Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Motor na Grassman kosilnici je kitajski šrot, močno odsvetujem nakup. Več podatkov
tule
Resnično sem ti hvaležen za tale podatek!
Res pa je, da sem sedaj kar odločen da kupim to kosilnico, kljub tvojemu mnenju, da gre za 'šrot'.
Zakaj: na osnovi ugotovitve firme kitajske tovarne, ki trži omenjene motorje sem prišel do (pričakovane?) ugotovitve, kako gre pravzaprav za kopijo Hondinega motorja.
Predvidevam, da gre v tem primeru za znan vzorec, torej tovarna, ki pogodbeno izdeluje motorje za Hondo, poleg tega malo trži še 'svoj' izdelek.
Podobno situacijo imam že doma, skuter, ki nosi neko ime Xinling, je 100% kopija Suzukija. Drži, da sem prvo leto moral kar nekaj stvari 'dodelati' namesto Kitajcev (vijaki, slabi prilegi plastike, stikala, centriranje gum), vendar sedaj dela brez težav že peto leto.
Zaradi tega me naziv 'šrot' (nisi prvi, ki je to opisal tako in nič ne zamerim nikomur!) niti ne skrbi preveč, nekoliko bom pač tvegal, pa da vidimo
Še enkrat 'joejoe': ne razumi me napačno, res si mi naredil uslugo, čeprav sedaj ne bom upošteval tvojega nasveta.
Hvala tudi ostalim za sodelovanje - kocka (kovanec?) je padla, naročam omenjenega Grassman-a .
LP