Moje izkušnje. Naprava Navon N560. Gor sem dal amigo verzija 109504 ter skin My_Amigo_Skin_V40. Malo sem "čaral" in ratalo mi je. Dobil sem eno krasno zadevico, pisano na mojo kožo. Ne preveč, ne premalo. Ravno prav, da me pripelje (zaneslijo) do načrtovanega cilja. In simpl rokovanje: velike ikone, menuji, vse logično in razumljivo. Osebno ne rabim množice podatkov, ki jih med vožnjo tako ali tako ne morem odčitavati.
V začetku so me motili zemljevidi. Predvsem Monolitova karta Slovenije (v glavnem se furam po SLO; v tujini z napravo še nisem bil). Z zadnjo posodobitvijo so veliko popravili, vsega pa še ne. Tako še vedno ni Šentviškega predora (samo stara cev); za Trojanske predore še ne vem, če so jih že odkrili (na prejšnjem zemljevidu tanovih ni bilo; stari so gor). Sedaj so prikazane razvstilne table in tudi pas na cestišču, po katerem je potrebno voziti, vam pokaže. Pokritost je pa v redu. Tudi pokritost s hišnimi številkami je velika; tudi po vaseh. Sem malo testiral zaselke okoli moje vasi. Vse našel! Pohvalno.
Amigo in z njim Navon N560 je "trotel ziher" naprava, s katero se lahko vsak nauči rokovati (skoraj) brez navodil. Dokaz: moja žena.
Zemljevidi za Eastern EU se lahko eno leto zastonj nadgrajujejo in to od dneva registracije naprave. Vsi ostali zemljevidi in dodatki pa so plačljivi. Upam, da to sedanjim kupcem povedo. Lahko se pa kako drugače znajdeš.
To so moje izkušnje. Morda bodo komu prav prišle. O zemljevidih (prevsem Monolitovih) mi pa še rad slišal kakšno mnenje. A ima kdo naslov, na katerega bi lahko človek malo povprašal, recimo, zakaj še ni šentviškega predora oz kdaj bo, če bo, ipd.
Pa tale TMC mi tudi ni jasen. A je samo v SLO tako, da mi do sedaj ni še nič pokazalo. V čem je frka. Signal mi najde, postajo tudi, le zastoja ne pokaže nobenega. Pa so, vem, ker sem že stal. TMC pa nič. Ampak to ni stvar naprave (upam). Ali pač?
Za konec: nisem reklamni agent za Navona, sem zgolj sila povprečen uporabnik navigacije, ki mu pomaga, da lažje najde cilj.