Nekaj gospodinjskih vprašanj

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.079
113
1. Ali se res pokrovk od Zepterja (tiste s termostatom) ne sme dajati v pmivlani stroj?
Boljša polovica pravi, da ne, nekaj zaradi temperature????
Pa saj se kuha pri 100C, pere pa pri 55C????
2. Ali se lahko usnjena sedežna čisti z razmaščevalci? (recimo meglio)?
Nekaj mi pravi, da ne.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
1. Ali se res pokrovk od Zepterja (tiste s termostatom) ne sme dajati v pmivlani stroj?
Boljša polovica pravi, da ne, nekaj zaradi temperature????
Pa saj se kuha pri 100C, pere pa pri 55C????
2. Ali se lahko usnjena sedežna čisti z razmaščevalci? (recimo meglio)?
Nekaj mi pravi, da ne.

Glede na to, da v trgovini prodajajo boga in pol za usnje, rajš vzemi nekaj primernega. Priporočam čistila za sedeže v avtu. Pride malo dražje, ampak so fantastična. Prodajajo povsod v večjih trgovinah..

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.400
113
Nimam pojma predvidevam pa da bi lahko zaradi temperature in pritiska curka vode sčasoma voda prodrla v termostat in ga posledično uničila. Vem samo da te pri večini teh posod ala AMC, Zepter, ipd opozorijo, da daš pred pranjem v stroju termostat iz pokrovke.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Problem pranja v pomivalcu je, da ti našopa v termostat vodo, ki je problematična za samo delovanje termostata, temperatura vode nima veze
smile-1.gif

Mi pač termostate dol vzamemo pred pranjem in basta...zihr je zihr, tak da ti ne znam povedat, če se dejansko uničijo s pranjem
tongue-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
tablete so zelo agresivne in bi kot take lahko poškodovale termostat (zgolj ugibam)..čeprav damo tudi mi prat pokrovko od AMC-ja s termostatom, pa ni neke panike.

Usnje in meglio...hm ja...verjetno lahko pod pogojem da ga takoj spraviš dol, ter potem po čisščenju poskrbiš za usnje (s primerno kremico).

Sicer pa se mi na usnju zdi čudno da bi bili kake fleki tako trdovratni, da bi ne bi šli dol z vodo (v kateri jemalo milnice).

Osebno ga nebi uporabljal za redno čiščenje, za občasno, ako je potreba, pa seveda lahko.