Nalašč povozil veverico.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Pred mano je en mulc nalašč povozil veveričko. Že tako jih več ni dosti, pa je smrkavec šel nalašč proti njej zasuknil, ko je ob robu ceste stala na nasprotnem pasu. Sem ga ujel na kamero, ki jo imam nad vzvratnim ogledalom. Me zanima, če bi ga lahko prijavil policiji, da plača kazen. Upam, da bi mu jurja najmanj dali. Če bi ga jaz v roke dobil, bi ga kresnil kot ne vem kaj.

Sem ga šel prehitet, spustil okno dol, pa se mu zadrl pa pokazal če je prizadet ali kakšen.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.276
7.052
113
pri taščici
Ta je dober, moram priznati. Ne uspe je uloviti mačku, še sosed z zračno ni bil uspešen, pa je večkrat probal. Ne moreš verjet kako se požene čez graben(10-20m) z drevesa na drevo, ti pa spodaj čakaš ko lipov bog za kakim deblom.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Ne, da samo preklinjam kot ne vem kaj, okoli dve minuti nekje. Samo zanima me, če se ga da prijaviti, ali me bodo škifi ignorirali. Ker si res želim, da mu dajo tako kazen, da si bo za vso življenje zapomnil. Pisda mu materna. Še zdaj sem jezen, pa je od tega že 4 ure ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Glede dokazovanja je lahko ločena tema, ampak zakon o zaščiti živali pravi pa tole ....

Citat:

3. člen
Nihče ne sme brez utemeljenega razloga povzročiti živali trpljenja, bolezni ali smrti.

4. člen
Mučenje živali je:
– vsako ravnanje ali opustitev ravnanja, storjeno naklepno, ki živali povzroči hujšo poškodbo ali dalj časa trajajoče ali ponavljajoče trpljenje, ali škodi njenemu zdravju;
– nepotrebna ali neprimerna usmrtitev živali.

15. člen
Prepovedana ravnanja so:
..... (tu je en kup možnih alinej ki ustrezajo) ....

VIII. NADZORSTVO
42. člen
Nadzorstvo nad izvajanjem tega zakona in na njegovi podlagi izdanih predpisov neposredno opravljajo uradni veterinarji, kmetijski, lovski, ribiški inšpektorji ter inšpektorji, pristojni za ohranjanje narave (v nadaljnjem besedilu: pristojni inšpektor), vsak v okviru svojih pooblastil in pristojnosti.

Nadzorstvo nad izvajanjem določb drugega odstavka 11. člena, 12. člena ter prve, druge, četrte, pete, šeste, devete in enaindvajsete alinee 15. člena tega zakona poleg oseb iz prejšnjega odstavka opravlja tudi policija.

IX. KAZENSKE DOLOČBE
45. člen
....
4. stori katero od ravnanj iz prve do enaindvajsete alinee prvega odstavka 15. člena tega zakona;
...
Z globo od 800 do 1.200 eurov se kaznuje posameznik, ki stori prekršek iz prvega odstavka tega člena

Torej za prijavo greš na policijo, ki lahko najde storilca in mu zaračuna kazen vsaj 800 EUR. Kako dokazat kdo je bil je pa drugo vprašanje, kamera oz. posnetek s kamere je neveljaven če ne celo nelegalen!
grims-1.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
registerska od njegovega avta se zelo lepo vidi, da snema v HD, tudi to se vidi, kako proti njej zasukne, potem pa revica obleži na robu ceste.

Če je posnetek nelegalen ... kako pa potem ostale kaznujejo, ki jih ujamejo na kamere? Bom jutri šel na policijo, pa kaj bo bo. V obraz se res ne vidi kdo vozi, sem pa vidi, da ni ženska za volanom. Pa dosti bo, če lastniku avta dajo kazen, če že on ni vozil ...kaj pa daje takemu prizadetemu človeku avto.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
50
LJ
Po letošnjem žledu je ogromno živali ostalo brez "domovanj" in zalog hrane. Posledično so te živali zmedene, prestrašene,.... skratka v stresni situaciji in se odzivajo drugače, kot bi se v normalnih razmerah.

Drugače pa, meni tovrstno početje ne pade niti na rob pameti.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
registerska od njegovega avta se zelo lepo vidi, da snema v HD, tudi to se vidi, kako proti njej zasukne, potem pa revica obleži na robu ceste.

Če je posnetek nelegalen ... kako pa potem ostale kaznujejo, ki jih ujamejo na kamere? Bom jutri šel na policijo, pa kaj bo bo. V obraz se res ne vidi kdo vozi, sem pa vidi, da ni ženska za volanom. Pa dosti bo, če lastniku avta dajo kazen, če že on ni vozil ...kaj pa daje takemu prizadetemu človeku avto.

Daš na youtube, mediji bodo hitro pobrali in se sami pozanimali pri policiji.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Si veverico pobral ? Ali so jo kr tam pustil ?

Če si jo zapustil te lahko kdo toži zaradi zapustitve nesreče kjer je bitje umiralo v mukah....

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.251
780
113
EU
Prvi dokaz je tvoje pričanje tako da povej tudi njegovo registrsko številko ter model vozila na pamet, poleg pa priloži še video, če ga slučajno sprejmejo kot dokaz.

B81

22. jul 2007
37.851
11.082
113
Kot je rekel ynos, daš na YT, pa pošlješ kar na Žurnal ali 24ur...ko bo videlo nekaj tisoč ljudi in bo policija dobila malo več prijav, bo mogla "raziskat".
Tudi če dobi kazen ata od mulca, je ok.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.251
780
113
EU
Če že misli javno objavljat, potem mora vsaj prikrit tablice ipd. da ne more noben na hitro ugotovit za koga gre, če ne ga lahko celo veveričar sam toži na koncu
wink-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.426
2.780
113
Ah no, nekdo na alterju pa bo ze znal povedat, kako UL brez nekih sledi.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik nUUb pravi:
Greš v knjižnico, narediš nov račun na gmailu in uploadaš
smile-1.gif

Super, ker to je pa res neizsledljivo. Sploh ker si se pred tem javno na forumu bahal (razviden pravi IP in pravi email).
rolleyes-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.208
3.571
113
Marlbor
Najboljše prijaviti nekemu društvu proti mučenju živali, oni bodo znali na pravilen način narediti uzbuno in zjebat modela, ki je to povzročil.