Nalepka otrok v avtu - anketa!

Kaj naredite, ko ste za vozilom z nalepko otrok v avtu?

• Skupaj glasov
    112

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Sploh ne berem odgovorov nižje, ker me je rezultat dovolj razočaral. Res je vprašanje "neumno", a vseeno je rezultat ankete odraz vozniške kulture. 75 %se j..be za otroke, medtem ko po forumu razpredajo o vinjetah in kaznih. Sram je lahko vas, policijo, avtošole in državo. Sicer pa brez veze, bedakom ne pride do živega nič, razen ko NJIM nekdo povozi ali zmečka otroka.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Se vidi da si nedonošen in smrkav pod nosom. Ko bo tebi bedak, pijanec ali nori voznik zbil otroka boš pa pa po vseh forumih norel. Seveda ča ga boš sploh kdaj imel priložnost zaplodit.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ti, ki mi hočeš dvigniti plačilo vode, da jo bo dovolj tudi zate, pa lepo utihni in "si priskrbi" svoje otroke, potem pa blebetaj dalje.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Če kdo, so kreteni, ki imajo to nalepko gor potencialni morilci, ker s to nalepko samo oglašajo dejstvo, da bodo prej gledali nazaj, če se njihov otrok zadosti bebavo smeji (ali pa izloča kaj, itd...), kot pa naprej na cesto.
stupid-1.gif

PS. Kaj pomaga nalepka zadaj, če se hondaš zaleti v bok ali pa čelno?
confused-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Sploh ne berem odgovorov nižje, ker me je rezultat dovolj razočaral. Res je vprašanje "neumno", a vseeno je rezultat ankete odraz vozniške kulture. 75 %se j..be za otroke, medtem ko po forumu razpredajo o vinjetah in kaznih. Sram je lahko vas, policijo, avtošole in državo. Sicer pa brez veze, bedakom ne pride do živega nič, razen ko NJIM nekdo povozi ali zmečka otroka.
A moznost, da itak vozimo tako, da nikogar ne ogrozamo in nas zato BK za nalepko pa ne obstaja? Isti k... kot idioti, kateri s svojim otrokom v avtu pa vozijo previdneje. Pa koji k... Je tvoj otrok bolj vreden od ostalih in si zato pa zasluzi varnejso voznjo?

BTW: ko bos zbil kaksnega otroka se pa javi. Nam bos povedal kako je bilo. Jaz zal vem kaksen je ta obcutek, na sreco je pa moja voznja resila froca, kljub k... starsem. BTW, ugani kaksno nalepko na avtu imajo ti svetniski starsi.
grims-1.gif

Off: se da dobiti nalepko Čiča v avtu ali pa Klobukar v avtu?
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik qqqqqqq pravi:
Lepo!
cheer.gif

Čeprav anketa kaže, da je ljudem vseeno.
frown-1.gif
Sam vozim previdno in z zadostno varnostno vedno. Nalepke na tvojem avtu ne j**em 5%, ker nimam časa opazovati nalepk ampak gledam na cesto.
smirk-1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Res je, kdor vozi po pameti, ne rabi gledat nalepk. Ampak v vsakodnevnem življenju imam v povprečju polovico časa, ko vozim, nekoga nalimanega na rit. In zame osebno je štos tiste nalepke je zame točno ta, kot si ti napisal - z otrokom ali dvema v avtu si bolj nepredvidljiv, ker je mnogo več motečih elemntov. Za v jarek zapeljat je dovolj en avto, za npr veri trčenje pa jih rabiš več. In če nihče ne upošteva varnostne razdalje in splošnih pravil, do tega pride hitro. Dovolj je pa včasih samo en pameten in sposobe in lahko s svojim dejanjem reši sebe in druge.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Torej tvoja teorija je, bedaki kateri se ti limajo na odbijac in pocnejo ostale neumnosti ob pogledu na nalepko postanejo kar naenkrat vzorni vozniki z veckratno varnostno razdaljo.
Ob tem se ti lahko le nasmehnem.
In se to. Tvoj komentar o starsih z otroki v avtu, kateri delajo neumnosti je na mestu. Morda pa bi si le ti napopali nalepko na sredino volana in bi bil potem vsaj kaksen ucinek.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
"Torej tvoja teorija je, bedaki kateri se ti limajo na odbijac in pocnejo ostale neumnosti ob pogledu na nalepko postanejo kar naenkrat vzorni vozniki z veckratno varnostno razdaljo"
Ne, ni moja teorija, kar potrjuje rezultat ankete, sa je večina odgovorila z BMK. To je tisto, kar smatram za problem. Tipično slovensko. BMK, dokler sem jaz v redu. Sosedu naj pa krava crkne.

"Tvoj komentar o starsih z otroki v avtu, kateri delajo neumnosti je na mestu"
- seveda je, ker sem sposoben priznat, da otroci v avtu so moteč dejavnik za voznika. Spet pa so eni in so drugi. Eni bi res lahko tako oznako imeli na volanu, da bi vedeli da se med vožnjo ne hrani otrok in dela podobnih kozlarij. Vendar sem kot moteč dejavnik mislim bolj na nenadne zadeve (ko se otrok zadaj naenkrat npr zadere in se avtomatsko obrneš, da vidiš kaj je; ko ti celo pot čeblja in te sprašuje o vsaki štangi, mimo katere se pelješ - če želiš odgovorit te dekoncentrira podobno kot telefoniranje, kar je pa dokazano moteče in kot tako napol prepovedano).

Pa brez veze se prepirat, v osnovi niti ne misliva tako različno, mene je bolj zbodel rezultat ankete zaradi tega, ker odraža tipično slovensko kulturo na sploh, kar sem napisal že zgoraj. Sem spada tudi parkiranje na mestih za invalide in še kaj. Vsi so oh in sploh, sami vzorni vozniki, greš pa čez parkplac, so pa vsa mesta zasedena.
In zaradi rezultata ankete sem napisal kar sem in za tem stojim, čeprav bi danes verjetno napisal v malo milejši obliki.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Tud sam sm me tistimi BMK ker ko se limam mislim prehiteti in sm 150% in 3X bolj pozoren na promet in dogajanja in niti pod razno nimam namena brat in gledat raznorazne napise in slikce "dragujev"!

Teorija o nalepki je čist mim
bonk.gif
če je pa v kufru paš ima namen prehitet in konc debate (kaj ma za gledat nalepko)

Koliko vozil ima nalepko pa v njemu ni duha ni sluha o otroku že več let (pa nalepko ne daje dol ker je zašvasana)
grims-1.gif

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Kaj pomaga nalepka zadaj, če se hondaš zaleti v bok ali pa čelno?

S temi "hondaši" mi greste pošten na organ
rolleyes-1.gif

BTW: Piše se z veliko začetnico Hondaši
grin1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Isto.

BMK.

Veš zakaj?

Ker sem zgruntala, da se silno malo hondašov nalepi na rit nekomu, ki vozi v skladu z omejtvami.
Ker v kaki minuti izgubi živce in me raje prehiti.

Vi, ki imate s tem probleme, se raje vprašajte, zakaj vam visijo tako dolgo za ritjo...
smirk-1.gif

Pa BMK drugič.
Ker ne vidim razloga, zakaj so drugi udeleženci v prometu manj vredni od "maminih draguljev" in se torej lahko do njih obnašamo drugače.

Pa BMD tretjič.
Ker simbolizira samo to, da se v avtu vozi egoist, ki vidi samo svoje potrebe in želje ter pričakuje, da se bo cel svet prilagajal samo njemu.
Kakšna je vožnja egoista, pa vsi dobro vemo.

Sicer se mi pa zdi nalepka "otrok v avtu" napopana sredi volana nadobudnih staršev, več kot primerna in jo podpiram.
zmaga.gif

@samojed - kako nalepka na avtu rešuje problem zbijanja otrok?
Oddaja posebno sevanje, da se osebek s to nalepko manj zaletava?
Sorry, za neumno vprašanje, ampak tega dvojega ne znam povezat...
confused-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
Tud sam sm me tistimi BMK ker ko se limam mislim prehiteti in sm 150% in 3X bolj pozoren na promet in dogajanja in niti pod razno nimam namena brat in gledat raznorazne napise in slikce "dragujev"!

Teorija o nalepki je čist mim
bonk.gif
če je pa v kufru paš ima namen prehitet in konc debate (kaj ma za gledat nalepko)
Oprosti, ampak s tem limanjem, če misliš prehitet si pa tudi
stupid-1.gif
.
Če jaz prehitevam, potem imam skoraj še večjo varnostno razdaljo zaradi zaleta
evil.gif
.
Več pozitivnih učinkov: nimaš premajhne varnostne razdalje, torej ni problema za se nasadit v rit, zaradi višje hitrosti prej prehitiš in še tretji najpomembnejši: razne TDI, BMW, Audi, VTI kicker frajerje, kateri ne morejo prenesti, da jih prehiti traktorska kanta presenetiš z večjo hitrostjo in kurč.ič nima dovolj moči, da bi potegnil in ti preprečil prehitevanje.
tongue-1.gif

Če si mu pa v kufru je pa vse ravno obratno. Tako da, svaka ti čast
stupid-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Ne, ni moja teorija, kar potrjuje rezultat ankete, sa je večina odgovorila z BMK. To je tisto, kar smatram za problem. Tipično slovensko. BMK, dokler sem jaz v redu. Sosedu naj pa krava crkne.
Sploh ne drži. Če bi bili vsi egoistični, bi vsi imeli varnostno razdaljo in vozili varno. Saj je verjetno vsem jasno, da pač če se skantaš je šansa, da se tebi kaj zgodi tudi velika. In še enkrat. Če voziš varno NE rabiš prilagajat vožnje zaradi osebkov, kateri imajo zadaj Baby on board, Cepec za volanom, [censored] vozi in ostalih nalepk.
In še to: zakaj misliš, da z nalepko Baby on board mora nekdo pazit nate in reševati tvoje napake. A to ni egoistično? A potem, če imaš to nalepko zadaj, lahko vijugaš po cesti, spregledaš znake, itd.? Oprosti, ampak če pač nisi sposoben varno vozit s frocom v avtu, potem pač ne vozit (ne mislim direktno nate). Drugega pač ne morem reči.
Citat:
- seveda je, ker sem sposoben priznat, da otroci v avtu so moteč dejavnik za voznika. Spet pa so eni in so drugi. Eni bi res lahko tako oznako imeli na volanu, da bi vedeli da se med vožnjo ne hrani otrok in dela podobnih kozlarij. Vendar sem kot moteč dejavnik mislim bolj na nenadne zadeve (ko se otrok zadaj naenkrat npr zadere in se avtomatsko obrneš, da vidiš kaj je; ko ti celo pot čeblja in te sprašuje o vsaki štangi, mimo katere se pelješ - če želiš odgovorit te dekoncentrira podobno kot telefoniranje, kar je pa dokazano moteče in kot tako napol prepovedano).
Vse ok, ampak tukaj je VOZNIK tega avta tisti, kateri mora to odmislit in vozit varno. Ne pa frocu ne vem kaj mutit in zraven delat sranje po cesti. Če pač ne znaš frocu odgovarjat, ga navadi, da bo tiho oz. da ve, da mu ne boš odgovarjal, ker ve, da voziš. Sem par let nazaj imel priložnost videt, kako je mamca z dvema frocoma na ravnem šla na streho, ker se je obrnila nazaj. Vse se je srečno končalo, ampak lahko se ne bi.
Torej, kar hočem povedat je to, da je vsak odgovoren zase in svojo vožnjo. In če jo normalno dela, potem ne rabi nalepk, itd. In kar nekaj folka misli, da so s to nalepko zadaj pa sedaj ''priviligirani'' in lahko delajo celo sranje na cesti. Saj pač tisti zadaj ''pazijo'' na njih.

Nikakor pa ne vidim povezave med parkiranjem na mestih za invalide in to reakcijo na to nalepko.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Aja, verjetno imaš VTI kickerja, tako da ne rabiš zaleta.
aplauz.gif

ne-ne-1.gif
Nism "Hondaš" no more...

Čist pošten ti povem da men avto pod cca.100kw ni nč
cry12bpy.gif
in s tem posledično ne rabm zaleta
(Btw: karavana mam)
tongue-1.gif

Mogoče mam mal "kamionasrkega" prehitevalnega sindroma ampak do zdej je bilo vse OK (nock, nock)

Mogoče sm pa res mal
stupid-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Veš zakaj?

Ker sem zgruntala, da se silno malo hondašov nalepi na rit nekomu, ki vozi v skladu z omejtvami.

zakaj bi pa moral najprej zgubit živce, in potem prehitet?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
ksz

men je še bolj zanimivo kako vsi pravijo da jih BK za nalepko, po drugi strani pa vsaka taka tema nanese ohoho strani. Kako točno vas nalepka moti, če jo sploh ne upoštevate? In če vas ne moti, kje je problem, če jo avto pred vami ima?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Se podpišem pod tvoj post in še par tvojih v tej temi - te baby nalepke so tak mimo kot Radio City nalepke, s katerimi se še po preteku akcije vozi pol MB naokoli
tongue-1.gif

Če je nekdo nevzgojen voznik mu tudi fluorescenten in utripajoč transparent ''Otroka imam v avtu cepec!'' ne bo pomagal. In kak bi naj ostali reagirali ko vidimo to nalepko? Ali pomeni, da moramo paziti na voznika tega vozila, ker se lahko zgodi marsikaj, ko mu otrok neprivezan skače po avtu. Ali bi naj ta nalepka pomenila, da se v avto z otrokom ne smeš zaletet, v avto z odraslimi pa po mili volji? Sori, ampak zame je nekdo s takšno nalepko teslo ali v najboljšem primeru hudi optimist (pa ne zaradi lepljenja nalepk, zaradi mene ima lahko folk tudi '' Jebí se'' na nalepki napisano, ampak če mislijo, da bo baby nalepka sama po sebi kaj zalegla...).

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Veš zakaj?

zakaj bi pa moral najprej zgubit živce, in potem prehitet?

Ker je bolje, da izgubi živce samo eden, kot pa če živce izgubiva dva (in še kdo poleg).