Nakup strešnih prečk..

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mam enga thule in ga zategnem v par min..tudi prej na pathfinderju..mi pa ni jasno kako bi ga dvignil na streho sam.
je pa en izmed daljših modelov, pa drugi najširši.

dam v rento komplet s prečkam. :)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Da kaj zlozis v trugo na pathu, rabisstopiti na prag, ali pa imdti lojtrico, ali biti 2m visok.
Ja, tudi meni ne uspe samemu poloziti sestavljenega prtljaznika (dve precki, 3x nosilci za kolesa) na streho.
Je rocica momenta predolga, da bi ga obdrzal. Mogoce zato ker ne hodim v fitnes

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
Na tourana nataknem prečke s petimi nosilci za bicikel sam. Ampak je jeba ker je težko ko prasica. Nikoli nisem ziher ali ne bo vse skupaj padlo na streho ali si bom prej jaz odlomil hrbet, ramo, roko ali vse troje.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi in Hanzi

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
Nabaviš zložljivo pručko, ki jo lahko spraviš v avtu in si takoj višji za 30 cm.
oHvhVnZt0RzT.jpg

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
pridem lani na pokljuko pozimi, poleg insignie s kovčkom pa lojtrca na 3 stopnice hahahahhaha

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Super za zdrave noge. Jaz s težavo splezam sam sem gor, s prtjažnikom v rokah pa ne bi eksperimentiral. z avtom se peljemo štirje, naj sodelujejo tudi pri pripravi.

Corvette

Majstr
6. nov 2008
421
283
63
Sam uporabljam en cenejši kufer (znamka Camtek), ki se je med vožnjo že snel: pritrditev ni zdržala bočnih sil čez ovinke. Nič kaj prijeten občutek, ko ti pol kufra gleda čez streho, na srečo je bilo vse brez posledic. Po testih je dejansko šibka točka način pritrditve, zlasti pri zaviranju oz. trku, tako da sem pritrditveni kit zamenjal s Thule Power Click, ki zategne na fiksen moment. Zadeva odlično drži in tudi zmontira se takoj.

Omenjam zgolj kot alternativo, da kdaj dobro deluje tudi budget varianta kovčka z ustreznim pritrdilnim kitom.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
pri Farad kovčku imam U profil, ki ima na vrhu navoj: dovolj je širok za široke ploščate palice, na vrhu pa čez oba navojna konca daš dolgo sponko, ki jo samo pritisneš na dol in prime ta profil - v kolikor si bolj boječe sorte, lahko na vrhu dodaš podložko in krilato matico na navoj
kovček se s strani večtočkovno zapre (odpira se na obe strani) in se brez te ustrezne zaprtosti ne da izvleči ključa