Nategatorji !!!!

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
Sem šel prav preverit vse papirje, če imam kašen dokaz. Na kupoprodajni pogodbi je zapisana št. ogrodja in prevoženi kilometri. Zaenkrat še nisem prijavil, glede na to da pa vedno vsi samo 'jokcamo' pa nič ne naredimo, resno razmišljam o tem.

Eno neumno vprašanje. Komu takšno stvar sploh prijaviš?

Nazadnje urejeno:

b0li

Zelenc'
19. jul 2010
22
0
1
Ja, na PP, prijavi kaznivo dejanje goljufije.

Če imaš papirne dokaze, bo oni nekoga (morebitnega kupca) z lažnim prikazovanjem resničnih km, spravil v zmoto in bo ta storil nekaj v škodo svojega premoženja, se pravi bo naslednji kupec več plačal za avto, kot bi za resnične kilometre.

S tem ko je zbil km, je že izkazal namen goljufanja.

Sam bi to naredil.

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Citat:
Uporabnik akiva pravi:
Sem šel prav preverit vse papirje, če imam kašen dokaz. Na kupoprodajni pogodbi je zapisana št. ogrodja in prevoženi kilometri. Zaenkrat še nisem prijavil, glede na to da pa vedno vsi samo 'jokcamo' pa nič ne naredimo, resno razmišljam o tem.

Eno neumno vprašanje. Komu takšno stvar sploh prijaviš?

Prijavi nujno!!
uf-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce bi par ljudi take stvari prijavilo (z dokazi) in bi mediji zagrabili, ko zadeva pride na sodisce, bi nastal mocan pritisk na zakonodajalce, da to podrocje boljse uredijo. S tvojo prijavo torej koristis ne le tistemu enemu revezu, ki bi ga ta cigan nategnil, ampak potencialno vsem bodocim kupcem rabljenih vozil
zmaga.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Smejali se ti bodo,pol bodo pa podali prijavo proti neznanemu storilcu in tle se bo tudi vse nehalo, če te ne bodo kar odpravili ker se oni s takimi malenkostmi nimajo časa ukvarjati, predvsem pa sedaj ne ko morajo na cestah za regres zaslužit.....

B81

22. jul 2007
36.924
10.498
113
Bolj je problem v tem, da ti lahko tak človek koga domov pošlje. Moraš vedet, da če nekdo previja kilometre oz. ponareja resnico, s tem čisto neposredno krade drugim ali kako se naj izrazim in tak človek nima nobenega spoštovanja do druge osebe...in ljudje ne prijavijo zato, ker hočjo imet miren lajf dalje. Dobro bi blo, če bi lahko izvedel, kdo je avto potem kupil
smile-1.gif

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
Citat:
Uporabnik akiva pravi:
Evo, še moj prispevek.
Bivši lastnik avta, prodan staro za novo pri Malgaj v Ljubljani. Realni kilometri ko sem dal ključe iz roke 203300, malo več kot mesec kasneje se prodaja z 155000 km. Klik.

Hmmm...kako si pa prepričan da je to tvoj avto ? V SLO je sigurno še ene par tisoč takšnih (točno) .. ???
evil.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.100
3.158
113
Sodelavec je pred časom enega takega hotel prijaviti in e prej piasl njemu. Mu je zelo hitro ceno konkretno spustil
smile-1.gif

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
Jaz o tem nebi bil tako prepričan. RXT modelov je bilo v Sloveniji malo. Pa isti avtoradio, slo nalepka itd. Verjemi, da poznam svoj star avto.
Lahko pa gre kdo, ki je iz Kranja točno preverit. Če se kdo javi, mu na ZS napišem številko ogrodja.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.982
351
83
tam ko se terc po tori rola
Jaz pa verjamem, da je spoznal svoj avto. Tudi jaz sem na Avtonetu spoznal svoj motor, ki sem ga prodal deset let nazaj. Hm, je imel malo manj kilometrov, kot ko sem ga prodal... Najprej sem ga videl predlani, pišem mail, da podatki ne štimajo, je bil oglas takoj zbrisan. Letos spet na Avtonetu, tokrat prelakiran..

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
Jaz sem bivši avtohiši Kalan v Medvodah dokazal dva primera ko so sami prevrteli kilometre nazaj. Pa se mi ni dalo hebat z njimi, so itak sami propadli še preden sem jim naredil preveč slabe reklame.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Jaz sem bivši avtohiši Kalan v Medvodah dokazal dva primera ko so sami prevrteli kilometre nazaj. Pa se mi ni dalo hebat z njimi, so itak sami propadli še preden sem jim naredil preveč slabe reklame.

Jaz vem za našega Twinga, ki ga je mama pustila tam v račun, ko je vzela novega Clia pred leti. Prevrteli kilometre, prodajali kot nepoškodovanega, čeprav je bil "zlepljen" skupaj. Na to foro smo se že mi ujeli, ko smo ga kupili.

Podobne teme