Ne morem, da ne bi

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Drugače pa vam očitno ni jasen institut stvarne napake. Namreč pri tem KUPEC odloča, kaj bo izbral in očitno je kupec izbral znižanje kupnine.

Mislim da po novem zakoniku ni ravno tako, ampak ima prodajalec pravico izbirati....
Je nekaj sprememb na tem področju bilo v zadnjem letu. Z garancijam itd...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Se tudi jaz priporočam za link. Nazadnje, ko sem imel tako zadevo, je bilo še vse ''po starem''. Pa tudi dvomim, da bi se to lahko spremenilo, brez da bi se zagnal vik in krik v javnosti zaradi slabšanja varstva potrošnikov. Razen, če so kaj na potiho spravili skozi.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.918
113
v lokalni ostariji
ne kameleon nisi razumel smisla. v jugi je bil en tak "idealizem" in se je na hitro problematične strpal nekam (pa če so bli krivi alpa ne). in enim se kolca po temu.

ja goljufanje s km je problem. problem je nategovanje na splošno. ampak to je prinesel kapitalizem. hlastanje po denarju... (vseh, tudi cerkebni niso imuni ne na nategovanje drugih nit na pohlep).

vprašaj, daleč od tega, da bi priboščil nesrečo. zato pa, če se je prodajalcu zgodilo, da je dobil gnilo jajce (prevrteni km) katerega pač ni zaznal in ni kompliciral pa je vrnil denar itd ne vidim tukaj nekaj hudega. kvečjem pohvalno. da se ne izgovarja na xyz zadevo... slovenčki bi pa najraje da mu glavo skrajšate. zato pa pravim, probaj kupit 1 šleper pa da te vidimo. ko boš dobil žajfo za kupca ki bo po 1 letu ugotovil da je desna prednja guma bolj prazna kot zadnja... in si ga nategnil... ali pa dobš avto ki bo imel zraven potrjeno servisno itd pa bo imel zavrtene km... kaj boš naredil?

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Drugače pa vam očitno ni jasen institut stvarne napake. Namreč pri tem KUPEC odloča, kaj bo izbral in očitno je kupec izbral znižanje kupnine.

Mislim da po novem zakoniku ni ravno tako, ampak ima prodajalec pravico izbirati....
Je nekaj sprememb na tem področju bilo v zadnjem letu. Z garancijam itd...

Si ti celi zakonik.

Moraš razlikovati stvarno napako in garancijo. To so osnove. Potem pa iz tega razvijaš v katero smer pač ubereš.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Se tudi jaz priporočam za link. Nazadnje, ko sem imel tako zadevo, je bilo še vse ''po starem''. Pa tudi dvomim, da bi se to lahko spremenilo, brez da bi se zagnal vik in krik v javnosti zaradi slabšanja varstva potrošnikov. Razen, če so kaj na potiho spravili skozi.

Absolutni je še vse, kot je bilo. Ob tem pa vsi malo pozabijo tudi na sodno prakso, ki pa v teh primerih podpira odpravo našpak/zmanjšanje kupnine pred razdiranjem pogodbe ...

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ginek, a se ti kolca po komunizmu (socializmu) itd itd?

Nima veze itak.

smile-1.gif
Pogrešam samo toliko, kolikor imam lepih spominov na mlajša leta.

Kakšne zadeve - represija in povzdigovanje režima - so mi šle hudo na jetra.
Ne morem zares sodit o vsakdanjih tegobah in odgovornostih, ker nisem bil še zaposlen (samostojna Slovenija je nastala, ko sem se vpisal na faks).

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Hehe, to ti bo potem Meho bolj malo preveril kilometre, sploh če je profi vrtel.
wink-1.gif

Zakaj
sprasujem se.gif

Pac poisces Mehota ki zna gledat podatke na kljucih...stevcu...Xenon modulih...ECUju avtomatskega menjalnika...nisem cist up to date kje so si se kej na novo zmislil
smile-1.gif
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Outsorcas preverbo pa ti to vsak Meho pogleda z navadnim laptopom pa kitajskim kloniranim OBD scanerjem za 15eur
smile-1.gif
Zaradi tistega v rdečem
grin1.gif
. S tistim skenerjem bo Meho lahko samo pametnega se delal, to je pa tudi vse (več ali manj).

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.059
5.657
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Zaradi tistega v rdečem
grin1.gif
. S tistim skenerjem bo Meho lahko samo pametnega se delal, to je pa tudi vse (več ali manj).

Sploh ne........samo pošta iz kine ne sme zagljivit......da ne čakaš na zadnji updejtan scaner predolgo
wink-1.gif

Je pa res da je bil kako leto nazaj scaner za kako leto OK......sedaj pa vsak nov avto rabi zadnji update
tongue-1.gif

Pač mal so zakompliciral......ni pa straha če si v tem dost not in na tekočem
smile-1.gif