Nakup strešnih prečk..

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.732
100
63
Pozdravljeni,
nameravam kupiti strešne nosilce in strešni kovček. Od istega proizvajalca imam na izbiro jeklene ali alu prečke. Jeklene so mi lepše, ker so črne barve (kot avto), zanima pa me, če so kaj slabše od alu. Cenovno gledano so 130€, alu pa 144€.
Na kaj je potrebno gledati pri kovčku, razen, da je dovolj dolg za smuči :) ? Nameraval sem vzeti tega.. : https://www.mimovrste.com/stresni-kovcki/g3-stresni-kovcek-spark-eco-480-siv-r3 ali pa tega: https://www.mimovrste.com/stresni-kovcki/g3-stresni-kovcek-arjes-280

Hvala!

Nazadnje urejeno:

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.396
1.399
113
Jaz imam jeklene od Thule pa so glasne kot 100 mater. Konkretno se slišiši piš vetra oz. upor pri vožnji nad 100 km/h. To ni moteče ko je gor truga al pa nosilci za kolo, je pa zelo moteče ko vozim brez tega.
Pri kovčku imam izkušnje samo s Thule, ki je star ene 10 let in dela odlično. Se ne bojim, da bi ga med vožnjo odprlo. Za razliko od nekaterih drugih ima odličen in enostaven sistem pritrditve na nosilce. Sem pa videl, da ima veliko ljudi kovčke manj znanih proizvajalcev prevezane z gurtno. Ne znam pa reči ali je to zato, ker se lastniki bojijo, da jim kufer odpre, ker je preveč nabasa ali pa je dejansko slab mehanizem zapiranja.

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
Pozdravljeni,
nameravam kupiti strešne nosilce in strešni kovček. Od istega proizvajalca imam na izbiro jeklene ali alu prečke. Jeklene so mi lepše, ker so črne barve (kot avto), zanima pa me, če so kaj slabše od alu. Cenovno gledano so 130€, alu pa 144€.
Na kaj je potrebno gledati pri kovčku, razen, da je dovolj dolg za smuči :) ? Nameraval sem vzeti tega.. : https://www.mimovrste.com/stresni-kovcki/g3-stresni-kovcek-spark-eco-480-siv-r3 ali pa tega: https://www.mimovrste.com/stresni-kovcki/g3-stresni-kovcek-arjes-280

Hvala!

Tudi alu palice so lahko črne. Kufer kupi tak da ga lahko natikaš ali snemaš hitro in sam, brez kakšnega šraufanja ali celo snemanja prečk.

Smajo

Fizikalc
15. maj 2012
549
25
28
hraše
Aluminijaste so lažje, če bo pri 100 km žvižgal, je pa odvisno od razdalje med streho in nosilci. Moje Thule palce so po 3 letih na eni strani zgnile.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Ce ne rabis pogosto, potem je naibolje sneti kufer s kpl prtljaznikom. Jaz imam prtljaznik sicer za kolesa, ampak ga imam vecino casa na steni garaze obesenega. Ko ga rabim, ga stavfam na avto ( na sanke, naibrz tudi tisti ki imate skrite nosilce v strehi ni nek bavbav sravfat). Kdo bo pa poslusal tisti pryljaznik nad glavo celo leto.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Tudi alu palice so lahko črne. Kufer kupi tak da ga lahko natikaš ali snemaš hitro in sam, brez kakšnega šraufanja ali celo snemanja prečk.
Ko ti kakšna burja prvič spuli tak sistem med vožnjo, ti hitro ni več problem šraufat. No mogoče bo dovolj, če že kakšen crash test pogledaš s trugo....

Kar se pa glasnosti, je pa precej odvisno od oblike palice. Navaden kvadratne palice od Thuleta znajo biti kar glasne sploh če so prazne, medtem ko je WingBar precej tišji.

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
Po isti logiki greš pred nakupom avtomobila na yt pogledat kreše in si potem kupiš tank? Nektaerim bi bil tudi jeklen kufer, zašvasan v šasijo in 6x prevezan z gurtno premalo. Drugi pač nataknejo kufer po navodilih in se vozijo brez težav. Aja, pa da ne pozabim, nekateri kufer polnijo od spredaj, tako da splezajo čez havbo in prednjo šipo, zato je izredno pomembno, da je kufer poliestrski in da se pokrov niti za mm ne zvije ko ga odpiraš od spredaj ali zadaj, čeprav se odpira od strani. Če se za mm zvije pomeni da ti ga bo najkasneje po enem kilometru odfukalo s trehe in boš pobiral pancarje po prehitevalnem.

Drugače, omenil sem ta sistem ker je lažje fuknit kufer na streho in z roko zavrtet 4 gumbe, kot pa 45 minut drkat gedorco številka 10.

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
Ne razumem. Pri varnosti je dobil 2 plusa, kar je max in vam je še premalo? Edini minus pa so tisti štirje vrtljivi gumbi, ki zasedajo prostor v kufru. Drugače pa priznam, s kufrom na strehi se še nobenemu nisem zaletel v rit, tako da, glede tega, pišem na pamet.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Vzemi alu, ker zelezne so zelezne in zna rjavina cez leta teci na avto. Je pa treba cist vse reze zapret, ker drugace piska in cvili za popizdit.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.396
1.399
113
Tale Thuletov sistem pritrjevanja je top. Par minut in imaš kufer na mestu in fiksiran. Pa še en sam lahko vse naredi.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jaz mam en star Thule kufer. Sicer šraufam tiste 2x na leto ampak sem dal spod po dve večji matici, da ne rabim celega navoja zategnit. Itak pa tud to lahko na roko zategneš ker je plastika šibkejša od roke in se začne že davno prej upogibat, kot moči zmanjka - tudi z velikimi podložkami.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.793
113
Ma pri meni ni ga čez Montano in tist oldschool sistem.
Sicer traja malce dlje od par sekund ampak 45min pa niti približno ne (realno 5, max.10min), drži pa kot pribito :cheer:

• Všeč mi je
Reactions: luka51

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
Poišči si kaj rabiš, pol pa pogledaš na Bolho za rabljene in če ni drugega za nove na Mimo... , kjer so sploh Thule prečke zelo ugodne.

kemb

Majstr
7. okt 2018
800
818
93
Poglej rabljene in če nisi zahteven uporabnik bodo tudi črne ok. Moje thule so stare 12 let in niso nič rjave. Pač po zimski sezoni jih operem. Glej da bo dolžina prava in to je to. Res pa je da so alu tišje in lepše.
Lp