Ne gre inštalirati WinXP

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik sbor pravi:
Meni pa ne bo moderator nič pomagal?
tongue-1.gif
Zakaj, ti treba kaj moderirat ?
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Okej, en tricky question (računam sicer na steina, da bo znal odgovorit, ampak drugi so tudi dobrodošli). Kje, za vraga, najdeš ERROR LOG?? Vem za event viewer, vem za security in database error log, ampak kje najdeš log BS-jev in ostalih kreširanj? Event viewer je bolj status report. Če gre kaj narobe z winsi pa ne logga eventa, na BS-ju pa recimo vseeno piše, da je v error logu še več info kot v BS.

Kje torej do takega bolj detajlnega loga, kot ga recimo lahko narediš pri nerotu?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Uh, stari, potem že dolgo nisi kupoval diska, ali? Jaz sem v zadnjem letu kupil štiri, od tega je samo en deloval dobro, ostali so pocrkali v manj kot enem tednu. Hvala bogu je šlo vse z garancijo nazaj in je že zamenjano. Ob tem je zanimivo to, da so mi nazaj pošiljali nove diske s starejšim FW (kak mesec, dva starejši od tistega pokvarjenega), kar pa me načeloma ne moti, dokler funkcionira normalno.

Potem sem malo googlal in berem malo Tom's Hardware in podobne novičarske/bench test strani in vidim članek, kjer je tipo šel kupit osem diskov, med njimi pet takih, ki so odpovedali takoj. Click of death, seveda.
Ne razumem, kako se lahko pri novem disku glava parkira sama od sebe večkrat v minuti - kalibrirat tako ni rabil, če je imel konstantno temperaturo. Ne razumem tudi tega, kako se lahko plata na novem disku začne sukat, potem bremzat, potem spet sukat, spet bremzat ...

Pa ni važno, če je seagate, WD ali hitachi. Res vsa čast tistim, ki dobite dober disk v prvo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kupil diskov v tem času še in še, tudi službeno. Od 2001 ko so prišli XP vsaj 30, pa z nobenim blemi. Je pa res, da nobenega ne pustim dolgo, kupim večjo kapaciteto, rabljenega prodam...

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Odkar so v uporabi Win XP še nisem imel diska z bad sektorji (tok-tok) ampak prej je ScanDisk vedno našel bad sectorje, včasih se je dalo celo popravit tak, da je disk potem še leta delal.

Vsi novejši diski so že narejeni tako, da ni bad blokov (jih ne vidimo, v tem je vse). Že pri formatiranju se na cilindrih puščajo neuporabljenini bloki (brez številke itd.). Ko pri kontroli naleti na slab blok, ga enostavno "odpiše" - izbriše mu številko - in en neuporabljen blok dobi njegovo številko. Problem nastopi, ko zmanjka "rezervnih" blokov. Tak disk je le še za v smeti, nobeno formatiranje ne pomaga.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
No ja, odvisno kaj delaš. Jaz večinoma delam avdio kompozicijo, kjer morajo biti diski 100 % zdravi, ker če ne, se hitro začneš jokat.
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:Kje, za vraga, najdeš ERROR LOG?? Vem za event viewer, vem za security in database error log, ampak kje najdeš log BS-jev in ostalih kreširanj? Event viewer je bolj status report. Če gre kaj narobe z winsi pa ne logga eventa, na BS-ju pa recimo vseeno piše, da je v error logu še več info kot v BS.
Blue screeni se beležijo prav v Eventih, pod System. (označeni so kot Error, torej rdeče in jih ni težko najt).
Če jih ni tam, jih ni nikjer.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Potem sem malo googlal in berem malo Tom's Hardware in podobne novičarske/bench test strani in vidim članek, kjer je tipo šel kupit osem diskov, med njimi pet takih, ki so odpovedali takoj. Click of death, seveda.
Aaaaaah, tak se temu reče.
(se obrne stran in vrže pogled na WD MyBook na polici...)

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:Kje, za vraga, najdeš ERROR LOG?? Vem za event viewer, vem za security in database error log, ampak kje najdeš log BS-jev in ostalih kreširanj? Event viewer je bolj status report. Če gre kaj narobe z winsi pa ne logga eventa, na BS-ju pa recimo vseeno piše, da je v error logu še več info kot v BS.
Blue screeni se beležijo prav v Eventih, pod System. (označeni so kot Error, torej rdeče in jih ni težko najt).
Če jih ni tam, jih ni nikjer.

Za BS loge si še pred kratkim rabil 2 računalnika in par MS-jevih programov. Sem se svojčas igral s tem
wink-1.gif