Mobisvet - nikoli več!
Tukaj je copy/paste moje izkušnje z njimi v 2011. Naslednji telefon sem kupil pri Kommdata in z njimi sem imel precej boljše izkušnje glede servisa.
Po dobrem letu lastništva je moj Milestone (sicer nemški, kupljen pri Mobisvetu januarja 2010) pričel ignorirati dotike na desni 1/4 zaslona. Kot da to ne bi bilo dovolj, se mu je očasno pričelo mešati: ob odklenjenem zaslonu se je začel obnašati, kot da bi na hitro odpiral menije, aplikacije, spreminjal nastavitve, klical, pošiljal SMSe, ... V glavnem, zelo nadležno.
Sam sem preverjal možnost servisa na RAM2, a je bilo rečeno, da rabijo potrjeno 24mesečno garancijo, katere nimam in naj bi jo imel 'moj' prodajalec, torej Mobisvet.
Po klicu in obisku Mobisveta so mi obljubili (Aleš Pongračič, lastnik, v nadaljevanju naveden kot šef; prisoten je bil še prodajalec in še ena gospa), da lahko preko njih uveljavljam 'tovarniško' garancijo (torej preostalih 12 mesecev) in da bodo oni poslali telefon v Nemčijo na servis na svoje stroške.
Osebno sem to vzel kot uslugo, saj smo zaradi mojega priporočila preko službe letos pri njih kupili še 3 telefone, s ceno krepko preko 400EUR/kos.
Torej sem oddal telefon, na vprašanje kdaj pride telefon nazaj iz Nemčije, pa je bil odgovor cca.14 dni.
Po 14 dneh kličem na Mobisvet, kjer mi pravijo, da je telefon prišel nazaj iz Ljubljane - RAM2 (!) dva dni nazaj (!!) in da ga niso popravili, ker ni bilo priložene garancije (!!!).
Grdo presenečen nad izjavami sem se odpravil v trgovino, kjer je bilo prijaznega odnosa hitro konec. Gospa se je še trudila, a prodajalec in potem po telefonu še šef sta zabila zadnji žebelj v krsto normalnih odnosov.
Šef je po mojem vprašanju zakaj telefon ni šel na servis v Nemčijo, kot so obljubili, začel napadat, da on že ne misli zame nositi stroškov pošiljanja v Nemčijo, v višini 50EUR in da so mi tako naredili uslugo, da so prevzeli telefon in ga poslali v Ljubljano, o čemer pri prevzemu seveda ni bilo govora.
Ko sem ga prosil, da mi da njihove dokumente o nakupu telefona, da ga bi sam poslal v tujino, mi je začel težiti, da kaj si jaz mislim, da je to poslovna skrivnost in da mi tega že ne misli dajati. Torej lahko pozabim na informacije o izvoru mojega telefona in na slepo, brez dokumentov, na nek servis v Evropi?
Pogovor je presegle vse meje normalne diskusije, zato sem šefu povedal svoje kaj si mislim o njihovem odnosu do strank (mimogrede, sem vsaj kako leto starejši od lastnika) in mu tudi razložil, da so pri Mobisvetu zaradi svojega odnosa izgubili na samo mene osebno, ampak še koga drugega kot stranko.
Da povzamem, zakaj ne bom nikoli več kupil telefona pri Mobisvetu:
1.Telefon sem kupil s 24mesečno garancijo: prvih 12mesecev na skrbi Mobisveta, preostalih 12 na zastopniku Motorole. Seveda ob nakupu niso povedali, da ti za uveljavljanje zadnjih 12mesecev ne bodo dali dokumentacije, katera je pogoj, da ti zastopnik popravi telefon (izgovarjanje na poslovno skrivnost je smešno). Dejansko ne vem zagotovo niti v kateri državi je bil telefon kupljen, da bi se vedel na koga obrniti.
2.Lagali so mi o pošiljanju telefona na servis v Nemčijo in mi tako 'ukradli' 14dni časa. Ker sem telefon nujno rabil zaradi odhoda v tujino, se žal nisem imel časa ukvarjati z njimi (to še ne pomeni, da si ne bom našel časa, da jim pošljem tržnega inšpektorja) in sem moral naslednika kupiti na silo v par dneh. Seveda sem šel h konkurenci, katera ponuja 24mesečno garancijo brez čudnih klavzul.
3.Dva dni po prejemu mojega telefona iz RAM2 me še niso obvestili, da je telefon prišel nazaj. Če in ali sploh bi me o tem obvestili, bo ostalo neznanka.
4.Mobisvet kot prodajalec ne ve, katere dokumente je potrebno poslati na zastopnikov servis, da bodo tam upoštevali garancijo! Dobil sem občutek, da bi mi uslugo podobne kvalitete lahko ponudil tudi prodajalec zelenjave na tržnici, kateri nimam pojma o servisiranju mobilnih telefonov.
Tole pisanje naj bo svarilo vsem, ki s(m)o nasedli privlačnim nizkim cenam telefonov pri Mobisvetu. Če do prodaje artikla še nekako gre, pa pri poprodajnih aktivnostih pogorijo na celi črti.
Zame Mobisvet ne obstaja več. Upam le, da v času garancije ne bo težav z ostalimi tremi telefoni, kupljenimi pri njih.