Nasvet glede gledanje filmov na tv-ju

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik sass pravi:
lahko tudi kupiš DVD predvajalnik, ki ima tudi USB vhod (cena 30+ EUR), potem pa preko USB ključka prenašaš filme
klik

Medtem ko tlačiš film na USB pri predpotoni hitrosti preko USB-ja, lahko posnameš dva CD-RW. Na koncu pa je flash memory obrabljiva stvar, za ceno enega "dobrega" ključka dobiš cel zavojček RW-jev.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
sam sem leta 2 in 3 uporabljal 15m s-video kabla in je delalo. pomojem najcenejsa (in v dani situaciji najlazja) resitev.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ja, ampak če ma vse skup preveč narazen, niti pavze ne more dat v real-timeu.
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
obstajajo daljinci ki nesejo preko par sten, pa tut kak miš nese preko ene stene
tongue-1.gif
)

po mojem se model zdej čoha po glavi pa mu ni več nč jasn ka bi naredu
smile-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.220
858
113
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
lahko tudi kupiš DVD predvajalnik, ki ima tudi USB vhod (cena 30+ EUR), potem pa preko USB ključka prenašaš filme
klik

Medtem ko tlačiš film na USB pri predpotoni hitrosti preko USB-ja, lahko posnameš dva CD-RW. Na koncu pa je flash memory obrabljiva stvar, za ceno enega "dobrega" ključka dobiš cel zavojček RW-jev.
CD-RW so sigurno najcenejša rešitev. pri hitrosti po moje ni neke razlike: USB vtakneš v rač in takoj zaæneš kopirati, CR-RW pa moraj najprej sprazniti, šele nato lahko začneš peči. obrabljivi so oboji, jaz sem namreč že vse moje CD-RW pometal stran (medtem ko USB mi še noben ni crknil, sem pa že dva izgubil nekje).
tretja varianta pa je, kot so že drugi omenili, da si potegne kable. jaz imam računalnik in TV+stolp povezan s 15m dolgimi kabli in je slika čisto vredu. edino kabli naj ne bodo najcenejši. lahko mu ji tudi naredijo po meri v trgovini Redline v LJ.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Priznati je treba, da so vse rešitve, ki mu jih ponujamo, ugodne tako ali drugače. Vprašanje je le, če se bo na koncu sploh podal v to ali pa bo ostal večno nedokončan projekt.
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:

CD hitrejši od flash ???
hysterical-1.gif

Za informacijo: 700 MB na tipičen USB ključek skopiraš v minuti ali manj, na CD-RW pa v okoli 4 minute. (32x CD-RW , ostali so še počasnejši).

trust, kaj sliko na TV ti predvaja omenjeni PC v drugem nadstropju ali kako ?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
32x = 4800 KB/s
Flash memory = 480 Mbps v teoriji. Dober flash memory kopira z ene 4,5 MB/s.
USB trpi za overheadom, ker pošilja paketke.

Ti maš itak samo "hudo" robo in "znanje" in bi rad videl, kako boš ti spravil 700 mega fajl na USB ključek v manj kot minuti.
Prove it.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
jaz imam nič kaj extra hud usb ključ, prodajalec mi je edino ponudil počasnejšo ali hitrejšo varjanto za par € več. transceed titanium se mi zdi. No film skopira v dobri minuti. Sicer pa je to itak dlakocepstvo, oba sta približno tu tu, s tem da je treba cd-rw še brisat 20 min

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
(to je 24x, 32x bi še vedno bil krepke 4 minute)
582496-pek.PNG

Priponke

• 582496-pek.PNG
    582496-pek.PNG
    78,5 KB · Ogledi: 149
Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
dejne bot tolk uhrn, pa kup en dober player, k pr tem boš vesel, če boš sploh vidu podnapise od divx-ov, o kakih šumnikih po mojem lahko bolj sanjaš.

samo na tv ali reciver lahk tole prklopiš. dvomim da imaš monitor ki ima tudi kak video in.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
USB trpi za overheadom, ker pošilja paketke.
Ah, a enako kot (S)ATA ?

Citat:

Ti maš itak samo "hudo" robo in "znanje" in bi rad videl, kako boš ti spravil 700 mega fajl na USB ključek v manj kot minuti.
Prove it.
C:\Documents and Settings\stein>time
The current time is: 11:03:07,93
Enter the new time:

C:\Documents and Settings\stein>echo kopiram...
kopiram...

C:\Documents and Settings\stein>time
The current time is: 11:04:12,54
Enter the new time:

----

Torej minuta in 5 sekund. Gre pa za ne ravno nov ključek 1 GB Sandisk Cruzer Titanium. Po tejle strani piše z 9 MB/s, so pa gor tudi modeli z 15, 24 ali celo 30 MB/s pisanja.

(če želiš lahko dam tudi videoposnetek kopiranja...)

Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kaj dobim, če "provam" pred tabo ?
No, me res zanima.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ja, no, dokazal si svoje. Ampak ta tvoja tošiba je pravi kikiriki, če ti pri 24x snema tako dolgo.
bonk.gif
Meni plextor naredi CD-RW pri 32x v 140s.

Sicer pa mi ni jasno, s kakšno pravico zahtevaš nagrado, če se nisva zmenila zanjo.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.577
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Pa še nekaj bi vprašal.
Še nikoli mi ni uspelo dat podnapise na cd, da bi jih bral med gledanjem filma iscer sem skopiral podnapis na cd samo ne prime. No saj Angleščino že zastopim toliko, da zatopim o čem s epogovarjajo, katere dadoteka mora bit.

Ime filma in podnapisov mora biti identično, razen končnice ( .srt )
zmaga.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
fantje, predlagam, da si vklopite opcijo, ki vam kaze dejansko hitrost pisanja na cd. tole kar tukaj gledam so max hitrosti, katere se pekac trudi dosezt, ceprav je v praksi mnogokrat drugace.
nero:
file -> options -> misc -> burning -> kljukica pri "show real recorder write-speed while burning"

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:

Na tale ključek dobim 701mb velik file v 39 sekundah....dej povej kater pekač maš, da ti tako hitro peče
rolleyes-1.gif

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Še nisem probal in bi me zanimalo če dvd playerji ki imajo usb vhod preberejo če je gor posnet-a "slika" dvd-ja,se pravi copy&paste dvd-ja na prazen ključek? ...namreč ravno nameravam kupiti večji ključek
cool-1.gif

Je kdo to probal,gre
confused-1.gif

Lp.