Natega, za katero še nisem slišal

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Lepo se obnašaj, to ni nobena štalca, če sodiš tja pač idi tja. Torej govoriš o nekih zaščiti katera dejansko sploh ni zaščita? Torej zapreš paypal račun oz. ga ne uporabljaš več in konec? To je isto kot da sem jaz nekomu dolžan 100.000€, človek dobi sodno odločbo za rubeža premičnin ampak jaz hitro prodam svoj avtomobil, lastim si sicer še 3 vile, 2 gostinjska lokala ter en vikend ampak tukaj gor se mi pač ne morejo vsesti. Ker sem pač prodal avtomobil sem rešen. To za mene ni nobena zaščita niti zagotovilo da je nakup varen. Sorry.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.241
113
www.adriamedia.si
Kaj pa če bi si ti prebral Paypalove pogoje poslovanja?
Denarja s PP računa recimo ne moreš takoj prenest na svoj TRR, ko nekaj preko PP transakcije prodaš.
In ne, PP v bistvu sploh ni nobena resna zaščita. Zunaj (predvsem v ZDA, UK in še kje) je nakup direktno s kreditno dosti bolj varna stvar tudi kar se money-back tiče ... PP ima pač svoje zanič pogoje in to je to.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
SJTV1 ne bom si bral pogojev ker me ne interesirajo kajti ne kupujem preko paypala razen v kombinaciji z ebayem ter v kombinaciji z znanimi kupci. Hočem pa ravno to povedat kar si napisal da ima paypal zanič pogoje, mastno si zaračuna provizijo, neke resne zaščite pa itak ni... Ampak verjamem da bo Swich iznašel pot kako narediti iz paypala zanesljivo zaščito.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
pišem samo dejstva, in nikoli nisem napisal, da je PP zanesljiva zaščita, če posluješ direktno z kupci.

Pač veliko ljudi obstaja ki verjamejo da je PP prihodnost ker je ena izmed največjih in spada pod ebay...ebay se širi, čedalje več ljudi torej posluje preko PP... in ljudem se zdi nesmiselno da bi za 100 ali pa 200 € šli nategnat neko osebo potem si pa banan for life iz PP posledično pa še iz E-baya.
Za sebe vem da vsekakor ne bi šel nobenga nategnt za 200 €, da mi zaprejo paypal račun ker naredim do 1000€ dobička mesečno z internetnimi nakupi preko PP. Pa verjamem da jih je še dost takšnih.

Zihr ni pa nič....če bi rad živel na zihr mej dnar doma v štumfu

p.s. provizijo plača prodajalec tako da ne vem zakaj ti kot kupcu gre njihova marža v nos....rajš poglej American Express Slovenija, ki si zaračunava 3% provizijo od zneska za nakazila v tujino.
grin1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ne gre meni nič v nos, jaz se zavedam da vsak pač kasira svoje storitve, drugače pa sem mnenja da ni nič kraja dokler ti nekdo nekaj ne vsiljuje. Enako smešno se mi zdi ko začne nekdo omenjat "oderuške obresti". Pa kake oderuške obresti, nevem sploh kateri [censored] si je to izmislil. Pred sklenitvijo posla so pogoji vedno znani in nihče nikomur ne lama roke da more bilo kaj podpisat. Rabiš? Ni problema, pri nas ima pač denar takšno ceno... tako da meni ne gre nič v nos pač hočem povedat na PP pač ni to kar si nekateri predstavljajo da je...

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
No pr American expressu je še par drugih oderuških stvari... pa nisem podpisal in se s tem strinjal... no saj zato ga tudi čedalje manj uporabljam, če se le da ga sploh ne. Pri nakupu prek ebaya plačam z PP preko amex kartice, seveda je plačilo v dolarjih, amex pa po tanovem (no že kar nekaj časa) posluje v €, in zato $ pretvorijo v €, kar je vse lepo in prav, ampak za to si vzamejo mastno provizijo, sploh si ne morem mislit kako je to dovoljeno, recimo za slabih 20$ sem plačal provizijo mislim da nekaj čez 1€ pa to ne moreš verjet.
No od takrat ko so to uvedli, oziroma sem to opazil, raje koristim Mastercard, kjer še ni provizije posebaj zaračunane.
Sem pa tudi sam že nekajkrat dobil denar nazaj preko PP, po nakupu na ebayu.