Ne me hecat ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Toncek pravi:
Slovensko narodno armijo s protioklepnimi sistemi na kritične točke avtocest. Pa razstrelit barabo ki vozi v napačno smer!
nahrung002.gif
Bo dejansko kaka korist od vojske.
wink-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
ksz...

Seveda.

Samomorilce, ki niso niti toliko dostojni, da pri odvzemu lastnega bednega življenja ne ogrozijo le samih sebe, je treba razumeti, ujčkati itd.

Podobno kot narkomane in ostalo odklonsko zalego.

Važno da ostane arzenal sredstev za jebanje normalnih državljanov v glavo.

Ko bodo prvemu takemu "ubogemu samomorilcu" zaplenili vso možno premoženje za poplačilo škode, verjemi, da bo ta popularnost tega "športa" zelo, zelo hitro nehala.

Z ujčkanjem pač ne.

LP,
PIC

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
In kaj je učinkovito za take budale ala Maček? Da se čaka, da ubije nekaj nedolžnih ljudi. Seveda, kdaj se mu je pa spet pojem zase.

Takega človeka po hitrem postopku metek v glavo. Po Kitajsko.
Maček je samo en izmed 50tih letno, ki jih dobijo. samo da je imel to smolo, da je naletel na neizkušenega šoferja v polnem avtu, ki je ravno takrat prehiteval (hitrost?) in se mu ni umaknil na svoj pas.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
verjetno je od primera do primera različno.
če se ugotovi, da ni bil trezen ( pijan, nakajen, nafixan .... ) metek v čelo. če se dokaže da je šlo za stavo natakniti na kol
ostalo pa pač podenarnici + ponovno izpit ali pa če zdravstveno ni sposoben po denarnici + zdravljenje

Ti pa maš glupe. Tist ki zaradi pijanosti zapelje kontra bo naslednji dan ko se strezne varno vozil. Tist, ki pa zapelje kontra trezen zaradi svoje zmedenosti, bo pa predstavljal TRAJNO nevarnost, pa ne samo na AC ampak povsod. Te zadnje bi bilo treba spravit s cest, prvim je dovolj da jim flašo vzameš, pa bo varno vozil.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Naj bo kazen nevemkakšna ogromna ali nikakršna. Sploh nima veze. Ker dvomim da obstaja oseba, ki je to napako storila dvakrat.
Od kolega prjatlu je ratalo dvakrat. Drugič dokončno. Pa ni nil pijan ali samomorilec, le zmeden.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Kamere na vsak uvoz,izvoz....tablico bi ze ujel....pol pa obisk na domu, pa kaznovat....zdravit...karkoli.
10.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Kamere na vsak uvoz,izvoz....tablico bi ze ujel....pol pa obisk na domu, pa kaznovat....zdravit...karkoli.
10.gif
Torej je po tvoje najbolj važno (in dobičkonosno) kaznovat po storjeni pizdariji, ne pa preprečiti da nekdo nebi zapeljal kontra (in državo spraviti ob zaslužek).
Zate torej Maček ni problem, saj so ga dobili in ga bodo tudi kaznovali.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Bodo ga, 2-3 leta bo max kasiral....pa RIP 3 mladi ljudje.
In po ThaShizznittovem predlogu, če bi ga že pred tem uvedli, bi Maček še edno pil, še vedno zapeljal kontra, tisti trije tudi mrtvi, edino kamere bo posnele, kako je zapeljal kontram da bi ga policaji lahko ujeli in zakasirali. (kot da ga zdej niso ujeli).

2-3 leta je povsem zadostna kazen, sploh ker Maček ni bil kriv ampak kvečjemu sokriv, saj dvomim da so mulci vozili točno po predpisih. Tolk s pravnega stališča, z moralnega se pa tudi lahko vprašamo, ali se bi izkušen in previden šofer odločil za prehitevanje (luči nasproti se vidijo daleč) in ali se bi mu uspelo Mačku izognit, da bi se pravočasno zbasal na svoj vozni pas.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Js sm dozivel to, da sem se izognil celnemu trcenju na avtocesti za morda 2m....s tem, da sem res peljal vozilu pred mano za ritjo, prehitevala sva kamion, tko da je hvala bogu un pred mano reagiral odlicno, in jaz reflexno odvil....ker videl nisem cisto nic.Bilo je ponoci, zgodilo se je pa tok hitro, da nc jasn...Ampak, dejstvo je, da ce nekomu odvzamejo izpit, ga kaznujejo, ker je naredil pisdarijo, se ni garancije, da ne bo taisti sedel znova za volan. Ne pravim, da bi kamere resile problem....sem napisal zato, ker pravite, da jih dnevno zapelje nevem kolk, pa jih ne dobijo...

Ni poanta da zakasirajo, problem je, kaj narest, da folk ne bo kontra peljal? Ali karkoli drugega... Drzava vemo, da sam kasira.
jezen.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Js sm dozivel to, da sem se izognil celnemu trcenju na avtocesti za morda 2m....s tem, da sem res peljal vozilu pred mano za ritjo, prehitevala sva kamion, tko da je hvala bogu un pred mano reagiral odlicno, in jaz reflexno odvil....ker videl nisem cisto nic.Bilo je ponoci, zgodilo se je pa tok hitro, da nc jasn...Ampak, dejstvo je, da ce nekomu odvzamejo izpit, ga kaznujejo, ker je naredil pisdarijo, se ni garancije, da ne bo taisti sedel znova za volan. Ne pravim, da bi kamere resile problem....sem napisal zato, ker pravite, da jih dnevno zapelje nevem kolk, pa jih ne dobijo...

Ni poanta da zakasirajo, problem je, kaj narest, da folk ne bo kontra peljal? Ali karkoli drugega... Drzava vemo, da sam kasira.
jezen.gif
No zdej že bolj pametno pišeš.
Z višjimi kaznimi, odvzemi izpitov, več kamerami ne rešiš popolnoma nič, samo polniš proračun, ker noben ne zapelje kontra zato, ker so kazni prenizke, pa nebi če bi ble višje. In vsak tudi dobro ve, da ga prav hitro čaka "smrtna kazen" če bo zapeljal kontra.
Ja, ni nobene garancije, da nekdo brez izpita ne bo sedel za volan, in tudi vsak sede, država take kazni izreka v upanju, da bodo tega še enkrat dobili in pe enkrat zakasirali in nič drugega.
Ampak tisti ki pijan dela neumnosti po cesti, bo naslednji dan trezen. Tisti ki pa trezen dela neumnosti po cesti, jih pa dela vseskozi, oz nikol ne veš kdaj ga bo prijelo in naredil pizdarijo. Pa bi blo bolj smiselno slednjim vzet izpite kot pa pijanim.
Tistih 50 kot sem napisal jh na leto ujamejo. Kolk jih pa pelje kontra in jih ne dobijp pa nihče ne ve.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
No, daj, ti ki si najpametnejši, kako bi država/policija najbolj primerno postopala? Oziroma še bolje, kako bi ti rešil ta problem?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:
No, daj, ti ki si najpametnejši, kako bi država/policija najbolj primerno postopala? Oziroma še bolje, kako bi ti rešil ta problem?
Če bi sedel nekje na ministrstvu in vsak mesec vlekel nekej tisočakov, bi se zagotovo spomnil kaj več kot vsake tolk povečat kazni.
Treba je državi vzet finančni interes, ki ga ima od čimveč od prekrškov in nesreč, pa bi blo hotro boljše.
Pa delat je treba na preventivi, ne pa na represiji po storjenih nesrečah, pa poskrbet je treba za varnejšo prometno infrastrukturo.
Z višjimi kaznimi se pa samo polni proračun varnost se pa ne izboljšuje.