Nakup vozila

c300m

Zelenc'
1. sep 2007
4
0
1
Smo pred nakupom novega avtomobila. Izbiramo med Opel Insignia Sports Tourer, Renault Laguna Grandtour, Peugeot 407 SW in Citroen C5 Tourer . Kaj med naštetim bi izbrali vi in zakaj?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik c300m pravi:
Smo pred nakupom novega avtomobila. Izbiramo med Opel Insignia Sports Tourer, Renault Laguna Grandtour, Peugeot 407 SW in Citroen C5 Tourer . Kaj med naštetim bi izbrali vi in zakaj?
Kio pro ceed
evil.gif

Jaz ti priporočam, da greš z vsakim avtomobilom na testno vožnjo, da vidiš prednosti in slabosti.
Če bi kupoval jaz zase, bi moral močno premisliti med Hondo Accord, Insignio, Laguno in Ocatvio RS.
Se odločaš za nakup dizla ali bencinarja?

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
pižo je star, reno bo zagotovo lightšov, opel več videno in nič posebnega, tako da med naštetimi C5

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Citat:
Uporabnik c300m pravi:
Kio pro ceed
evil.gif

Jaz ti priporočam, da greš z vsakim avtomobilom na testno vožnjo, da vidiš prednosti in slabosti.
Če bi kupoval jaz zase, bi moral močno premisliti med Hondo Accord, Insignio, Laguno in Ocatvio RS.

naj še pogleda po cayennu

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Citat:
Uporabnik c300m pravi:
Kio pro ceed
evil.gif

Mocno razmisliti med Accordom in Octavio?
wink-1.gif

No, pri hisi imamo Hondo in Octavio .. s Hondo se je res uzitek vozit, si pa v Octavii (Elegance 2.0 tdi) bistveno bolj ziv po 8 urah voznje, kot v Hondi
smile-1.gif

Med avtomobili, ki jih je nastel uporabnik, ki je forum odprl, bi sam izbiral med C5 in Insignio.
Ce bi tak tip vozil izbiral sam (cenovni razred okrog 25k eur), bi vzel v obzir tudi Mazdo 6.

LP

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik c300m pravi:

Opel bo propadel, Renault ce zelis nove prijatelje na servisu, Peugeot je prava grdoba. Torej edino C5, in upas da nebo hitro zacel crkovat.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja no te nove Lagune menda sploh niso tako slabe po Nemških testih, naj bi bile trenutno najbolj zanesljive v svojem razredu koliko sem "slišal". Menda so sporihtali elektroniko. Drugače pa bi jaz vzel definitivno C5, brez da kaj razmišljam. Sem ga vozil in lahko rečem užitek v vožnji
wink-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
C5 zagotovo ker to je križarka, ki požira vse luknje, ki so od Slovenije do Romunije kot, da jih ni
aplauz.gif
od naštetih sem se vozil še krajše potovanje z Laguno samo rajši ne bom nič rekel, ker v tistih 300 km poti ne morem dat poštenega mnenja.
C5 mamo kot službeni. Pa do sedaj se po huh 20k km ni pokvaril katastofalno 1x pozimi je bila poledica in ga je odneslo v robnik in je bilo malo optiko za naštelat. Druge okvare so pa tipične nesreče npr šla šipa zaradi tega ker je s kamiona padla skala, na parkirišču šel špegu. V primerjavi z Audijem A4 (2008), ki ima 30k km in je bil drugič na servisu prvič zaradi stalnega opozarjanja, da ni olja (pa je bil), drugič je pa sredi zime gretje crknilo oz je grelo do 15°C.
Poglej še za Volovtom mamo S40 (2006) 65k km pa se ni veliko pokvaril (šle lučke na armaturki, težko se je zapiralo desno okno) pri 50 k km je bil itak ta velk servis. Pri S80 V8 (2008) pa tudi ni bilo okvare ima pa prevoženih 25 k km se ga pa najbolj goni od vseh +200 km/h tako, da sem začuden, da ni še batov vun vrglo
grin1.gif

Tako ali tako nobenega ne merkamo ker se nam fučka za vse avto od smarta naprej
grin1.gif

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Pa kaj Octavio tlačite tu zraven?
bonk.gif

Končno, da eden pove!! res ne razumem zakaj tisti avto tlačijo skoraj vsi en razred višje.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Citat:
bonk.gif

Končno, da eden pove!! res ne razumem zakaj tisti avto tlačijo skoraj vsi en razred višje.

Od kdaj spada Octavia v razred Fabie? Ali Fabia spada v razred Cliota, Octavia pa potem v razred Golfa? Ali kako..

Nazadnje urejeno:

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Octavia spada v razred Golfa, saj je narejena na Golfovi platformi. Pa pika.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Octavia spada v razred Golfa, saj je narejena na Golfovi platformi. Pa pika.

Še ena pika.
Poleg tega je pozicionarana pod Golf, je pa v istem razredu.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Citat:
bonk.gif

Od kdaj spada Octavia v razred Fabie? Ali Fabia spada v razred Cliota, Octavia pa potem v razred Golfa? Ali kako..

Fabia je razred Polota, pozicionirana ppa je pod njim. Zadnja tvoja trditev pa je pravilna

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Kaj pa recimo ne vem.. Volvo S40 in Mitsubishi Carisma (tam okrog leta 1998 sta bila delana na isti platformi) in se mi ne nobeden od teh avtov ne zdi večji kot Octavia. Potem ta dva tudi spadata v razred Golfa ali kako? Ker meni se zdi Carisma precej večji avto kot en golf istega letnika..

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Kaj pa recimo ne vem.. Volvo S40 in Mitsubishi Carisma (tam okrog leta 1998 sta bila delana na isti platformi) in se mi ne nobeden od teh avtov ne zdi večji kot Octavia. Potem ta dva tudi spadata v razred Golfa ali kako? Ker meni se zdi Carisma precej večji avto kot en golf istega letnika..

A ti ocenjuješ razrede po velikosti ali še po čem drugem ??? Pa lepo je primerjati tudi avte približno enako stare, da slučajno ne boš dobil še kakšno primerjavo iz leta 1930 ter 1999.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Pa primerjaj recimo z Jetto. Pa je kar naenkrat primerljivo, a? Kaj pa je Jetta? Golf z ritjo.

Octavia Combi je Golf Variant. Na centimetre natančno. Nič drugega.