Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik dodaske pravi:
V bistvu velja samo ena rdeča nit teh dogajanj....čim Ukrajinska voska dobi po "p****" se začno pogovarjat, ko pa ima iniciativo so pa na drugi strani samo "teroristi". To pa vemo kaj pomeni....Ni pogovorov.
Tukaj je samo en problematični člen vsega tega, ki je tudi zakuhal vso zadevo...USSA.
No ja...to bi držalo, če bi se šlo za neko fronto na xy ozemlju. Trenutno pa so boji na ukrajinskem ozemlju in ukrajinska vojska brani lastno ozemlje, vsi drugi, ki napadajo vojsko neke države so seveda, logično, agresorji, teroristi, seperatisti, rusi...karkoli...
Tako, kot da bi nas napadli mađari, nekje v prekmurju, recimo Lendava. Zakaj bi se od nas pričakovalo, da želimo umiriti žogico in doseči premirje, če pa je prva in edina naloga vojske, da brani lastno državo, s tem ko pristaneš na premirje, na nek način kapitulira vojska, kar je pa..milo rečeno...sramotno.
Preveč poenostavljaš...drugače pa...vlivaš mi upanje, da so v SLO še odprti ljudje.
Kot sem rekel....naš predsodek je, da čokoladar predstavlja Ukrajino...v bistvu jo ne....
Vsa ta propaganda o korupciji itd je koristila za odstavitev predsednika, ki se je odločil za Rusijo in nadomestitev drugega koruptivnega, ki je za USSA. Ljudje so tukaj samo kanon futr.
Ampak, kar boli...predvsem tudi slovence, da z efektivno propagando o učinkovitosti birokratske EU, korporativnega fašizma in spoštovanja "demokracije", ki tako in tako prisili samo reveža v spoštovanje zakonov, lahko prepričaš ljudi, da se pa v EU in pa v USSA cedi med in mleko in da je za vse dovolj, samo, da se njim pridružiš....
EEEE ni tako.....ni dovolj za vse, ko se tako "potrošno" obnašamo...NI!!!! In eni bodo pač raja...drugi pač ne...Mi SLO, pa Grki itd, bomo pač raja...beri dobili drobtinice. Enako velja tudi za Ukrajino in še kup bodočih držav EU. EU je samo še skupnost širjenja USSA vpliva z drugimi sredstvi....je EKONOMSKI NATO...Kdor koli bi se znotraj EU upal upreti USSA, bi de fakto postal "država" raje. Na ta način drži USSA v šahu Nemčijo, Francijo in še koga....Seveda raji bi prodajal buče z , kot v SLO, odločno propagando o tajkunih in korupciji kot vzroku krize in zameglil "očibučno"(prosto po mojem profesorju matke) dejstvo : kdo ima dejansko oblast, ki kroji usodo ne samo ljudi, pač pa celih držav!!!! Spomnimo se samo bonitetnih hiš...Kdo jih ima v oblasti!? itd itd
Vse bolj postaja jasno, da je USSA s krizo 2008, dala opomin ravno velikim v EU, kaj se jim lahko zgodi če ....Zelo dobro se vidi, kako se je politika EU velikih, prevesila iz "proti napadu Iraka" na "sodelovanje pri napadu na Libijo", kot bi jih nekdo prejel za "oreške"