.975
113
pri taščici
Nimam na vratih, predvsem v večernih urah se moram izogibat balkanskih vrat. Šipa je polna golazni in ko odpreš vrata jih dobesedno prineseš v hiši. Čez komarnik na vratih hoditi pa mi nekako ni?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik bugmenot3 pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Kako se jih znebit?
Ne odpiraj oken v času padavin, ko muhe iščejo skrivališče.

Ja to so pa res skos na kiper odprti...rož ni nobenih bliz, je pa bilo te muh tolk, da sem jih iz sesalcem lovil, pa vrečko v smeti ... cez dva dni pa nova pošiljka muh na oknih v isti sobi
grin1.gif

Sej se bojim it na dopust, jih bo 200
grin1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Hja zapiraj okna, ko gres od bajte.... Fizicna prepreka je najboljsa - komarnik

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Mogoče so se mu pa kje zaredile in so se ravno zlegle iz jajčec, jih zna bit v zelo kratkem času kar lep zalogaj, pa sploh ni nujno, da ima v stanovanju svinjarijo, ampak nekam je mogla muha podmladek parkirat.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
No muh ni več...hvala bogu...sumim tudi sam da je ena muha nekam za omaro skrila "gnezdo".

Je bilo pa kar pestro tiste par dni
grin1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Muha ponavadi dela "gnezdo" na gnijočem mesu, ker ličinke takoj potrebujejo hrano. Nisi nič zavohal?

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Ni nujno, sem bil sam istega mnenja, dokler jih nisem imel pred kratkim tudi sam. Ličinke sem našel najprej pod tepihom, ki je pred parimi dnevi prišel s pralnega stroja, bilo jih je cca 30, so romale v školjko, mal se je pogledalo še naokoli in ni bilo videti gnezda oz sem pa tja kaka ličinka. Čez nekaj dni so se pa s tega vsule zelene muhe, ki jim ni bilo videti konca. Razstavil sem praktično vse stanovanje in suhe ostanke ličink našel pod kuhinjo, v dnevni pod omaro, ter še nekaj temnejših kotičkih. Pregledal vso hrano, prepoliral vse pohištvo znotraj in zunaj se spravil med cunje in nisem našel nobene druge sledi več. Še najmanj mi je pa jasno od kot so se vzele, ker v stanovanje redko katera muha sploh zaide, kaj šele zelena. No sumim mal, da so se zaredile v smeteh, ki se sicer na nekaj (3-4) dni odnašajo in odrezki govejega mesa, ampak sem jih že pri ličinkah pregledal pa nič našel.
Šola: Od slej je toliko večja previdnost glede smeti, pa še nenačrtovana generalna stanovanja se je izvedla
wink-1.gif
in kak mesec je že mir.