nakup plinskega kuhalnika

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Kupujem mini plinski kuhalnik - pa me zanima naslednje (če ima kdo kaj izkušenj ali se spozna na to)

- kaj konkretno pomeni 30mbar ali npr. 50mbar. Kaj je boljše? Predvidevam, da je to pritisk oz. moč kuhanja.
confused-1.gif

- kaj točno pomeni, da ima kuhalnik varovalko? Se splača dat malo več eur in kupit takega, ki to ima?
- kje kupujete plin? Se cene plina, glede na ponudnika, kaj razlikujejo? A če kupiš jeklenko v Plinarni, lahko potem zamenjaš na Petrolu za polno?

Hvala.
roza.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Moč gorilnika je verjetno podana v kw, ki pa je odvisna od pritiska in velikosti dize v gorilcu. Jaz imam raje malo močnejši gorilec, ker moč lahko še vedno zmanjšaš z gumbom.
Tisti brez varovala so primerni samo za kuhanje na odprtem (kampiranje....), bognedaj, da imaš takega v stanovanju.
Cene plina so povsod enake ali pa so minimalne razlike. Jeklenko lahko kupiš kjerkoli in tudi zamenjaš za polno jo lahko kjerkoli.
(če boš kupila jeklenko manjšo od 5kg jo boš morala polniti v plinarni + vsakih nekaj let plačati a-test jeklenke)

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
mini kuhalnik?..torej 'prenosni' - to poglej v trgovinah kjer prodajejo kamping opremo (npr. v Lj na Tržaški imaš Iglu).

Varovalo..je mišljenod a izklopi dotok plina če ni plamena (temperaturno varovalo - to bi skoraj že vsak moral imeti).

Plin kupiš kjerkoli....sploh če imaš 10 kg jeklenko - manjše pamorajo biti homologirane, kupiš oz. daš jih pa filat v plinarni.

Cenovno pa je tako malo razlike (če sploh kaj) da se tine splača kupovet plina v plinarni v kolikor ti je količkaj od roke - greš na prvo pumpo in nabaviš.

freserovski

Zelenc'
12. sep 2007
26
0
1
Tudi mene zanima nekaj podobnega.... In sicer prenosni plinski žar. A ima kdo kakšne izkušnje s tem, kaj nabavit (teflonska plošča, litoželezna, rešetke-kako se to sploh odnese),....

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Ko sem iskala kuhalnik, sem bila v trgovini Gorenc http://gorenc.eu/ na Dolgem mostu.
Oni izdelujejo in prodajajo take žare. Drugače imajo pa njihove stvari tudi v drugih trgovinah npr. Plinstalu (LJ, KR,...) - ampak omejena ponudba.