ali je kakšna spletna stran kjer lahko kupuješ-prodajaš delnice in podobno?
torej neka spletna stran, kamor iz Paypala ali Mastecarda naložim 100€, kupim 1 delnico BMW-ja za 76€, na računu mi ostane 24€ v gotovini in 76€ v delnicah, če delnico prodam ko naraste na 78€ imam na računu 102€ gotovine ki jo lahko prenesem nazaj na Paypal ali Mastercard.
nekaj pač na nivoju "for dummies".
Nimam ga pa vseeno vse delujepiše da moraš imeti naslov stalnega bivališča v Nemčiji
Na tole pozabi, ker nihče ti ne bo posloval za "hvala lepa"., če delnico prodam ko naraste na 78€ imam na računu 102€ gotovine ki jo lahko prenesem nazaj na Paypal ali Mastercard.
etoro?ali je kakšna spletna stran kjer lahko kupuješ-prodajaš delnice in podobno?
torej neka spletna stran, kamor iz Paypala ali Mastecarda naložim 100€, kupim 1 delnico BMW-ja za 76€, na računu mi ostane 24€ v gotovini in 76€ v delnicah, če delnico prodam ko naraste na 78€ imam na računu 102€ gotovine ki jo lahko prenesem nazaj na Paypal ali Mastercard.
Moraš pa vedeti, da je treba vse nakupe/prodaje konec leta posredovati fursu in plačati davek od dobička.ali je kakšna spletna stran kjer lahko kupuješ-prodajaš delnice in podobno?
ali je nek minimum, ali tudi samo od 1 centa?Moraš pa vedeti, da je treba vse nakupe/prodaje konec leta posredovati fursu in plačati davek od dobička.
Ti moras fursu porocati dogodke kjer ustvaris dobicek. Zato moras beleziti nakupe, ko prodajas pa se poroca kdaj si kupil ker je to osnova za dolocitev stopnje davka na kapitalski dobicek.Moraš pa vedeti, da je treba vse nakupe/prodaje konec leta posredovati fursu in plačati davek od dobička.