Natega, za katero še nisem slišal

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Torej, na bolho sem obesil iPhone, treba prodat, ker pride nov. In mam poln mailbox raznih Jessic, Tamar in podobnih čudakov, ki ponujajo precej več kot za telefon hočem in bi radi plačali preko paypal-a. U čem je torej trik? Valjda mi ne bodo nakazal 800 eur za enga ajfona:) Imel kdo podobne izkušnje?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Ja, to so tipični nategatorji. Meni za mojo nokio 260€ ponujajo, na oglasu pa imam 130€ cene. Večina oglasov je itak v angleščini ali pa prevedenih kar z google translate. Če pa ti bo kdo prej denar nakazal, pa ni problema, mu ga pa te pošlji, pa magari na antarktiko.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Kasneje bodo trdili, da ga niso prejeli in bo paypal lepo vzel dinarčke nazaj.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Ja potem pa naj kar dvigne denar dol, tisti dan, pa mu ne bojo mogli vzeti dol. :)

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
to je na ebayu ne na bolhi
smirk-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
smirk-1.gif

Ja plačal bo vseeno s paypalom.

cbb:

Kupujem enega pesa, naletim na oglas v angleščini, pa pravi da ga podarijo... Ok, pošlem mail s kod ste...
Pravijo da s pariza in da je kuža zastonj, le njegovo karto moram plača.
rolleyes-1.gif

Pa jim napisem, da sem jaz tudi s pariza (oglas je bil na bolji), naj povedo kam se naj pripeljem da mi tut 200km ni problem.
evil.gif

Ni blo maila nazaj
evil.gif

Pred kratkim dobim mail:

Dear... moj ime priimek

I am Barrister John Mensah,a solicitor
at law.

I have an important message for you concerning the death
of your relative Engr.J.P.*moj piimek*,and the funds US$9.6million he left
behind in bank here in my country (Togo),Contact me at
(john4mensah0@yahoo.co.uk) for the full details.

I await your
urgent response Asap.

Regards

Barr.J.Mensah.

+228
0789554.

Pošlem mail. In ta moj stric daljni je umrl v UK, kjer je tudi njihova pisarna, in da naj nakažem samo nek znesek za davek ali
karkoli že...

Pošljem da sem jaz tudi z UK in naj sporočijo kje imajo pisarne da pridem tja.

Ni blo maila nazaj.

Spomladji 1x pa prodajam uro na ebayju (sem mel primer tu na alterju), model iz U.S napolno zagnan in
ponuja lepo vsoto denarja več ko je bila zahtevana. Mu dam TRR, ded nakaže... Nisem šel dvigovat tistega dnarja,
ker so mi na 2 različnih bankah garantirali, da ko je denar 1x na računu, pravilno nakazan z vsemi ibani in swifti,
nemore več do njega nihče, bilokaj se je zalomilo, denar je moj.

Pošljem uro in nato vseeno spraznim račun in pustim gor 5€. Po enem mesecu ni blo štale nobene.

Je pa res da sma z modelom bla na vezi preko msnja in preko fb... Tak da... Čist odvisno.

Izogibaj se raje. Al pa naj nakaže na trr in mu ti pošlješ. Ali pa tudi ne, odvisno kake sorte si
evil.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Uh jaz sem sodeč po mailih že toliko denarja dobil, da se Bill Gates skrije, stalno nekaj dedujem, pišejo mi prijatelji iz Afrike, da bi skupaj prali denar, celo UN bi mi nakazal kup pomoči, zadevam na raznih loterijah..

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
smirk-1.gif

Ja plačal bo vseeno s paypalom.
Ja samo to nima bene veze. Ker tudi če ti nekdo donira denar na paypal, tega ne bo dobil nazaj razen če mu ga ti ne daš.

Da funkcionira ebay <-> paypal je po mojih pojmih bol zaradi tega ker je paypal pač od eBaya in zato daje garancijo za plačila preko paypala

Če ti tip nakaže denar na paypal mu pač pošlji izdelek in bodi vesel, da si precej več dobil

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Poguglaj sceno preden karkoli pošiljaš, Dedek Mraz se ne kliče Tamara ali Jessica...

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Če boš mel "tracking number" na katerem bo lepo pisal da je paket bil dostavljen h naslovniku se bo dispute zapru in tep bo denar ostal.
zmaga.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Kak ga pa eni serjete, kaj ima paypal veze z disputi če ni preko ebaya? Malo mašate paypal in paypal v kombinaciji z ebayem. Torej preko paypala si zaščiten samo na ebayu in ne če ti nekdo kar tako nakaže cekine. Če se motim me popravite ampak mislim da se vi motite.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Naj fant proda, pa deli svoje izkušnje z nami.

Ena možnost je tudi fake paypal potrdilo o plačilu..

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
mal se motiš ...

Ko pošleš denar se odločiš al se bo to štelo kot nakup ali osebno nakazilo, nakup se razdeli na dobrine, usluge in ebay izdelke. Za Ebay nakup maš ti zagotovilo za vračilo, ker ti ga jamči paypal, se pravi da v kolikor te bo seller nategnu na ebayu in ti prodal nič za nekaj denarja ti bo paylpal povrnil denar, tudi če ga ne bo mogel dobiti od sellerja.

V kolikor ti izbereš na paypalu za vrsto nakazila "nakup" si upravičen da odpreš dispute in potem paypal odloča v sporu med dvema strankama. Če razsodijo v tvojo korist kot kupcu, se prodajalcu vsedejo na PayPal račun, in ob prvem prilivu ali nakazilu na račun je denar preusmerjen na tvoj PaylPal račun in z tem posledično na tvoj TRR.

v kolikor pa na začetku izbereš osebno nakazilo denarja, nisi upravičen niti do disput-a

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Torej trdiš da če jaz dam tebi moj paypal naslov in ti meni nakažeš denar za nakup LCDja in jaz tebi pošljem v škatli 245 kamnov bo meni paypal blokiral moj račun in od mene zahteval denar nazaj ?
smile-1.gif
Kot prvo me zanima na podlagi česa bo paypal vedal kaj sva se midva dogovarjala oz. kakšni so bili pogoji nakupa? Ti napiše v paypal not LCD model XYZ. Kaj pa če jaz tebi pošljem skurjen LCD XYZ? Kje pri hudiču piše da se nisva za skurjenega dogovarjala? Vprašam namreč kr ne ebayu je vse lepo točno napisano od pogojev do stanja v kakšnem je artikel in kako je z garancijo? Torej?

Lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Drugače pa se strinjam z ostalimi da gre za nek hakel. Ni pa zopet nujno da je hakel, mene je nekaj let nazaj kontaktiral romun za nek artikel vreden 350€ in je na vsak način hotel takoj da mi plača preko Western Uniona. Poklical sem na banko, povedal situacijo in vprašal če mi lahko potem od zadaj zahteva kaj nazaj, rekli so da ne, dal sem mu svoje osnovne podatke (mislim da ime in priimek) in čez nekaj ur šel iskat denar na NKBM. Brez problema.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
no lej ne grem se debate če se booš držal nečesa kot pjanc plota.

"bo meni paypal blokiral moj račun in od mene zahteval denar nazaj ?" <<- tole mi ne pomeni nič, ker sploh ne vem ka si mislu povedat, al PayPal račun al TRR.

"Kot prvo me zanima na podlagi česa bo paypal vedal kaj sva se midva dogovarjala oz. kakšni so bili pogoji nakupa?" <- na podlagi E-mailov katerih sva si dopisovala se bo tretja nevtralna oseba odločila na podlagi dokazov katere bova predložila, in bo razsodila nekomu v prid.

V praksi zgleda tak da greš ti na eno internetno stran kjer je pač nekaj kar bi ti kupil, ali je to forum kjer negdo oglašuje svoj izdelek...ali karkoli ....vedno vidiš izdelek katerega bi ti imel na neki internetni strani...no in to internetno stran pač skopiraš in predložiš kot dokaz.

nej ti povem da sm na paypalu prjavljen od kar je v slovenijo prišel.in se mi je že tudi zgodilo da sem iz amerike kupil odmične gredi za katere je prodajalec pobasal dnar in ni poslal nič....naredil sem zgoraj napisano, vsak je napisal svoje, potem sva se pogovarjala z prodajalcem preko paypala....at the end...se je paypal odločil meni v prid in denar je prišel h meni na račun, sicer v dveh obrokih, ker pač ni imel priliva v takšni vrednosti...vendar je prišel.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Čakaj torej če te prav razumem, tebi paypal ne plača nič oz. ti plača če ima prodajalec denar na računu? Pri ebayu pa ti plača in sam terja? Razumem pravilno?

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
če ti kupuješ preko ebaya ti paypal garantira money back, tudi v primeru če ga ne more izterjat iz sellerjevega paypal računa.

če pa plačuješ mimo ebayja, pa še to da daš na paypalu da plačuješ za izdelke oziroma storitve ne pa za osebno pošiljanje denarja...se paypal vsede na sellerjev paylpal račun in mu vzame dol denar, če ga seveda ima, ali pa čaka na nov priliv denarja.

...že drugič pišem isto...a bi ti mogoče počas prebral pa sm ti zgoraj že 2x napisal pa si stavke počasi prebral pa razčlenil.

v vsakem primeru se se najprej terja denar od tistega proti kateremu je paypal razsodil, ampak terja lahko samo na paypal računu...ne vem ka ne štekaš kje si se ubesu....TRR pa paypal ni ista stvar, in prenos denarja gre v samo eno stran, razen če se ti odločiš drugače. ker ti prek paypala ne morjo dipnat dnarja dol iz TRR-ja.