Nasprotujmo ekofašizmu - prižgimo vse luči!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Niso krivi lobiji, uporabna jedrska fuzija je dejansko še zelo oddaljena, glede na plane vsaj še 40 let (verjetno pa še kako desetletje kasneje). Recimo tokamak ITER bo prvo plazmo začel proizvajati šele leta 2019, in šele z ITER-jem se bo proizvajalo več energije od porabljene.

Prva demonstracijska elektrarna DEMO se naj bi začela graditi ne prej kot čez 15 let. Prva prava elektrarna pa šele po letu 2050. Potrebnih tehnologij še ni, pravzaprav zadeve za fuzijsko elektrarno niso rešene niti v teoriji.

Nazadnje urejeno:

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ne, to je 8x4
uf-1.gif
cheer.gif

Jaz imam 2×400W skozi okno, luč gori na balkonu. Tudi sosedje so se vključili in imajo razsvetljene balkone. Bencinska črpalka in cestne svetilke tudi lepo svetijo.

Laufa še toplotna črpalka in še perilo se pere
grin1.gif

Sem še poslikal. Imam lepe nočne portrete.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Bush ne mi zamert sej se strinjam s tabo ampka maš pa vole še več kot ekoteroristi

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kaj je zdej s temi lučmi?

ko sem bil v lj..je bilo vse osvetljeno
ko sem na selu..ni javne razsvetljave
zdej doma..je ena luč. zvezde ne gledam, lj mi ne sveti tako zelo..sam tole javno lampo bom pa likvidiral.

zdej pa..nekdo je omenil kaj je bolje..imeti luč in ne padt v luknjo..al bit brez luči pa gledat zvezde. definitivno bit brez luči.

ko sem bil na selu brez luči sem:
gledal zvezde, par trenutkiov pozneje je že zaugala, al pa jahala
ali pa ni hotl dat, pa sem jo stiskal za vse obline, a od strahu ni smela bežat....

tko da..jaz sem za brez luči..

če je problem elektriko porabit..pa lahko odprete zmrzovalne skrinje, pa pečice. še bolje..dejte jo na pralni storh pa vžgite pranje..180 minut..najprej s pranjem levo-desno, odlična predigra, z divjo centrifugo..huuuu..eko

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
Bush ne mi zamert sej se strinjam s tabo ampka maš pa vole še več kot ekoteroristi
Ne zamerim, ampak če sem še že razpisal na forumu, je teh 10 minut za prižgati par luči res malenkost. In ko bi te ekoovce, ki sledijo komandam WWF vsaj imele neke pametne argumente: pa še "zeleni" niso (glej moj YouTube video o vplivu CO2 na rast rastlin).

Erikson, kul reflektor
cheer.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
back-in-black--earth-day

caaaar!
hysterical-1.gif
Kul, samo "Earth Day" ni isto kot "Earth Hour". Tudi jaz sem se motil med temi novotarijami, kaj je Dan Zemlje (OZN) in kaj je Ura Zemlje (WWF). Dan Zemlje je 22. aprila, Ura Zemlje pa zadnjo soboto v marcu...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Sava Dolinka izvira kot Nadiža v Tamarju, ponikne, in ponovno pride na dan v Zelencih pri Ratečah in teče proti jugovzhodu.[/B]

Scenarjijev je skratka dost.... Reka Iška je lahko lep primer, kako enkrat reke kr ni več.... Seveda bi bil pogoj zato močan potres (za Savo)

Ja res je... obstaja tudi verjetnost, da elektrarno v Krškem zadane meteor. Ta jedrska energija je res prava ruska ruleta...
bonk.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Sava Dolinka izvira kot Nadiža v Tamarju, ponikne, in ponovno pride na dan v Zelencih pri Ratečah in teče proti jugovzhodu.[/B]

Scenarjijev je skratka dost.... Reka Iška je lahko lep primer, kako enkrat reke kr ni več.... Seveda bi bil pogoj zato močan potres (za Savo)

Ja res je... obstaja tudi verjetnost, da elektrarno v Krškem zadane meteor. Ta jedrska energija je res prava ruska ruleta...
bonk.gif

znimiv mi je, da krsko na..potresno bolj ogrozenem področju kot bi lahko bil..to mi ni jasno zakaj tako.

Dr.Rugelj

Pripravnik
29. dec 2008
254
0
16
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
Uporabnik Pokovc pravi:
Sam mislim da nam tile zeleni delajo samo škodo.

Saj tudi "zeleni" dejansko niso. Kako bi le bili?

Če narediš poizkus:
- v eno komoro daš rastlino z običajno količino CO2 v atmosferi,
- drugo rastlino daš v komoro, kjer je dvojna količina CO2
V kateri bo več zelenja?

Video:
<object width="425" height="350"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/P2qVNK6zFgE?color1=5d1719&color2=cd311b&border=0&fs=1&hl=en&autoplay=0&showinfo=0&iv_load_policy=3&showsearch=0&rel=0"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/P2qVNK6zFgE?color1=5d1719&color2=cd311b&border=0&fs=1&hl=en&autoplay=0&showinfo=0&iv_load_policy=3&showsearch=0&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

Zanimiv članek: http://www.futurepundit.com/archives/007726.html (December 2010)

* povzeto po http://slo-tech.com/forum/t461343

Niti en ni omenil lesne biomase kot energenta čeprav spada med obnovljive vire energije. Tudi sam sem pozabil na tole. To pa da bomo ponoč prižigali luči je pa idiotizem da mu ni para. Od tega bo spet bogatela samo država. Proizvodnja ponoči presega porabo in če bomo meli porabnike prižgane potem ne bo potrebno izvažat štroma po bedastih cenah ponoči ampak ga bojo lahko prodali doma po dosti višjih cenah. Zanimivo kako malo reklame je potrebno da začnejo ljudje trošit. Včasih so trošili zaradi želje po imeti, nato iz želje po imeti nekaj novega, zdej ko pa denarja ni je pa potrošnja iz protesta krasna zadeva. Če bi kdrokoli hotel dokazat neko reč bi moral nabit potrošnjo med šesto in deveto uro zjutraj. Takrat je konica porabe in dovolj bi bilo samo da vsaka družina poje en taprav angleški zajtrk. Čedalje bolj verjamem v razne teorije zarote ker tako neumnih idej kot se dogajajo zadnji dve leti ne more spontano sproducirat človeški um ampak morajo biti pogojene z nekim interesom in samo finančni interesi lahko tako pokvarijo skupino ljudi da začne producirat ideje kot je ta.

Dr.Rugelj

Pripravnik
29. dec 2008
254
0
16
Če bi pravil: Vsi ste talarčki bi to v prevodu pomenlo: brihte ste ampak se vas da kupit.
Tko pa pravim: nimate pojma in zato vas bojo obral tako da boste mislli da ste jih zajebal.
Mislim da bom temo Ali smo Slovenci leni?; preimenoval v: Ali smo Slovenci res tako leni in tako neumni (če mi najde kdo primeren slovenski izraz za besedo glup pa naj vstavi namesto neumni)?

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
znimiv mi je, da krsko na..potresno bolj ogrozenem področju kot bi lahko bil..to mi ni jasno zakaj tako.
Kje pa je najbolj vodnata slovenska reka? Poleg tega je to skoraj zadnja možna lokacija preden reka prestopi na Hrvaško.

Drugače pa, akcija prižiganja luči uspela, sedaj je pred nami "samo" še ozaveščanje javnosti z argumenti in ponujanje dveh vizij prihodnosti:
- življenje v materialnem in energetskem izobilju in prosperiteti,
- ali življenje v materialni in energetski revščini.

Kar bi morali svobodoumni ljudje zagovarjati, je svoboda izbire. Vsak naj se sam odloči ali bo plačeval elektriko iz 10x dražjih virov, ostalim pa pustiti dostop do elektrike in materialnih dobrin po tržnih cenah: tj. cenah, ki niso nabite z nekimi čudnimi trošarinami po 64&65 členu energetskega zakona in s preplačilom za subvencioniranje politično korektnih obnovljivih virov. DDV za elektriko pa spustiti z 20% na 8,5%.

Absolutno je potrebno iti v projekte z 1 gigavatnimi+ kapacitetami: tako TEŠ6 kot NEK2.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.121
1.279
113
42
Me zanima kako bi ti prižigal luči če bi bila elektrika dražja. Res bedna teorija tale tvoja. Res ne vidim razloga zakaj bi morali imeti prižgane luči. To je bedarija prve vrste

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Hmm ena stvar mi je zanimiva. Avtomobili na električni pogon. Elektriko za filat bo pa ATA Smrk zrihtu ali imajo kako idejo za to?
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
drava?
Imaš prav. Najbrž je bilo Krško izbrano, ker je ob veliki reki (za hlajenje), in ker je blizu dveh največjih porabnikov: Zagreba in Ljubljane. Bližina je pomembna zaradi dovolj zmogljivih daljnovodov do porabnikov.