Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
točen in mrzel lager je že dolgo moja prva izbira, medtem pa slovenci odkrivajo nekaj novega
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Bi bilo zanimov naredit en spisek trendov... za spomin,
Od davno pozabljenega Hootcha v devetdesetihdo prek Smila, Bandidos, Smirnoff Ice, Aperola do kraft piva...
Pa od "Kitajske" prek Horsa, Sushijev, Kebabov, Steakov, Burgerjev do Neapeljske pice
Pa biljarda, bungeeja, bowlinga, adrenalinskih teambuildingov do sob pobegov.
Tako da bodo po firmah vedeli kaj rezervirat v decembru 2016, da ne bodo out (pa rezervirali sobe pobega, ki je tako (pred)lansko leto... zipline, ki je tako 2013 ali celo bowling iz 2008)
Citat:
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Citat:
Saj enako je s temi kraft peri, zdaj se nekaj let samo o tem govori pa kar vsi doma neke brozge delajo in vsi vse vejo o pivu in pivovarstvu. To so pa res pravi hipsterji
Ko bi ti vedel kok znanja in časa vloži en crafter ali homebrewer v svoje "brozge", potem nebi klamfal takih neumnosti.
SIcer ne vem kake "brozge" si pil, vendar mogoče pač samo sam nisi pivsko zrel da bi razumel kaj več od srednje evropskega lagerja
Jah pač ne štekate o čem govorim. To da so vsa piva kot pasje scanje sem se nekolio šalil zato tudi smajli na koncu. Govorim o trendih, ki se stalno pojavljajo in obnorijo velik del zaplankane slovenske populacije. Zdaj so kraft peri pač IN, čez nekaj let večina ne bo več vedela za njih, bo pa verjetno to ostalo v manjšem obsegu, tako, kot burgerji ali pa neapeljska pizza in še marsikaj.. Hej, pred nekaj leti so Slovenceljni noro pili Unionovega Smilija, da jim je iz ust šprical, fabrka pa sproti ni mogla filati steklenic tok so ga požrli, pa še limono so zatikali za flašekar mi nikoli ni bilo jasno ampak eksperti so pač modrovali o nekih posebnih doživetjih ob pitju zaradi limone. Kaj pa danes? Skoraj nihče več ne ve, da je ta pir sploh daj obstajal, pivci smileja pa verjetno pametujejo o Kraft pirih.
Verjamem, da so med malimi pivovarji kakšni res dobri in naredijo za nekatere okuse dobro pivo. Tudi podpiram vse to, da se ljudje lotijo takšnih stvari in če je nekdo dober v tem in zraven še zasluži, just go for it. Verjamem tudi, da je s tem tudi veliko dela, če resno vzameš stvar, to velja za vsako obrt.
Hecno mi je samo to, da burgerje in zdaj še pizzo pripisujete nekim hipsterjem, kraft pire pa ne, ker to je pa kakor nekaj več. V bistvu gre pa za enako stvar ampak nobena ni stvar hipsterjev ampak zgolj zaplankanih slovencev, ki totalno znorijo ob vsaki "novi" stvari, ki so po svetu že zelo dolgo nekaj čisto običajnega.
Kaj pa je biti pivsko zrel? Pil sem že ogromno različnih pirov, še takrat, ko so slovenci poznali samo dve vrsti pira, svetlo in temno, slednjega sicer ne vsi in edini znamki union ter laško za katerega so se vedno kregali kateri je boljš
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Al pa če ti ne veš o čem govoriš, bo veliko boljša razlaga. Sicer se z delom o hipsteriji strinjam in hipster pri nas danes pač požre vse, kar sam diši po kraftu, pa tud če ni niti za v skret zlit, sam da je in. Sam to še ne pomeni, da ne obstajamo ljudje, ki smo doma varili pivo še preden je ratalo to v SLO vsesplošno popularno in tisto niti približno ni brozga in doma se da zvarit tudi prcej vrhunski lager. Sam seveda ti v splošni debilnosti pač vse zmečeš v isti koš, podobno kot niti ne veš na kaj prisegaš, ker ti v bistvu prisegaš na svetli evropski lager, katerega je Union precej spodoben predstavnik...ni pa vrhunski in lager je dosti širši pojem, kot se teb zdi.. Hipsterija je seveda vsesplošno navdušenje nad Nefiltriranim Unionom, čeprav smo to isto pivo pili že leta nazaj.
Pivsko si pa zrel, ko začneš spoštovati tudi tisto, kar je drugačno od tistega, na kar prisegaš ti in priznavaš dobrim stvarem kvaliteto.
Citat:
Uporabnik bratec pravi:
Če imaš rad lager imaš pač rad lager, saj eni imajo radi celo vodo pa je ok. Ampak če misliš, da je to najboljše v svetu piva pomeni da imaš premalo izkušenj, pa če si še toliko različnih piv spil. Si pil pač same slabe. Potrebuješ nekoga da te usmeri, da ne boš mislil, da na svetu razen lagerjev ni dobrih piv. Za pridobivanje znanja ni nikoli prepozno.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Vseeno se mi pa zdi, da je pri pivu hipsterjev manj in da ljudje vedno bolj gledajo kaj pijejo. Kaj je res bo pa pokazal čas.
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Pa da vidimo prvega, ki bo tukaj napisal da to je pa za en drek, premajhna porcija in predrago
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Pa da vidimo prvega, ki bo tukaj napisal da to je pa za en drek, premajhna porcija in predrago
Bilo kaki je "žgank" ne more bit tak zanič kot ta ljubjanska super duper originalna pizza