NAKUP PODJETJA

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Stvar je jasna, daj oglas, da prodaš nov d.o.o. in podpiši pri notarju, da je brez obveznosti
smile-1.gif
(gnilo jajce.press)

bonk.gif

A se zavedaš, da se s tem postavljaš na enak nivo, kot tisti, ki je avtorja teme nategnil.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
Meni se zdi, da gre itak za izmišljeno zgodbo, glede na to da avtor po forumih objavi temo, potem pa več ne sodeluje v njej.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
Datum objave 3.4.2014 ob 15.21, datum zadnje prijave v forum 3.4.2014 ob 15.21. Očitno poskuša uničiti konkurenco z lažnimi objavami.

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Sem lepo napisal da naj me kontaktira na privat da resimo. Pa nic. In ja. Meni se tudi zdi izmisljeno. Tako kot sem ze napisal

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
KSZ

Cudna zgodba. Na kilometer se vidi da gre za goljufijo ki jo je z listinami moc dokazati. Napisi pisno prijavo in jo poslji na krajevno pristojni sektor kriminaliticne policije (SKP PU) odkoder bodo nato primer odstopili krajevno pristojni postaji ali pa sami obravnavali zadevo. Verjemi da ne bos dobil odgovora da nic ne morejo.

nakuppodjetja

Zelenc'
3. apr 2014
2
0
1
Pozdravljeni,

sem šele sedaj videl takšen odziv.

Vse skupaj se sedaj vleče že kakšne pol leta. In na kratko: jaz želim s tem zaključiti. Zakaj? Dovolj imam teh policajev, odvetnikov itd. Enostavno se mi ne da več. To je trajalo slabe pol leta in ni videti izhoda. Da si sedaj spet delam neke stroške z odvetniki mi ne pade na misel več. Da bi se ukvarjal s policisti tudi ne. Veste kolikokrat so me klicali, na postajo sem moral iti. Da grem še nekam dati prijavo? Žal ne, moji živci so več vredni. Sicer pa se moram ukvarjati s svojim poslom in ne s tem.
Glede tega podjetja sem se že sprijaznil. Pač nisem bil dovolj previden in to me je stalo.

Torej, če mi želite zares pomagati, bi prosil za nasvet, kako se čim hitreje znebim tega podjetja. Zaenkrat se mi zdi najboljša ideja, da bo šlo to v stečaj.

Pbutec in KdoZ: "zgodba" je na mojo žalost še kako resnična in bi dal kar veliko denarja sedaj, da ne bi bila! Živci so na koncu več vredni kot marsikaj drugega.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Postavi za direktorja in lastnika klošarja potem pa pusti podjetje v luftu, ne oddajaj letnih poročil.....ga bodo sami zbrisali po uradni dolžnosti pa nobenih stroškov ne boš imel. S stečajem ga ne serji ker te bo spet koštalo pa še vse boš plačal.
kar se tiče apolota... po defoltu ga ne maram ker je policaj... Ampak vseeno se obrni nanj posreduj mu podatke pa naj naredi kar mu je volja, tebe pa naj pustijo pri miru, saj si kot navajaš dal že kar nekaj izjav.....
Pa da ga vidimo v svojem postu je bil prepričljiv kako bodo ukrepali.... Naj sam stoji za primerom s svojim imenom in ko bo premik (ovadba ) naj poroča

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik nakuppodjetja pravi:
Pozdravljeni,

sem šele sedaj videl takšen odziv.

Vse skupaj se sedaj vleče že kakšne pol leta. In na kratko: jaz želim s tem zaključiti. Zakaj? Dovolj imam teh policajev, odvetnikov itd. Enostavno se mi ne da več. To je trajalo slabe pol leta in ni videti izhoda. Da si sedaj spet delam neke stroške z odvetniki mi ne pade na misel več. Da bi se ukvarjal s policisti tudi ne. Veste kolikokrat so me klicali, na postajo sem moral iti. Da grem še nekam dati prijavo? Žal ne, moji živci so več vredni. Sicer pa se moram ukvarjati s svojim poslom in ne s tem.
Glede tega podjetja sem se že sprijaznil. Pač nisem bil dovolj previden in to me je stalo.

Torej, če mi želite zares pomagati, bi prosil za nasvet, kako se čim hitreje znebim tega podjetja. Zaenkrat se mi zdi najboljša ideja, da bo šlo to v stečaj.

Pbutec in KdoZ: "zgodba" je na mojo žalost še kako resnična in bi dal kar veliko denarja sedaj, da ne bi bila! Živci so na koncu več vredni kot marsikaj drugega.
Ojoj na postajo si moral iti...res gnoji od policajev so tako leni...mar bi vsako leto enkrat naokrog prisli in vprasali ce kaj zelis od njih...ne ti si moral na postajo...

ne me je.bat no kje mi zivimo...nategnil so te za par jurjev tebe pa zdej boli to da si moral na postajo....

Vcasih enostavno ne cutim vec empatije do dolocenih ljudi res ne

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
What do you mean, "vcasih" in "dolocenih"?
smile-1.gif
Roko na srce, "ponavadi" in "vecina" je bolj primerno.

Dragi nakuppodjetja, ce si bil tako glup, da se ti ni dalo zrihtati novega, lastnega podjetja, ampak si sel na nateg "firma za 500 EUR", potem - si si kriv sam. Kako "resen poslovnez" si pa je bilo s tem jasno nakazano.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Dragi nakuppodjetja, ce si bil tako glup, da se ti ni dalo zrihtati novega, lastnega podjetja, ampak si sel na nateg "firma za 500 EUR", potem - si si kriv sam. Kako "resen poslovnez" si pa je bilo s tem jasno nakazano.

Nateg? Saj je vse precej straight-forward... do tega loophola.
tongue-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
What do you mean, "vcasih" in "dolocenih"?
smile-1.gif
Roko na srce, "ponavadi" in "vecina" je bolj primerno.

Ma veš, včasih je težko 7500 začetnega kapitala naredit, pa raje plačajo 500 za to, da ne rabijo 7500 not vplačat.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Če nimaš kapitala, odpreš s.p.
tongue-1.gif

Avtorju teme: Brez zamere, ampak vsaka šola nekaj stane. Srečno.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.510
944
113
S.p. je v današnjih časih pot v samomor. (za ene dobesedno)

Bolje da ti d.o.o. bankrotira, kot da pri s.p. ju greš v osebni stečaj.

Država je sedaj postala tako nemilostna, da v osebni stečaj pošilja vse s.p. ki ji karkoli dolgujejo.
S tem, da je predpisala minimalne prispevke za SPIZ in ZZZS, ki jih marsikateri s.p. jevec ne zasluži na trgu, ki je vsak dan bolj beden in siromašen.

PS Zakaj že je zmanjkako sodiščem denarja. Naj namignem-zaradi enormnega povačanja osebnih stečajev , ki jih plačuje država (denar pa pobere davkoplačevalcem), po 3,5 k€ na kos.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.510
944
113
Evrofil

To lahko napiše samo en, ki nima pojma kako zgleda podjetništvo v Sloveniji, sploh pa v zadnjem času.

Ne to, da država predpiše minimalne prispevke tudi enoosebnemu s.p. zagotovo ni po pravilih v normalnih državah.

S.p. se ne more zapreti, če niso vse obveznosti plačane.

Glede na to, da je za marsikoga enoosebni s.p. izhod v sili se večina ob odprtju ne zaveda, kaj jih lahko doleti pri nas.

Stvar postaja sploh aktualna v teh časih, ko je plačilna disciplina na psu, dela pa tudi ni dovolj.

S.p. mora v današnjih časih narediti ostanka vsaj 2000-3000€ na mesec, vsak mesec, da lahko kolikor toliko normalno posluje. Z manj se ne izzide. Vsaj ne, ko malo zaškripa na strani tekočih prihodkov.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
S.p. je v današnjih časih pot v samomor. (za ene dobesedno)

Bolje da ti d.o.o. bankrotira, kot da pri s.p. ju greš v osebni stečaj.

Upam, da ves, da pri stečaju d.o.o. v Sloveniji pogledajo in plombirajo tudi osebno premozenje kot direktorju.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.510
944
113
Vem, zato pa v Sloveniji d.o.o. pač ni tisto, kar pomeni beseda d.o.o.

Treba je pač razločit ali gre pri stečaju d.o.o. za splet tržnih okoliščin (recimo neplačila kupcev, napačne poslovne odločitve), ali pa za kriminal (recimo kraja, nateg upnikov, dobaviteljev, bank).
Kriminal je tudi, če direktor sam ne začne insolvenčnega postopka, ko kapital podjetja ne zadošča več za normalno poplačilo upnikov.

Ampak tukaj je itak Slovenija in je vse mogoče.

BDW Sem direktor. (odgovorna oseba) in se še kako hudičevo zavedam, kaj se mi lahko zgodi.