V bistvu to trenutno je ful znanost, ker to kaj prijateljico zanima je postalo vprašanje za miljon dolarjev. Vsi se to sprašujejo. Noben nima pravega odgovora.
Delnice? Etf? Daj na grafu zoom out na daljše obdobje. Ta graf ne izgleda zdrav. Raste samo zato, ker se not zlivajo ziljoni, ki jih tiskajo v nedogled. Ko bo pipica zaprta, sledi zlom.
Nepremičnine? Podobno kot zgoraj, tu je že balon da glava boli. Denar teče tja ker je poceni.
Btc? Lahko gre gor, lahko dol.
V vse te enačbe pa še potem dodamo inflacijo. Baje prihaja. Je slišati uradno. Resnica je, da je že en čas tu. Kar smo lani opazili v prehrambrnih trgovinah. Od jeseni naprej pa je eksplozija v surovinah. Če kdo dela v gradbeništvu ve da ni tedna, ko en dobavitelj nebi poslal obvestila o zvišanju cen.
Torej razum pravi investiraj v surovine, kamor spada tudi zlato. Zgodovinski grafi pravijo da v slabih časih gredo surovine gor.
Druga opcija po mojem mnenju so trgi v razvoju. Njihov dolg je v usd, katerega bo zradirala inflacija in bodo zadihali. Hkrati pa so ti trgi največji proizvajalci surovin.
Vem vse to ni tako "trendovsko" kot btc, nepremičnine, etf in tesla. Ampak po mojem mnenju trenutno najboljša opcija.
Sevda pa pa je možno da vse napisano v teh čudnih časih ne drži. Zato pa pravim da je to trenutno vprašanje za miljon dolarjev
Edini pametni predlog je, bejž stran. Če bo po tvojih nasvetih profit, ne bo hvaležnosti ali kakega evra v žep, če bo pa izguba, pa nikoli ne bo konec jamranja in še kaka tožba.Prijateljica je podedovala kar konkreten šest številčni znesek. Sedaj ji denar stoji na računu in bi rada vedela, kakšna bi bila pametna naložba v teh čudnih časih. Rada bi donos kakih 4-6% brez prehudega tveganja. Prosim za predloge.
Zdravos podobnimi vzgibi sem jaz pred letom kupil johnsona in 3m, zdaj bi pa mogoče gledal v smer panog ki bodo aktivne v zagonu po koroni
Sem ji že rekal, da jaz nimam pojma in sem ji samo posredoval nekaj vaših mnenj. Torej boste vi krivi, če se kaj zalomi.Edini pametni predlog je, bejž stran. Če bo po tvojih nasvetih profit, ne bo hvaležnosti ali kakega evra v žep, če bo pa izguba, pa nikoli ne bo konec jamranja in še kaka tožba.