Ne gre inštalirati WinXP

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Dobil v popravilo en računalnik, ki se občasno ni hotel zagnati, občasno je obvisel na POST-u, potem pa dobil še nekaj virusov in za konec "C:\windows\system32\config\system missing or corrupt". Prvič sem zadevo rešil samo z chkdsk in se je zagnal normalno, potem 1 teden delal in spet taista napaka. Chkdsk ni pomagal več, brisanje/kopiranje datotek registra tudi ne, v glavnem nič.
Potem sem poskusil z novim diskom, ampak inštalacija winsev nikoli ne pride do konca. Napake, ki se pojavljajo so PFN_LIST_CORRUPT, IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.
Probal memtest, prišel do konca brez napak. Zdaj pa nimam pojma - naj poskusim zamenjati napajalnik, ali je napaka na matični?

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Ne, to je samo razlaga, ki mi nič ne koristi, če ne morem inštalirati xp-jev.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa je chkdsk našel kake napake? Lahko so namreč tudi bad sektorji, PFN_LIST_CORRUPT pa se sicer ponavadi pojavi če je težava z driverji. Probaj uporabit za hardware čimveč microsoftovih driverjev, bo mogoče pomagalo (vsaj toliko, da najdeš vir težav).

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
No jest mam tud en podoben problem.
C:\windows\system32\config....se je neki zbrkalo.
Neki časa je na polovico delalo. In enkrat ga prižgem, se lepo prižge in potem se za sekundo pojavi plavo okno v katerem ne morem prebrati kaj piše, ker tako hitro zgine. PC se potem ugasne in ponovno prižge.

Hočem inštalirati winXP pa mi ne uspe.
Obstaja kaka stran ''za telebane'' kjer je opisan postopek inštalacije?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik halo pravi:
No jest mam tud en podoben problem.
C:\windows\system32\config....se je neki zbrkalo.
Neki časa je na polovico delalo. In enkrat ga prižgem, se lepo prižge in potem se za sekundo pojavi plavo okno v katerem ne morem prebrati kaj piše, ker tako hitro zgine. PC se potem ugasne in ponovno prižge.

Hočem inštalirati winXP pa mi ne uspe.
Obstaja kaka stran ''za telebane'' kjer je opisan postopek inštalacije?

v WinXP izklopi auto restart in boš lahko poljubno dolgo opazoval modri ekran
smile-1.gif

Izklop se izvede na sledeč način:

win + pause tipka --->> advanced ---> Startup and recovery --> settings ---> system failure --> odstrani kljukico pri auto* restart

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Sam fora je zdej v tem, da se mi pc sam prižge do tam ko se nalaga kjer piše winXP (ne pride do namizja) in potem se pojavi to modro okno.
redface-1.gif

Kdaj torej pritisnem pavzo?
uf-1.gif

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Ne v safe, ne v normal ne v nič
uf-1.gif

Dobu sem pač en virus in to brisal.
In ko sem zbrisal koš (karanteno) se je to naredilo.

Torej kaj nej naredim.
Podatke, datoteke sem pravočasno shranil na drug disk.
Rad bi na novo inštaliral winXP

Zdaj ko je to vse zbrkano ne vem kje se sploh lotit zadeve
d055.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
1. nastaviš v biosu first boot device cd/dvd pogon
2. vstaviš win xp cd - bootable
3. inštaliraš winse

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik halo pravi:
Ne v safe, ne v normal ne v nič
uf-1.gif

Dobu sem pač en virus in to brisal.
In ko sem zbrisal koš (karanteno) se je to naredilo.

Torej kaj nej naredim.
Podatke, datoteke sem pravočasno shranil na drug disk.
Rad bi na novo inštaliral winXP

Zdaj ko je to vse zbrkano ne vem kje se sploh lotit zadeve
d055.gif

Kot prvo potrebuješ gonilnike za svojo strojno opremo.
Potrebuješ nastavitve za internet.
Potrebuješ cd/dvd z winxp in "key od winxp".

V biosu vklopiš naj se računalnik zažene iz cd/dvd-ja
Vstaviš cd/dvd od winxp in slediš navodilom na ekranu. Priporočam brisanje particije in ustarjanje nove. V bistvu je postopek skoraj [censored] proof.

Tukaj pa so še slikice in navodila.

Na sliki http://www.petri.co.il/images/setup6.jpg se briše in ustvarja particije.

http://www.petri.co.il/install_windows_xp_pro.htm

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Vsak novejši BIOS ima že boot menu (ESC pri POST recimo) in ti sploh več ni potrebno preklapljati med boot devices.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Pa je chkdsk našel kake napake? Lahko so namreč tudi bad sektorji, PFN_LIST_CORRUPT pa se sicer ponavadi pojavi če je težava z driverji. Probaj uporabit za hardware čimveč microsoftovih driverjev, bo mogoče pomagalo (vsaj toliko, da najdeš vir težav).

Vem, da smo že toliko prežvečili te bad sektorje pa to, ampak ta checkdisk je samo sranje. Dobro, javi že, če je kaj narobe, ko pa mora kaj popravljat, pa uporablja neko svojo pamet in ne reši nič.
Za moj disk s slabimi sektorji ni javil, da bi jih kje našel, WDC DLG pa je (official tool). Zdaj sem si nabavil še Hiven's Boot CD z najbolj nujnimi orodji. Zaradi RAID-a sem imel corruptane partition table, ko sem ga razdrl. Misliš, da je checkdisk kaj rešil? Ne. Samo na veliko je jamral, kaj vse je v kurcu itd., tako da niti nisi vedel, kateri aplikaciji naj verjameš. Sem lepo šibnil low level format na disku (WDC DLG preko Hivena), počakal dve uri, poskeniral za slabe sektorje (z istim orodjem), postavil sistem in stvar deluje tip-top. Chkdsk pa rabi cca. 1 uro z /r parametrom, pa ti na koncu še vseeno veselo sporoči, da bi bilo pametno ta check pognati še enkrat. Yeah, my ass.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Vsak novejši BIOS ima že boot menu (ESC pri POST recimo) in ti sploh več ni potrebno preklapljati med boot devices.
Ja, samo je vedno druga tipka:
- na enem laptopu : F9
- na desktopu : F8
- na drugem desktopu : F11
- itd..
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:

v WinXP izklopi auto restart in boš lahko poljubno dolgo opazoval modri ekran
smile-1.gif

Izklop se izvede na sledeč način:

win + pause tipka --->> advanced ---> Startup and recovery --> settings ---> system failure --> odstrani kljukico pri auto* restart
Sem to včeraj pri sestrični naredil, pa se je vseeno restartal pri BS ...
tongue-1.gif

(ne se obremenjevat, PC je šel v koš...)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Odkar so v uporabi Win XP še nisem imel diska z bad sektorji (tok-tok) ampak prej je ScanDisk vedno našel bad sectorje, včasih se je dalo celo popravit tak, da je disk potem še leta delal.