Nakup rabljenih gum

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.135
11.004
113
kod Džej-Zija
Saj vem. Hotel sem samo razjasniti, da je BF Goodrich zelo dobra firma. Za Goodride imaš prav.
wink-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
čisti primerek tipičnega slovenca: dejmo kupt BMW-ja da bom car in bolš od soseda, k pride pa do vzdrževanja pa zmanka dnarja in se dogaja to kar je 8888 zapisu... kokr je mosseero zapisu: vzet izpit pa še avto zaplent...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
So Debica Frigo2 slabše kot Savske? Spadajo v razred japanskih Linglong itd.? So še 10€ cenej od Save.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
saj nima veze če so goodyear, goodrich ali goodridge, poanta je da kdo sploh kupi 4 leta stare zimske, če so še najboljše po 4 sezonah direkt za v smeti
stupid-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Itak. Jaz 4 sezone rabljenih tudi povohal ne bi. Še enkrat, moj komentar je šel na klemen_ovo mnenje o firmi BF Goodrich.

No, BF Goodrich so "slaba" kvaliteta gume. Ne tako zanič kot razne kim-long in guudyar, ampak vseeno zanič. Predpostavka, da ker delajo dobre terenske gume, da delajo tudi dobre gume za bicikl ali avto ravno ni na mestu. Sicer pa tudi slednja trditev ni resnična. Rri nas je polno teh BF Goodrichk ker so nekako najcenejše od bolj grobih AT in MT gum; za po terenu so cool (traktorske gume itak ni problem naredit), ko pa pridemo na cesto so pa porazne. Potegnite analogijo s Savo, na vseh avtih so ker so pri naših vulkanizerjih od nekdaj najbolj poceni guma - a so zato dobre?!

Itak pa 4 leta stare gume se kupi samo zato, da se avto prepelje čez tehnični pregled ali pa da se ga proda!
evil.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.135
11.004
113
kod Džej-Zija
No, ja, Goodyear Wrangler AT in MT sta poden, kar se tiče uporabe na asfaltu, če že omenjamo premium gumarske znamke, za BF Goodrich pa poznam kar nekaj zelo zadovoljnih lastnikov.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
čisti primerek tipičnega slovenca: dejmo kupt BMW-ja da bom car in bolš od soseda, k pride pa do vzdrževanja pa zmanka dnarja in se dogaja to kar je 8888 zapisu... kokr je mosseero zapisu: vzet izpit pa še avto zaplent...

saj če pogledaš, kaki BMWji se pri nas vozijo po cesti, ko od znotraj ni niti A od avta po opremi, ti je takoj jasno

če dam primer mojega, ki ima res ogromno dodatne opreme (manjka navi, električno nastavljivi sedeži in xenon) in takrat ko sem kupoval 2x dražja BMW serije 5 (starejša malo), ki znotraj ni imela niti CD playerja in avtomatske klime
bonk.gif
Če hočeš met pa BMWja (ali audija, mercedesa, karkoli takega pač) z veliko opreme, je pa cena temu primerna, ampak za slovence je važno, da je štempelj spredaj

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
So Debica Frigo2 slabše kot Savske? Spadajo v razred japanskih Linglong itd.? So še 10€ cenej od Save.

Debica so isti koncern kot Sava (Goodyear) in pozicionirane nizje. Ce se ti Sava zdijo slabe ...