Napajalnik umrl?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Kateri napajalnik priporočate za konfiguracijo čim tišje škatle?? Mora pa poganjat intelov 4 jedrni cpu in 3 diske (2x sata/1x IDE) 3gb rama in hd 4850. Mašina laufa 24/7, budget recimo okoli 60 eur..
confused-1.gif

Kupujem avtomobil. Pospeševati mora kot strela, prostora mora imeti kot avtobus. Porabo mora imeti pod 5l. Mora bit nov z čimdaljšo garancijo. Pa stati ne sme preko 1k €. Bo šlo ?

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Ah zmeri se najde bolšji napajalnik v tem rangu. Takrat k sm jst kupoval sem mel v temu rangu polhen teh LC Power, na koncu vzel Mushkina in mi še vedno ni žal.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Najprej poglej, da ima gor propeler in ne kakšen miniaturen ventilatorček. Že to bo prvo + za tihost.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Majster AndrejD, ne pretiravaj s sarkazmom in ne mi ti rečt da 60 eur ni dovolj za en soliden in tih napajalnik...Že TALE, ki ga trenutno imam ampak je malo prešoh, je zelo tih in pol ceneje.

ps: preberi si komentarje uporabnikov pod izdelkom

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Majster AndrejD, ne pretiravaj s sarkazmom in ne mi ti rečt da 60 eur ni dovolj za en soliden in tih napajalnik...Že TALE, ki ga trenutno imam ampak je malo prešoh, je zelo tih in pol ceneje.

ps: preberi si komentarje uporabnikov pod izdelkom

Dvomim da tvoj sistem porabi več kot 300W. Ti to kaj pove o kvaliteti tvojega napajalnika ?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.748
113
EU
Citat:
Uporabnik cresh pravi:
Sploh ne vem zakva tolk vsi preferirate te LC Power. Ga ne vzamem pa če mi ga dajo zastonj.

Imel sem dva Taganova napajalnika. Prvi je mrknil in še uničil matično ploščo.
Drugi je pred kratkim crknil, na srečo brez posledic za mamaplato.
Vsaki je stal slabih sto evrov.
bonk.gif

Sedaj imamk LC power z veternico 13 cm premera.
Vsaj če crkne, mi ne bo žal.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.492
847
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:Dvomim da tvoj sistem porabi več kot 300W. Ti to kaj pove o kvaliteti tvojega napajalnika ?

Jaz samo pravim, da dam 60 eur napajalnik za svojo user mašino, in sem prepričan, da se za a denar da dobit zmogljiv in tih napajalnik, vendar ti me hočeš prepričat nasprotno - vsaj tako si nakazal s svojo slikovito primerjavo. Bi pa prosil še objektivno mnejenje ostalih maherjev, da potrdijo oz morda (na moje veliko presenečenje) zavržejo mojo teorijo. Napajalnik pa menjavam zato, ker je postal z leti že precej glasen, sicer pa še vedno opravlja svojo funkcijo brez problema. Če pa že kupujem novega, pa nič ne škodi, če je malenkost močnejši...Tudi ti imaš v škatli 4 gb rama, pa jih najbrž sploh ne koristiš..

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:Dvomim da tvoj sistem porabi več kot 300W. Ti to kaj pove o kvaliteti tvojega napajalnika ?

Jaz samo pravim, da dam 60 eur napajalnik za svojo user mašino, in sem prepričan, da se za a denar da dobit zmogljiv in tih napajalnik, vendar ti me hočeš prepričat nasprotno - vsaj tako si nakazal s svojo slikovito primerjavo. Bi pa prosil še objektivno mnejenje ostalih maherjev, da potrdijo oz morda (na moje veliko presenečenje) zavržejo mojo teorijo. Napajalnik pa menjavam zato, ker je postal z leti že precej glasen, sicer pa še vedno opravlja svojo funkcijo brez problema. Če pa že kupujem novega, pa nič ne škodi, če je malenkost močnejši...Tudi ti imaš v škatli 4 gb rama, pa jih najbrž sploh ne koristiš..

Imaš prav imam 4GB rama trenutno še imam 200mb fraj tako da res nena vsega koristim :p

In za 60€ neboš dobil kvalitetnega napajalnika. Boš moral dat vsaj okoli 100€ ven če hočeš imet kvaliteto... Nikjer pa ne piše da ta nebo odpovedala. Pri tvoji ceni je po moje vseeno kaj kupiš, ker so v tem cenovnem razredu vsi bolj ali manj enaki. Nikoli ne veš kaj se bo v prihodnosti spremenilo. Zato kupi napajalnik za trenutni sistem ne za tistega, ki ga misliš nabavit čez 10let.