Nakup Pick-upa

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
2.5 bi bila opcija, ce bi odpadla prvo 3.0 in nato ranger wildtrak. Kaksna pa je moznost da pride nova navara se letos v slo?

PS o kakih tezavah govorimo?

Nazadnje urejeno:

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.312
2.944
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Strijc pravi:
Saj ne gre se toliko za samo navigacijo, moti me edino ranger wildtrak keteri je kao top sit fordov pickup, na armaturki pa sploh nevem ce je 4 cole... Fail in v primeru nakupa upam da je vse ostalo top in pokrije ta fail...

Mimogrede top shit fordov pick up niti slučajnio ni rangera ampak tole
wink-1.gif

ford-f-150-interior.jpg

Sicer pa smeh, da je danes najbolj pomebna stvar pri avtomobili velikost ekrančka
hysterical-1.gif
, kot, da bi osnovošolca poslušal kateri avto je boljši.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Mi lahko poves cemu gasilci potrebujete avto, ki ima znotraj armaturo obleceno v usnje? Cemu potrebujete avto s 3.0 motorjem? Zakaj top oprema? V pickupu s katerim potem prevozite v 10 letih 70.000km?

1. usnje na sedežih, ne na armaturi
- stranski efekt zahteve po tamočnejšem motorju
2. motor 3.2 z 200KM
- zahteva po tamočnejšem motorju zaradi vleke priklopnika z 2500kg opreme ali tavelikega agregata, dodaj še pol keson robe, pa si zmagal. Avto lahko vleče 3500kg.
3. ni top oprema, ampak limited
- stranski efekt zahteve po tamočnejšem motorju

Gasilski avto se uporablja manjkrat, a takrat na polno. Nakup je vsaj za 15 let, kar pomeni, da se razlika 1800€ v ceni porazdeli na 120€ na leto.

Avto smo dobili za 26.000€. Še kako vprašanje? Aja, se mi je zdelo, da ne
wink-1.gif

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
V nasih ford salonih je ranger wildtrak top shit pickup pa lahko ti limas kaj hoces!
In smeh gor ali dol, glede na konkurenco imajo smesno majhen ekran. In ekran ni najbolj pomembna stvar, ker pa kupujem nov avto in smo leta 2014 pa mi je ta ekrancek smesen! Ni mi pa toliko smesen, da ga zaradi tega nebi kupil.

Nazadnje urejeno:

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
Gasilci plačate tudi davek? A ni bilo nekaj okoli tega davka... Ali pa samo nepremičninskega...

Vmes sem našel chervoleja colorado... huda mašina
smile-1.gif
Ampak daleeeč od evrope...

Nazadnje urejeno:

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Komplet vse davke, tudi ona fora z DDV za firme (neka vhodni something blabla
smile-1.gif
) ni mogoč. Če je avto urejen po tipizaciji in ustrezno homologiran, se lahko prijavimo za sofinanciranje s strani MORS, kjer se je včasih dobilo nazaj kake 4/5 zneska, ki smo ga dali za DDV. Ta znesek se sicer ful zmanjšuje oz. celo vsako leto ukine, potem pa vseeno nekaj najdejo.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Mislim, da je aftermarket zadeva, je pa videt odlično integrirana. Vsekakor se je za pozamimat, če je možno dobit tudi pri nas. Za naše tržišče delajo rangerje v Južni Afriki, medtem ko je za Južno Ameriko tovarna v Argentini, pa lahko, da imajo tudi kako razliko v opremi.

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
Dvomim da je to original, ker nisem nasel nikjer... To je nekaj podobnega kot tista zadeva iz tajske, katero sem linkal. Je pa hudo za videt napram originalu... Predvsem mere mislim!

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
Mene zanima itak samo model 3.2 aut (wildtrak). Jutri je predstavitev navare, pa da vidim...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
Velikost ekrana, število njegovih funkcij in njegovo upravljanje je bistvenega pomena pri odločitvi kater pickup se kupi. Na žalost tega večina proizvajalcev še ni ugotovila.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
3.5 tone vlece vsak 2.5l dizel.
sprasujem zato, ker za resevalne potrebe v JU so dovolj klopce in predelani vw transporterji, ki so pri 400.000-600.000km zjahani do amena (in se vedno v uporabi), ja z 2.0 dizlom in prazno tezo blizu 3t (veckrat se prekrsi in vozi preko 3.5tone) namesto namenskih zadev, za gasilce pa vedno najboljse. Od pira in veselic naprej. Tako kot robert pravi za vodice, pri pijankah in razkazovanju so vedno najmocnejsi. Pri nas v sosednji vasi je isto. Morda je pri vas (joejoe) kaj drugace. Upam, no.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
Saj tudi gasilci nimajo vsi rangerjev. Nekateri so mogoče še kar na imv, (razlika med njim in transporterjem je večja kot med transporterjem in rangerjem). Edino 600kkm pa res nimajo. Imajo eno nulo manj pa so ravno tako neustrezna.
Btw otrok ne smeš voziti v več kot 12 let starem vozilu. Pa ni važno ali si pred 12 leti kupil rangerja ali pa transporterja. Sicer pa se mi 26 jurjev ne zdi nobena cena za tako velik avto. To je malo naloadan golf, megane. Prepričan sem da bo oprema po tipizaciji stala najbrž še toliko.
Aja btw: za 26 jurjev najbrž niti transporterja s klopcami in štirikolesnim pogonom ne dobiš. Zakaj pa je transporter s klopco dražji kot pa džip z ledrom navigacijo.... pa ne mene vprašat.

Nazadnje urejeno: