Daj se malo povej kaksno stanovanje ali hiso naj bi grela pec? Bi jo imela za ogrevanje raditorjev, tudi sanitarne vode? Koliko radiatorjev mate pri bajti, pip, tusev...?
Naceloma je tko, vodilni evropski proizvajalec je Vaillant, najkvalitetnejsi naj bi bil Weishaupt pa pol Buderus in Viessmann, pol mas pa se malo morje drugih kot so Junkers, Immergas, DeDietrich, Beretta pa se bi se nasli.
Zdej tko, Weishaupt, Buders pa Viessmann so duplo drazji od ostalih, pa po mojem skromnem (laicnem) mnenju niso duplo boljsi. Tako so mi rekli mojstri in kolega, ki je projektant. Z Vaillantom recimo ne mores zgresit, naceloma mi je en mojster svetoval da si pec izberem po izgledu, pac v tistem razredu, ki ga potrebujem, ker nekih razlik hudih ni. No pol ga na koncu lih nisem poslusal in sem izbral pec DeDietrich MCR, ki je v svojem razredu dalec najboljsa pri proizvodnji tople vode (14l/min v primerjavi z Vaillantom, ki mi je bil najlepsi in je proizvedel 9,5 oziroma 11l - 2 razlicna modela) in naj bi v praksi edini od teh manjsih peci omogocal nemoteno delovanje dveh pip (oziroma tusa in pipe) brez neugodnega mrzlega curka. Pa se po merah je dosti manjsa od konkurence moja izbrana pecka.
No upam da sem ti kaj pomagal. Ce te se kaj zanima pa se vprasaj. Sem pa preprican, da je na forumu se precej znalcev.
EDIT: Aja, najprej sploh povej kaksno mas obstojeco pec, predvidevam da klasicno? Ce hoces sam zamenjat obstojeco, pol moras pozabit na kondenzacijske peci (nova generacija) in gledat klasicne peci, ki so malo cenejse. Zgoraj omenjena DeDietrich MCR je kondenzacijska in v tem primeru odpade. Oziroma ne vem, bo pa kak drug mojster povedal ce lahko kondenzacijsko pec priklopis na dimnik od klasicne pecke.