Nategatorji !!!!

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
KSZ

Drugič je boljš, da avto kupiš od Cen(ej)eta
evil.gif

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Nič drugega ne morem rečt kot to, da sta s sorodnikom naivneža. Od daleč se vidi, da je sorodnik kupoval avto od preprodajalca. Kot naključje pa je prodajalcu ime Drago. Se pravi tudi če je osnovna nabavna cena mercedesa ugodna je na koncu vseeno drag. Drugič priporočam več pazljivosti............
Od kje tebi da SVA naivneža? Jaz z nakupom tega avta nisem imel nič in bom urgiral šele sedaj ko so problemi... Tudi on pravi da je bil ta Drago navidez korekten in ok v vseh pogledih.
In ne, tudi osnovna cena je kar draga.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.816
5.927
113
Reči sorodniku da ne zna kupovati avta.
Ko greš na ogled vzameš par ljudi sabo (ki kaj vedo o predmetu nakupa in dobro vidijo).Tvoj sorodnik žal ne vidi.
Pa papirje se pogleda prvo, če je že tam čudno sumljivo končaš nakup.

Velik servis in gremo dalje.Lahko daš prijavo k modrijanom (217 člen, 4 odstavek), samo dvomim da boš kaj dosegel.

Kaj pravi na "ediksovanje" servisne knjige prodajalec ?

@koliko
Kje ti vidiš da gre za preprodajalca ?
Jaz vidim travnik, merca in številko mobitela (brez omembe kake firme).

B81

22. jul 2007
36.927
10.498
113
Ko greš kupovat avto, se delaš, da si avtoklepar/mehanik, gledaš robove, stičišča pleha, barvo od blizu, stopalko za sklopko, volan od blizu, sedež pri vstopanju v avto na levi strani, prestavno ročico počasi migaš levo desno, da vidiš kolko zraka ima, odpreš haubo, gledaš šraufke od blatnikov....ponavadi te kupec gleda postrani, če vidiš, da slino požira, lahko greš vstran od avta.....če je ded karakter, pa sledi še nagradno vprašanje, če lahko greš na servis, da se avto cel pregleda, ker tebe sicer ne moti, če je bil kaj malo štrihan zaradi lepotnih popravkov, ampak enkrat si kupil razbit avto in je sodišče mlelo skoraj eno leto, da si dobil denar nazaj.....

No potem pa vidiš, kje si
grin1.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ko greš kupovat avto, se delaš, da si avtoklepar/mehanik

...ravno kontra delaš se, kot da si pravi antitalent za avte, nimaš pojma v resnic pa veš marsikaj o nakupu avta, na tak način sem jaz na laži dobil že nekaj ljudi, a nič zato, avto je star in temu primerna cena ter ohranjenost.
Lepo sem si pogledal karoserijo, ker gledam, kot avtoličar, me naučil sorodnik (je avtoličar 20 let) in tudi sam, in sem lepo vprašal prodajalca, je bil kaj štrihan, reče NE, da ga nisem spravljal v slabo voljo, sem bil raje tiho in spet iskal kje drugje njegovo laganje. Na koncu pa povedal, da avto je bil štrihan.

Itak pa danes menjujem avte, kot plenice pri dojenčkih. ...no enkrat imam dlje časa, včasih sem pa tudi sam 2 mesca imel....dobim pa izgovor, d aje treba preveč vložit na tak način se potolažim, v resnici pa bi še marsikateri moj avto še enkrat več naredil kilometrov. Največ je imel 400.000km, najmanj pa 110.000km, trenutni ima skoraj 200.000km še ne 10 let.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.812
113
40
MB
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5088059&show=1

ene 99,9 % sem da je to moj bivši golf ... od mene je šel z 199k pa pokvarjeno turbino, pa ventilator od klime ni deloval (to dvomim da so šli dilerčki menjavat) prepoznam pa ga po barvi, pa na zadnjem sedežu je malo od cigareta, kar se mi zdi da se tudi vidi na eni sliki ...

pa iz celja so prišli po njega itak
evil.gif

tak da kdo bo šel gledat ... naj pogleda če je to to pa se ogne
grin1.gif

B81

22. jul 2007
36.927
10.498
113
A od čika je na zadnji klopi na levi strani na sivi podlagi ob desnem sedezu?
ok še enkrat:
zadaj, desni sedež, siva podloga, levo od desnega sedeža?

Če ni skrivnost, so nabili ceno?

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Citat:
Uporabnik sebenc pravi:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5106440&show=1
Prodajalec, ni prvi lastnik avtomobila, niti drugi (je diler)... Avto je bil v preteklosti poškodovan na parkiršču,me zanima če slike poškodb avta tudi doda ob prodaji in tudi malenkost pobuškan je....
lp.

hmm to itak preveriš koki lastnik je na netu? A je možno da nardi kk prepis da se ne belezi na netu oz. na upravni enoti?

sebenc

Zelenc'
6. sep 2007
21
0
1
Kar jaz vem, se da preverjat, prepis je bil narejen čisto običajno, razen če so potem kaj mutili, to pa ne vem. Sej bi še prezrl oglas, če se že v naslovu nebi na veliko lagal, potem pa še o poškodovanosti vozila (ok nalimal je nalepko na leva zadnja vrata), ok sej ga štekam pač želi nekaj zaslužit, ob enem pa še enega naivnega kupca še malo nategnit.
Lp.

Nazadnje urejeno:

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
ja itak da se da , je stran od upravne enote vpišeš not tablco + št. prometne .... sam sprasujem ce se da kk prekrit št. prepisov

p.s ne da bi to hotu , ampak cudno mi je da napise na vlko 1lastnik za stvar ki je itak preverliva

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik jamiekarai pravi:
ja itak da se da , je stran od upravne enote vpišeš not tablco + št. prometne .... sam sprasujem ce se da kk prekrit št. prepisov

p.s ne da bi to hotu , ampak cudno mi je da napise na vlko 1lastnik za stvar ki je itak preverliva
Švercerji so do 1.julija letos v glavnem delali samo kupoprodajne pogodbe. Včasih je kdo kupil avto, kateri je po prometni imel mogoče 2 lastnika, potem pa je dobil še cel kup kupoprodajnih pogodb in so se vozili še celo leto na stroške prvotnega lastnika.
Sistem na opravni enoti beleži le dejanske spremembe lastništva v prometnem dovoljenju.

Podobne teme