Napad psa

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.044
442
83
tam ko se terc po tori rola
Tudi jaz nisem za pretepanje psov... Ampak, če te napade, boš mirno gledal? Seveda je treba lastnike psov, ki imajo spuščene prijaviti. Ampak, ko pride policija (ČE pride), je pa pes že na povodcu, lastnik pa seveda trdi da njegov pes pa že ni prosto tekal naokoli...

I

Izbrisan uporabnik 474

Oprosti, ampak tudi katana te ne bo rešila podivjanega pitbulla - nimaš časa.
In pitbull spusti pri poprovem sprayu, preverjeno na treningih obrambe, ko psa niso mogli dobiti dol iz markerja...

LP
Gargy

I

Izbrisan uporabnik #488

Po moje enako hitro potegneš spray ali katano. Ste testirali?

I

Izbrisan uporabnik 474

Jasno da ne bi mirno gledal, vendar še vedno nebi pograbil noža, katane ali pištole.

Tudi lasnik med časom od klica do prihoda pristojnih ljudi pripne psa, je korak v pravo smer. Ko bodo dobil 3 ali 4 prijave proti istemu lastniku, pa ne bo več le tvoja beseda proti njegovi.

LP
Gargy

I

Izbrisan uporabnik #488

Ko je pes napadel mojega psa sem uporabil vse kar je bilo pri roki; dežnik, vendar je zadevo rešila le dokaj močna brca v pasje mednožje.
Človek v skrajni sili uporabi vsekar je na voljo. Če bi pse sprehajali samo uporabniki tipa tis, bi bila katana še kako primeren sprehajalni pripomoček.

I

Izbrisan uporabnik 474

Če smo testirali kaj? Če enako hitro potegneš katano in spray? Nismo. Ti pa zagotavljam, da v primeru večjega hitrega psa nate nebi imel čas ne za eno ne za drugo. Če pa bi bil dovolj hiter (pes je oddaljen), potem pa bi pomagalo oboje - s to razliko, da v prvem primeru (katana) obstaja možnost (ki niti ni tako mala), da psa nebi zadel z prvim udarcem, za drugega pa je potem že prepozno, oblak spraya pa bo psa zadel v vsakem primeru.

Ali smo "testirali", če poprov spray deluje? Deluje. Precej hitro in neboleče. Deluje tudi močan parfum.

LP
Gargy

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Ne vem, jaz ljudi, ki imajo otroke, vseeno jemljem z neko dodatno resnostjo. Otrok je nek pomemben mejnik v življenju in njegovega sporočila nisem toliko razumel kot željo po samopotrjevanju. Seveda se lahko tudi motim...

Pes, ne glede na vzgojo, za razliko od človeka še vedno močno ohranja svoje živalske nagone. Niso redki primeri napadov brez provokacije (še posebej na otroke v smislu ljubosumja!) in povsem razumem starša, ki bo nasilno odreagiral do radovednega psa. 2 sekundi, ki jih rabiš, da se zadereš in šele nato dodeliš dobro merjeno brco je točno toliko kot zver potrebuje, da pregrizne dojenčkovo vratno arterijo.

Hm... ko si že toliko pameten pa prosim objavi kakšno relevantno statistiko, koliko je primerov:
- ko so psi otroku pregriznili otrokovo vratno arterijo
- ko so starši to preprečili, ker je pes to nameraval storiti

Vsi nekaj lapate o teoretičnih možnostih, dejstva pa govorijo čisto obratno.

Malo se zamislite o čem govorite. ggg-ju verjeti, da je pudelj skočil na voziček in je napadel otroka... LOL!
Ne rabiš statistike. Dovolj je že, da se je zgodilo enkrat. Pri teh stvareh pač ni za tvegat ... Če se mi zdi nevarno, bom odreagiral tako, kot se mi zdi najbolj varno za otroka, brez misli na posledice pri drugi strani (pa če je to pes ali pa človek).

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ne me smejat... in ljudem s tako logiko hodijo prosti po svetu?
Bogi duhovniki, pa razni prehitri in drugače nevarni vozniki, katerih je recimo ta forum poln, pa učitelji (saj poznaš primer, ko je učitelj zlorabljal otroke), ...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
vsak ogriz se da dokazat in napad tudi... prijaviš in lahko zahtevaš tudi odškodnino in še psa dajo za tri tedne v karanteno, lastnik pa mora izkazat še knjižico o cepljenju...

skratka full nakladanja, statistično je napadou malo, če že so so to psi pasem pitbull in podobne pasme, katere rabijo resnično pravo vzgojo... sami pudli, goniči, prinašalci pa redko ugriznejo, razen če so ogroženi.... Res pa da mladi psi radi pustijo štempel na človeku, ampak ne zaradi napada......

tisti, ki nosijo hladno orožje, ali celo katane so psihiči, ki se bojijo ne živali ampak ljudi in imajo ob orožju nek navidezen pogum.....

skratka ta tema je za kozlat

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
baje da teli sprayi ne delujejo čisto na vse pse...paranoja gor ali dol, dokler bomo imeli lastnike tipa tis, ki cuckov nimajo na povodcu, bo pač očitno treba začet nosit s sabo predmete za osebno obrambo. Ko bodo psihotesti pa mislim, da bo situacija povsem drugačna. Kar se pa otroka in pudlja tiče, v takem primeru pač ne tvegaš, jebat ga. Posledice naj si pa pripiše lastnik cucka. In če ti svojim IPO streniranim psom ne zaupaš, zakaj bi neznanemu pudlju...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

izurjen mečevalec potegne katano bliskovito in že s potegom samim onesposbi napadalca. Res pa je, da je za to potrebno mnogo treninga, domenvam pa, da nek povprečno usposobljen mečevalec potegne meč ali nož vsaj tako hitro kot sprej, s tem, da orožje že držiš za ročaj, pri spreju moraš pa zelo natančno držati in pravilno obrniti uno puhalo, kar je v stresni situaciji rahlo zoprno. S tem, da še vedno nismo 100%, da deluje sprej na vsakem psu, medtem ko jeklo zagotovo deluje.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
če je pes oddaljen, potem itak samo nastaviš konico, in pes sam 'skoči' nanjo...za spreje se je izkazalo, da ne delujejo ne vse ljudi, da pasji spreji ne delujejo na vse pse, pa trdijo razni pasjeljubci in kinologi, koliko jim je za verjeti, sicer ne vem, ampak ziher je ziher. Poleg tega velik napadalen pes po srečanju s katano verjetno ne bo napadel nikogar več.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ljudje, ki se skušajo zaščititi pred pobesnelimi napadalnimi psi, so povsem razumni in uravnovešene osebe. Še posebej pa boš nekomu, ki golorok brez težav obvlada neoboroženega napadalca, težko očital, če hodi na sprehod s sprehajalno palico z ostro konico (ups, ali celo nožem), da se obrani pred pasjo zalego...
evil.gif
In ljudje, ki hodijo na dogodke, kjer je pričakovati množico ljudi, povsem neoboroženi, ko grejo teži po PST, pa imajo sabo kak košček kovine, kajti cucki se nahajajo na slednji lokaciji.

In človek bi moral biti res skrajen bedak, da bi najprej čakal, da ga pes pogrize, potem pa ukrepal z raznimi prijavami. Normalen človek ne želi biti pogrizen, a ti si želiš biti? Ful psiho razmišljanje...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Ne vem, jaz ljudi, ki imajo otroke, vseeno jemljem z neko dodatno resnostjo. Otrok je nek pomemben mejnik v življenju in njegovega sporočila nisem toliko razumel kot željo po samopotrjevanju. Seveda se lahko tudi motim...

Pes, ne glede na vzgojo, za razliko od človeka še vedno močno ohranja svoje živalske nagone. Niso redki primeri napadov brez provokacije (še posebej na otroke v smislu ljubosumja!) in povsem razumem starša, ki bo nasilno odreagiral do radovednega psa. 2 sekundi, ki jih rabiš, da se zadereš in šele nato dodeliš dobro merjeno brco je točno toliko kot zver potrebuje, da pregrizne dojenčkovo vratno arterijo.

Hm... ko si že toliko pameten pa prosim objavi kakšno relevantno statistiko, koliko je primerov:
- ko so psi otroku pregriznili otrokovo vratno arterijo
- ko so starši to preprečili, ker je pes to nameraval storiti

Vsi nekaj lapate o teoretičnih možnostih, dejstva pa govorijo čisto obratno.

Malo se zamislite o čem govorite. ggg-ju verjeti, da je pudelj skočil na voziček in je napadel otroka... LOL!
Ne rabiš statistike. Dovolj je že, da se je zgodilo enkrat. Pri teh stvareh pač ni za tvegat ... Če se mi zdi nevarno, bom odreagiral tako, kot se mi zdi najbolj varno za otroka, brez misli na posledice pri drugi strani (pa če je to pes ali pa človek).

zdaj si ga pa pošteno pihnil mimo, enkrat se ga je en napil, pa ga niso več zbudili, dajmo prepovedat alkohol, enkrat se je na otroka podrl TV in ga ubil, dajmo prepovedat tv, enkrat je nekoga ubila toča, dajmo prepovedat hodit zun med točo...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

izurjen mečevalec potegne katano bliskovito in že s potegom samim onesposbi napadalca. Res pa je, da je za to potrebno mnogo treninga, domenvam pa, da nek povprečno usposobljen mečevalec potegne meč ali nož vsaj tako hitro kot sprej, s tem, da orožje že držiš za ročaj, pri spreju moraš pa zelo natančno držati in pravilno obrniti uno puhalo, kar je v stresni situaciji rahlo zoprno. S tem, da še vedno nismo 100%, da deluje sprej na vsakem psu, medtem ko jeklo zagotovo deluje.

pa kaj ti mora bit v glavi, da dejansko še debatiraš o tem, kako bi reagiral s katano, če te pes napade?!

in če že nadaljuješ s temi debilizmi, kaj misliš, boš prej natreniral sabljo al to, da sprej potegneš prav obrnjen iz žepa?
aplauz.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, prav ima, sprej lahko zataji, sploh sedaj pozimi, za katano pa lahko popridem tudi mimoidoči in pomaga. Je univerzalna.
Se pač debatira o vseh možnih vidikih
smile-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
če je pes oddaljen, potem itak samo nastaviš konico, in pes sam 'skoči' nanjo...za spreje se je izkazalo, da ne delujejo ne vse ljudi, da pasji spreji ne delujejo na vse pse, pa trdijo razni pasjeljubci in kinologi, koliko jim je za verjeti, sicer ne vem, ampak ziher je ziher. Poleg tega velik napadalen pes po srečanju s katano verjetno ne bo napadel nikogar več.

Bi te prav rad videl...