pa po daljšem dežju ti trava uide previsoko
Zdravo,
imam cca. 500m ki jih kosim z robotom, vse fino. Ampka prvi dve košnji oz. če posadiš novo travo (da jo ne zrije vsega robot) rabim eno kosilnico.
Ne potrebujem samohodne, vsaj 46cm.... Rem, mimovrste, zaloga, močnejši motror... al počakat tole v lidlu oz. ali mamo še kj podobnega?
REM POWER bencinska kosilnica LMEm 4601 BB | mimovrste=)
Dotična Rem Power bencinska kosilnica se med drugim ponaša s 158-cm3 motorjem B&S 500 E, močjo 1,8 kW, ročnima zagonom in ročnim pogonom ter zložljivim ročajem.www.mimovrste.com
AL-KO Bencinska kosilnica
HOFER predstavlja kakovost po ugodni ceni ✓ Vsak teden nova ponudba ✓ Velika ponudba izdelkov ✓ več kot 80 trgovin ➤ Izvedite več pri HOFERju.www.hofer.si
Več nebi dajal za dve košnji na leto
Ne daje se mi duplo denarja, pa po daljšem dežju ti trava uide previsoko
Travo tko al tko seješ spomladi, zdaj si že malo pozen.
Kake robotske kosilnice to mate, da ne zmore 10cm trave pokosit?
Jaz uporabljam robota na cca. 1500 m2. Landroid L 2000. Deluje zelo dobro. Ni pa vsemogočen. Veliko je odvisno od parcele, ovir, naklona, dreves, odpadle veje, storži, itn. Ima dežni senzor, ki v primeru dežja robota pošlje domov. Problem je mokra trava, ki drsi. Še posebej pri naklonu ali ko se obrača na mestu in vkoplje zaradi ovir in vogalov. Spomladi, ko trava odžene, ne smeš biti prepozen, saj višje od 3-5cm ne zmore. Ali pa v primeru daljšega dežja. Zato občasno še vedno uporabljam predhodno bencinsko kosilnico. Pred robotom sem potreboval za košnjo cca. 4 ure, sedaj uro tam, kjer robot ne more.
Odvisno kje živiš. Na primorskem je že dosti časa zelo toplo tako, da sem jaz že pred enim mesecem prezračeval in dosejal travo.Neumnost, kje pa je letos do nedavnega bila pomlad? A ti res misliš da če bi marca dosejal kaj trave da bi sploh uspelo do zdaj kaj skaliti? Niti slučajno, mislim da pravi čas letos za setev trave šele pride.
Kolko te razumem po napisanem imaš "jeben" teren?