Neenakomerno zaviranje

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jaz imam zdaj 190 000km pa imam original diske in 2x menjane ploščice...pa nisem eden tistih ki pol kilometra spustijo gas pred semaforjem ampak si pomagam zavirat z motorjem.......(menjujem z medgasom)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Ali mogoče veš, če ti dajejo na servisu original ali kaj drugega? Ko sem jaz spraševal je bil original cca 85€ ostalo pa ene 20€ ceneje.
Ne vem, računajo okoli 45 EUR za komplet prednjih oblog.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Evo še en šok od cene....sem bil na renoju in sem iskal ploščice za zadnje diske...okrog 130 eurov.....pa so rekli da rabim dvoje...se pravi 260+delo......pol pa sem nabavil od konkurence...za oba kolesa...30 eurov...na izgled poponoma enake...zavira brez težav.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.685
9.905
113
40
MB
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Jaz imam zdaj 190 000km pa imam original diske in 2x menjane ploščice...pa nisem eden tistih ki pol kilometra spustijo gas pred semaforjem ampak si pomagam zavirat z motorjem.......(menjujem z medgasom)

pri meni je blo isto, pri 187k sem menjal diske, bli so prvi, sicer res na koncu ampak ok, eni res totalno pretiravajo glede tega pa jih menjujejo na 50k
hysterical-1.gif

pri meni bi bila cena na pooblaščenem vw servisu okol 700 € za 4 nove diske in vse ploščice .. z malo iznajdljivosti sem dal 200 € tudi od ATE kar itak vw vgrajuje
bonk.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Jest sem ravno prejšnji teden menjal ploščice na accordu. Cena (s popustom) je bila 45eur za par (brez dela - mi je menjal kolega). Sicer so neoriginalne (ATE), a jih furam že nekaj časa in so čisto ok. Če pogledam kakšne cene sem plačeval na pooblaščencu za seata (20k sit + delo leta 2001) je to prava milina. Morda zdržijo malo manj kot originalne, a ne štirikrat manj kolikor je razlika v ceni.

Kar se pa diskov tiče pa ne prenesem da tresejo (tudi če čisto malo), tako da sem jih tudi menjal. Cena niti ni pretirana (85 eur za par), tako da raje vidim da so zavore OK.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Jaz sem dal za (mislim da) Lucasove 49€ in ni nobene razlike od originala. Najbolj me je skrbelo, da ne bi kaj cvilile, ker to pa najbolj sovražim. Zavorni učinek ter občutek pri zaviranju je tudi enak kot pri originalu.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
977
175
43
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Je kdo doživel, da so se pri normalni, vsakdanji vožnji praktično novi diski ( TRW) zvili ?

Menjal diske, hitro spet deformirani...razlog - počena naba (ohišje ležaja, če prav vem).

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
...največkrat se zgodi, da se disk zvije, če ga pregreješ, potem pa zapelješ v kako lužo, in se prehitro shladi... Najpogosteje je to..
Vrjetno je bilo tudi pri tebi tako (namesto luže, kup snega.. )..
Se zgodi, nimaš kej
smile-1.gif

Diski se zvijajo izključno zaradi pregretja, luže tu nimajo nič..Sploh pa voda ne pride do diskov
Vedno je bolje da se zavira tako da se močneje stisne pedala za krajši čas, kot pa naraho in da se dlje časa drži bremza

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ma jaz sem že večkrat bremzal tako in drugače...tudi iz 140 na nulo..pa so diski še vedno ok....ampak....kako za vraga je diske zvilo od aveota ki je star 3 leta in ima 40 000 km.......pa so mi rekli da je možno da je napaka v materijalu.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Poddimenzionirani diski mogoče? Poznam primer, ko so se konstantno zvijali diski na Opel Corsi B 1.0. Po razlagi mehanika je bil razlog v tem, da so bili diski na tem avtu enostavno premajhni in niso zdržali malo močnejšega zaviranja pri hitrosti nad 130 km/h.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Diski se zvijajo izključno zaradi pregretja, luže tu nimajo nič..Sploh pa voda ne pride do diskov
Vedno je bolje da se zavira tako da se močneje stisne pedala za krajši čas, kot pa naraho in da se dlje časa drži bremza
Razen če kdo za tabo vozi.
evil.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Koliko bi pa dal drugače, če bi kupil ves material v Anetu, Motomatu, ipd...? Pa tudi pri nepooblaščenem serviserju ne verjamem, da bi za delo dal "samo" 50€

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Razen če kdo za tabo vozi.
evil.gif

ali pa jih kak kuža polula
grin1.gif