nakup nepremičnine - postopek

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Hehe, tale post je enkraten primer, kako lahko gobcen bullshit-ar brezveze trati cas x normalnih ljudi. Jaz sem se ze navadil, da takim povem le enkrat svoje misljenje, potem naj pac delajo svoje napake. Je moj cas predragocen za take pametnjakovice.
cheer.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.464
2.449
113
Ja ne.. nauk zgodbe je pač ta, da se ne zanašaj na internet (predvsem forume) ter jemlji vse z rezervo. Se pa zdi normalno da če se bo nekdo spuščal v takšne postopke, da bo zato najem strokovnjaka, pod pogojem da sam o tem nima pojma... Kot sem že omenil, nismo vsi za vse in nihče ni celega sveta požr da bi vse vedo
smile-1.gif

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Kot sem že omenil, nismo vsi za vse in nihče ni celega sveta požr da bi vse vedo
smile-1.gif
Tukaj se motiš. Imaš v tem postu enega, kateri vse ve.
cheer.gif

masevc

Guru
2. sep 2007
3.541
906
113
jaz poznam še hujši primer

neka baba je prodajala stanovanje, na katerem je že sedelo sodišče (izvršba). In ga je uspela prodati 4x, in vsak od teh ga je tudi uspešno vpisal v ZK

no ona ga je prodala samo 1x, ostali pa so si sli vlakec naprej. Ta zadnjega kupca pa sedaj sodisce ven meče

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.464
2.449
113
Logično, saj ima sodišče prvo plombo gori.... Sploh ni pomembno kdo je lastnik in če v pogodbi ni zapisano da se prodaja stanovanje ki je prosto bremen sploh ni težave, to sploh ni goljufija. Lastniki se lahko mirno menjujejo kljub plombam in hipotekam! Ti si se pač kot kupec dolžan pozanimat...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
bulšit... prodaja, sploh ni mogoča, če je v ZK hipoteka..... ker se mora lastnik hipoteke strinjat z prenosom lastništva oz se mora le ta poplačat......

sploh pa čez davčno nebi šlo tole, dokler pa davk ni plačan, pogodba niti overjena ne more bit.. tako da se res čudim, kako jim to rata..

pride na dom, napišejo na list papirja in dajo denar... na lepe oči zgleda..., to da so bili vpisani v ZK je pa natolcevanje......

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.464
2.449
113
Reality, govorimo zopet na pamet? Kaj pa če ti povem da sem bil cca. 2 meseca nazaj priča postopku ko je nekdo kupil posest z dvema plombama oz. hipotekama, ki sta jih na nepremičnini imeli gori 2 Slovenski zavarovalnici? Seveda so se stranke prej dogovorile da se bo nepremičnina takšna prodala, seveda je tudi cena bila primerna. Kupec se je pač odločil da se bo potem sam pogajal z zavarovalnicami in poskušal dosečt diskonte obresti, skratka da bo poskusil z delnim poplačilom in da potem zavarovalnice umaknejo izvršbe. No bila je klasična pogodba in se ni nihče z ničemer strinjal in tudi nobenega predčasnega popolačila ni bilo. Sedaj je v ZK nov predlagatelj (pridobitev lastninske pravice), hipoteke pa so še vse gori. Torej, lastnik se menja hipoteka ostane. Ali to spremeni situacij? NE. V vsakem primeru lahko gredo zavarovalnice v izvršbo... Tako da to sploh ni pomembno kdo je lastnik. No tak primer smo imeli mi.

PS:. Pred sabo imam tudi 2 dni star ZK izpisek, in ja na davčni je šlo VSE skos.

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Kaj gre v izvršbo je nepomembno... dejstvo je da ti brez soglasja tistega, ki ima hipoteko na nepremičnino ne morš prenesti lastništva.......

Sam sem kupil nepremičnino, katera je bila pod hipoteko tik pred izvršbo neka banka..., kredit smo sicer mi plačali, ker prodajalec tega ni bil zmožen obenem pa smo dobili izbrisno pobotnico... (z prodajalcem je bila pa predpogodba overjena pri notarju)

Še enkrat če je hipoteka na bajto, se ne da prenesti lastništva skoraj nikoli, razen če se v neki čudni situaciji pač lastnik hipoteke strinja, kar pa je izredno redko... ampak dejstvo je da moraš imeti papir da se strinja...

v največjih primerih se mora dolg plačati in potem se takoj dobi izbrisno pobotnico in potem naprej...

Tukaj pa je bilo govora, da je bil kupec nategnjen, ob nevedenju, da je hipoteka na nepremičnino.... Seveda tako pogodbo ti ne bo overil noben notar in požegnala nobena davčna....

To kar pa ti flancaš, da tisti ki ima hipoteko, da gre lahko v izvršbo je pa jasno, še enkrat nepremičnina ni mogla menjat lastnika če se zavarovalnice niso strinjale z prenosom lastništva...

kar pa malo verjamem....... Na davčni pa gre vse skoz, če maš pač dovoljenje zavarovalnice v tvojem primeru....
Izvršba ali prenos lastništva nimata nič skupnega..... tukaj

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.464
2.449
113
Reality, če si iz območja Štajerske te vabim da si ogledaš vso dokumentacijo! Prav? Lahko me na PM kontaktiraš in boš vidal da so hipoteke. 2 od zavarovalnice 1 pa od fizične osebe. Ni bilo potrebnega nobenega soglasja zavarovalnice kar je meni tudi logično saj zavarovalnica ni lastnik. Skratka če te zanima me lahko kontaktiraš in ti bom pokazal papirje da ne bo kdo rekel da govorim na pamet... Skratka pod C3 so 3 hipoteke. Notar, davčna in ZK, vse je šlo gladko skos!

Lp

PS:. Vabljen si tudi če nisi iz Štajerke da ne bo pomote
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Prvič slišim........., nisem iz štajerske... razen če poskerniraš..... predvsem kupoprodajna.. Če imaš hipoteko na nepremičnino jo ni mogoče odtujevati ali prodajati, razen če gre za dedovanje al pa kakšno drugo podobno zgodbo v kateri se z upniki dogovoriš o prevzemu terjatve........

bom še prašal našega pravnika, sam da ga dobim.... Načeloma vem da to ni mogoče, drugače kot pa da z upravičencem hipoteke ne da soglasje o prenosu lastništva nepremičnina, katere ima hipoteko... splooh pa če je že vse skupaj v izvršbi, takrat je vse prmoženje ki je zastavljeno oz. je dana izbršba na nepremičnino zaradi različnih odškodninskih razlogov je vse premoženje blokirano........

mislim, da ti nisi povedal vseh dejstev, razen če gre to za kako dedovanje..... potem je to načeloma možno, še zmeraj pa so na dedovanje povabljeni upniki torej tisti ki je dal hipoteko na nepremičnino....

V tvojem primeru, če je šlo to skoz je šlo za prevaro, vpis v ZK pa je še bolj dvomljiv...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.464
2.449
113
Ne morem skenirat in pošiljat takih stvari neznancu, lahko pa ti dam na vpogled. Zakaj misliš da bi šlo za prevaro? Če pa ti pravim da sta se kupec in prodajalec dogovorila da mu proda nepremičnino z vsemi hipotekami in da bo kupec poplačal hipoteke oz. jih rešil na način kot to najbolje sam zna. Ni šlo za nobeno dedovanje! Vprašaj pravnika pa me zanima kaj bo rekel. Kot sem rekel, če ne bi bil zraven ne bi napisal. Drugače pa ko govoriš o blokiranju premoženja mora bit gori plomba (prepoved odtujitve in obremenitve). Koliko je meni znano le ta plomba zadrži morebitno spremembo lastništva. Drugače pa nihče ne trdi da je izvršba bila že v teku! Zavarovalnica je grozila z izvršbo. Ne bom bral kaj sem gori napisal ker se mi ne da ampak če sem napisal da je bila izvršba v teku sem se zmotil, ni bila! Ampak mislim da tega nisem napisal...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Vsaka plomba je breme, drgač prvič slišim, da lahko brez soglasja lastnik, ki ima breme na nepremičnino to proda brez vednosti upnika, ki ima hipoteko...

saj se za njega potem spremeni pravno marsikaj, razne vikulacije, postopki se prekinejo, ker je dožnik drugi.... ta tvoja zgodba mi je totalno čudna.....

Pr nas Avstrijska banka tud slišat ni hotela, o prenosu lastništva, dokler ni bil dolg poravnan, ponudili so nam edino prevzem kredita, kar se nam pa ni splačalo....

Zato je tvoje pisanje čudno, ker se do upnika spremeni ceu postopek če mora terjat oz vržt izvršbo eni drugi osebi.... Prodajalec se je pa sigurno šu pozanimat na zavarovalnico, koliko je terjatev sploh vredna???

skratka zelo čudno... Glede nato, da je zavarovalnica ni kr brez odločbe dala hipoteko na nepremičnino, in da očitno tukaj na gre za kredit, je sigurno bila neke vrste izvršba in jo upnik ni mogel drugače izterjat kot da je dal izvršbo na nepremičnino....

v tej tvoji zgodbi je nkup nelogike...... če sem pošten, pa nočem nič žalt....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.464
2.449
113
Tako je, lastnik je imel leta 91 ali 92 pri določeni Zavarovalnici cca. 100.000€ SIT dolga. In vsa ta leta so se lepo nabijale obresti, sodni stroški, rubeži in se je vse prištevalo in iz tega na koncu prišlo mislim da na 16.000€ (komplet). In ker mu niso mogli sest na dohodek (ker ga ni bilo) so dali na nepremičnino. Hipoteka je gor bila že nekaj let, niso šli v izvršbo. Trdiš da se razen vinkulacije pravno spremeni marsikaj. Kaj pa? Jaz še vedno trdim da lahko gre banka v izvršbo hipoteke kadarkoli, neglede na to kdo je lastnik? Se pravi, gre nepremičnina na javno dražbo itd...? Nevem, jaz ne vidim razlike, morad pa sem čuden. Zato prosim razsvetli me, kaj se pravno spremeni, razen lastništva nepremičnine, na kateri je dolg?

PS:. Glede tega primera se nisem zlagal, saj nimam nič od tega, nimam niti časa tukaj nakladat ampak ker me ta tema zanima zato tudi sodelujem. Da pa bi naredili na DURS-u ter na sodišču v ZK napako in obojni spregledali pa ne verjamem...

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.464
2.449
113
Aja ko trdiš za en primer bančne hipoteke, ko banka noče slišat za spremembo lastnika, tukaj nevem kako je, morda so kakšna posebna pravila in morda je zraven še kakšna druga plomba => kot sem prej omenil, prepoved odtujitve in obremenitve... Aja pa to še, tukaj se normalno pogovarjamo, se nihče ne razburja, jezi, še manj pa žali. Če ne moreš tega sprejet potem ni ta tema, še manj pa forum zate!

Lep pozdrav

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
čaki mal 100.000 eur ali sit.... če je blo sit nikakor ne more biti to potem 16.000€ terjatev, to je že odiraštvo........

In če so dali na neprimičnino plombo je šlo za izvršbo, ker zavaroalnica sama po sebi ne more dajat plombe... torej ne gre za hipoteko, ki je zavarovanje kredita...

skratka, če je bila ta kupoprodajna pred leti, je durs samo štemplou in odmerjal davek, potem še mogoče verjamem in da j po odmeri slučajno šlo še čez ZK - za notarje pa nisem presenečen....

zdej durs zahteva, da pogodbo, namebnost zemljišča, predkupno pravico od občine, zk izpisek ki ne sme biti starejši od 14 dni itd... nam so jo celo zavrnili, ker banka ni nekej prou napisala.......

tko da........

res pa je da Durs včasih pregledoval pogodbo na oko, referentka pa je kuj odmerla davek to pa je res.. samo to danes ni več možno...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.464
2.449
113
Ne, leta 92 je bilo 100.000SIT, ampak nevem katerega leta je komaj prišel ven zakon da obresti ne smejo presečt glavnice.. Ampak do takrat so se vsi stroški nakopičili na okoli 16.000€. V C3 pod hipotekami pa je vpisan znesek 1xx.000 SIT z vsemi pripadajočimi obrestmi od... (nimam tukaj izpiska tako da ne morem rečt na pamet). Nepremičnina se pa je prodala letos, leta 2009! Tako da res nevem
smile-1.gif
Saj pravim, povzemam samo primer pri katerem sem bil zraven, kako pa je zakonsko pa ne vem! Ja pa res kot si napisal, ne gre za hipoteko kot zavarovanje kredita, gre za izvršbo zavarovalnice, ki pa še do danes ni bila realizirana. Mislim pa da se je sedanji lastnik že dogovoril z zavarovalnicama in ju delno poplačal! Je pa že bil cel postopek tako daleč, da je prejšnji lastnik že dobil domov prav od sodišča cenilno poročilo.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
a sem te užalil.....

še enkrat pri tvojem primeru je izvršba, ker le sodišče lahko da plombo v ZK in noben drug... in to pravnomočnem sklepu o izvršbi... mogoče do rubeža še ni prišlo, ampak izvršba je aktivna...

Druga stvar je ta, da se izvršba nanaša na imetnika samega.... in da imetik to ne more odtujevati brez soglasja upnika......

mogoče, se vam je usralo al pa kej podobnega, ampak prav to ni.. nerazumljive so tudi obresti, če do izvršbe še ni prišlo iz 100.000 sit na malo manj ko 4 miljone....... takratnih tolarjev...

kakšnih posebnih pravil ni....

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
torej gre za izvršbo...in torej gre za dogovor z zavarovalnico, ki je imela željo da se plača...

bil je dogovor... to pa je možno, da bi brez dogovora menjali lastnika pa je skoraj neverjetno...
mogoče en bizaren primer....

probej blokiran račun zapret..... ali spremenit imetnika enostavno ne moreš podobno je tudi pri plombah, kjer upnike zanima samo to da bo dobil terjatev plačano...

marsikateri take terjatve celo prodajo, podjetjem ki to z veseljem izkoristijo in ponavadi se taka nepremičnina proda na dražbi pod ceno, katere v avkciji so iste osebe, ki zahtevajo izvršbo...

to pa ni redek primer...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.464
2.449
113
Nisi me užalil samo ne maram agresivnega obnašanja! Kaj sem že hoto rečt.. Ja! Koliko mi je znano so pogovori z zavarovalnico stekli po nakupu nepremičnine in koliko in koliko sem bil zraven se pri nakupu tudi ni rabilo priložiti nobenga dovolila katerekoli zavarovalnice! Nisi pa mi še povedal kaj se spremeni za zavarovalnici, v primeru da se menja lastnik? Moje mnenje je da nič.