Nega/zaščita zunanjosti avtomobila

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Dajmo se malo razpisat katere zadeve je pametno uporabljat (po svojih izkušnjah)...za čim boljši efekt...oz. kaj uporabljate

Kar se mene tiče, si v 99 % zmagal, če kupiš dve zadevi:
- Automagic Banamagic (vosek za pleh, šipe, stekla)
- Automagic Dressing (na bazi silikona),,,,za nego plastike (črne - zunanje, kot notranje - ni važna barva), gum, ter gumastih zadev na avtu...torej vse kar ni pleh

Cenovno te pride nekje 25 EUR oboje skupaj, si pa v grobem popedenal 'make up' svojega avta - s tem da je tudi rezultat za ta denar več kot samo dober.

Kdo bi pa rad kaj bolj trajnega na svojem plehu, pa naj si omisli Liquid Glass - sicer precej dražja reč ampak tudi precej bolj obstojna.

Za petične 'goste' pa seveda Carnuba vosek - tu pa se pojavi problem kje pri nas ga dobiti!?..pa seveda za kake cekine.

Seveda pa..za res maksimalen izgleda pa je predhodno potebno (tisto res pravo strojno) poliranje avtomobila (kar se lepo vidi pri mojem...sicer z make upom prav v redu, ko ga pa vidiš pod soncem pa groza).

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Kje pa kupiš te zadeve?

Kaj se uporablja za poliranje kroma?

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Avtopralnica, v toplih dneh ročno pranje doma in na vsako leto ali dve Jolly pasta za poliranje.
Plus neka zadeva s pumpico za lep videz pnevmatik.
To je to.
smile-1.gif

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Jaz sem tukaj gledal glede voskov... Bom šel enkrat na eno poliranje pred zimo, da vidim kak se obnese
wink-1.gif
Koliko sem gledal po netu se da dobit tudi carnuba vosek...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
meguiars ima dobre proizvode (!) - le da do zdaj se jih ni dalo (vsaj z lahkoto ne) priti do njih. Vem pa, da so pri američanih kar popularni oz. imajo dobre zadeve - tako da tudi dober nakup, kdo seodloči za njihove proizvode.

Enkrat na poliranje....hm ja .) pozanimaj se koliko pride to 'enkrat'...pri mojem dvomim da prideš skozi s 400 EUR..tako da je teba malo razmisliti oz. raje skočit na poliranje spomladi, ko ni več peska in soli....ali pa (!) se tega lotit doma (kar pa spet stane - vsaj nabava vsega vsaj teh 400 EUR - pa niti ni dovolj)..plus tega lahko še kaj zajebeš (da moraš potem cel avto dal spolirat
smile-1.gif
)).

jaz se že skoraj eno leto spravljam polirat (imam že vse doma praktično od zime) ampka mi časovno ne znese - tako da verjetno pride v upoštev drugo leto (upam).

logistik..kje nabavit? Automagic sem jaz kupoval kar od posrednika...mislim pa da je nekje v trnovem (lj) tudi trgovina.

carnuba vosek pa...v času k sem ga jaz iskal ga pri nas praktično ni bilo...torejostane le tujina (pir maeričanih precej poceni -na splošno kozmetika) čez lužo pa potem že velika žalost.

Tudi Automagic ima carnuba trdi vosek E-Z Wax...samo spet...pri nas ga (še) ni...oz. vsaj v času mojega poizvedovanja ne.

http://www.automagic.biz/products.htm

in s tako zadevo, ter spoliranim avtom bi res zmagal.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
velika vecina cistil je nateg. notranjost avtomobila redno sesam in cistim armaturo izkljucno z mokro krpo. zunanjost operem enkrat na mesec, ponavadi na dva in ji ne posvecam prevelike pozornosti. ko je avto enkrat star 10 let, se ga spolira. itak v teh letih prihranis toliko denarja, da ga lahko na novo zelo kvalitetno prebarvas.

ce mi kdo ne verjame, kako po vsem tem izgleda avto po 20 letih mu lahko posljem kaksno sliko. bo prijetno presenecen
cool-1.gif

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Kaj se priporoča za mazanje armaturke? Ne maram, da se mi sveti. Trenutno uporabljam sonax-ove robčke in iščem predvsem alternativo temu.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če so kaki fleki vlažna krpa pa malo čistila za steklo (ampak res malo, da ne nardiš še kakih flekov).

Če pa moraš samo prah pobrisat pa ti priporočam antistatično gobico - prah se prime gor tak da ga ne premikaš samo sem in tja :p (zdrži pa meni ena nekje 2 leti).

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik logistik pravi:
Kaj se priporoča za mazanje armaturke? Ne maram, da se mi sveti. Trenutno uporabljam sonax-ove robčke in iščem predvsem alternativo temu.

Vsaj jst nism našel nič bolj uporabnega.. Razn iste zadeve v sprayu
grin1.gif

Drugače pa: za gume mazat obvezno Turtlewax robo
cool-1.gif

Z apolirat pa lesk paste od Avtomagica (mi je Vincent nekoč priporočal), vosek pa zaenkat od Turtlewax-a (super zadeva-neki nano
grin1.gif
)
Morm pa enkat Liquid-glass sprobat..

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
avto sem spoliral z 3m pastama (2 krat torej) in premazal ene 4 sloje Liquid Glass-a čez
izredno zadovoljen

za 3m in orodje se zahvaljujem WolfSLO-ju

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Hondi koliko stane ta famozni Liquid Glass imam občutek, da ni ravno poceni.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Jaz sem dal za mokro sesanje odznotraj in čiščenje pred pol leta okol 70 €... Imaš pa več vrst poliranj... Koliko daš toliko imaš! Morem se še pozanimat malo.

Imam pa doma neke paste od sonaxa, dal sem okol 20 € za vosek z nano delci! Nanašam pa z mašinco za polirat!

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.077
136
63
okolica mesta
Jest mam navadno barvo in baje če se z mašinco polera pleh,hitro zna zbledeti pleh. Tudi mene zanima kolko je cena za Liquid Glass
smile-1.gif

lp

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
meguiars ima dobre proizvode (!) - le da do zdaj se jih ni dalo (vsaj z lahkoto ne) priti do njih. Vem pa, da so pri američanih kar popularni oz. imajo dobre zadeve - tako da tudi dober nakup, kdo seodloči za njihove proizvode.

ga mamo mi v trzinu

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Tak nekak bom jaz naredil, naslednjič ko ga bom poliral!

1. Ga bom opral, tukaj verjetno šampon nima neke posebne vloge... Raje dam keš za dobro pasto in zaščito!
2. Ga bom spoliral s sonax pasto!
3. Na koncu pa še Liquid Glass preko!

Zdaj sem ravno v fazi, ko bom naročeval liquid glass! To je samo zaščita ne na koncu ne? Nisem še imel, se nanaša na enak način, kot polir pasta? Ter v kakšnih časovnih razmikih!

Kaj pa pravite na DiTech zaščito?

lp
wink-1.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
sonax kar pozabi
jaz sem si sposodil 2 grobosti od 3M pa je blo super
peno sem eno kar pošteno uničil, ker sem snel kljuke in za kljukami lepo spoliral

LG se nanaša NA TANKO z mikrokrpo, tako da naredi tanek "film" ki je "meglen" na oko
potem pa zdrgneš z mikrokrpo čez (moja je iz TUŠa in je res super proti nekaterim "kvazi" mikrokrpam) do sijaja
potem počakaša NAJMANJ 4 ure, fajn je če daš na sonceda se zapeče, potem pa nov sloj
sam sem naredil ene 4 do 5 slojev, sem pozabil koliko pa ga je ostalo še veliko, avto je karavan

mnenja od LG maš tukaj:
http://www.epinions.com/auto-Car_Care-Waxes_LiquidGlasss-Liquid_Glass_Polish_Finish/display_~reviews

zadeva je meni za to ceno res BEST BUY,kolegi ki so videli avto prej/potem so rekli če sem dal na novo prelakirat
brez heca, srebrno barvo na odboj sonca ne moreš več gledati brez sončnih očal, ko je avto prišel k hiši pa je bil tako hrapav in poln pikic od barve za les (barvali izgleda napušč okrog hiše) da sem ga opral z najlonko in FEJST drgnil

sedaj ga perem samo s šamponom in gobo iz mikrovlaken in se opere 1,2,3 ter posveti kar precej