Nakup nepremičnine & notar

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
@Oriolus: To z vrstami za okenci, je bila zajebancija.

Z elektronskim vodenjem ZK so enakomerno porazdelili delo po Slovenskih okrajnih sodiščih. Dam roko v ogenj da eno sodišče v Murski S. je bilo pred uvedbo eZK dosti manj obremenjeno kot sodišče v LJ.
Morate pa vedeti, da vsi tisti ki pizdakate čez to, da rabijo preveč časa za vpis, naslednje, plomba v ZK ima enak pravni učinek kot sam vpis. Praktično je irelevantno koliko časa ti vpisujejo v ZK, važen je predlog in kdaj je bil ta predlog dan.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Aha, potem pa pridobi nepremičnino (kupi, zamenjaj ... ) pa se je poskusi znebit (prodaj, zamenjaj ...) v par mesecih.
Javi kako boš uspešen ko imaš okoli polno majstrov, ki trobijo, da mora bit ZK urejena, drugače beži stran. Njih ne zanima da je s papirji vse v redu, njih zanima samo vpis v ZK.

V teoriji bi stvari morale it na boljše. Praksa je pokazala drugače ....

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
No ja, kdaj nekateri ste ali pa niste resni težko presodim. Vsako zapisano besedo vzamem resno.
Sicer pa nisem imel namena "pizdakat", kakor si se vljudno izrazil, bolj sem svojo izkušnjo zapisal kakor zanimivost.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
torej v ZK še vedno poznamo vrstni red.

kdor ima paproblem v vpisom zaradi nakupa in takojšnje prodaje ima navse nenavadno težavo. to namreč večina ne počne.
če ti pa uspe to počet, pa znaš vsakemu razložit predlog, vrstni red itd in nimaš težav.

sam sem kupil hišo v totalnem neredu ZK, a sem z malo znanja vse spravil v red.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
@samsvoj: OK, na ta primer nisem niti pomislil, kupiti in prodati v parih mesecih. Ampak, koliko je takih primerov v realnosti? Sklepam, da bolj malo. Večina ljudi ima v privat lajfu opravka z ZK oz. z nakupom 1× do 2× v lajfu. Pri meni je trajal izbris hipoteke 3 mesece, pa se potem nisem kaj dosti sekiral. Je pa lastništvo bilo vpisano takoj.

@oriolus:
zmaga.gif
sem se hotel bolj sočno izrazit. Nič drugega.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Aha, potem pa pridobi nepremičnino (kupi, zamenjaj ... ) pa se je poskusi znebit (prodaj, zamenjaj ...) v par mesecih.
Javi kako boš uspešen ko imaš okoli polno majstrov, ki trobijo, da mora bit ZK urejena, drugače beži stran. Njih ne zanima da je s papirji vse v redu, njih zanima samo vpis v ZK.

V teoriji bi stvari morale it na boljše. Praksa je pokazala drugače ....

Nevem kaj nekateri sanjate in komplicirate, vpis v zemljiško knjigo traja zelo malo časa, pri meni kakšnih 14 dni da sem dobil na dom pošto da sem vpisan, vpisan sem bil pa že prej ker sem gledal v e knjigo. Mogoče sedaj ko so dopusti malo dlje traja. Sicer se pa kot omenjeno gleda kdaj je bil dan predlog in ne sam vpis.

LP

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
V Kopru pojdi do notarja Ferligoja, drugače ti pa notarji vse zrihtajo od pogodbe do plačila, pač napiše takšno prodajno pogodbo da ti denar nakažeš notarju na prehodni račun, ko se zadeva podpiše in overi pri notarju, on nakaže prodajalcu (ko je vidna plomba z lastninsko pravico)...to je to. Predno spelje posel tako ali tako naroči izpisek zemljiške knjige, nato pa takoj elektronsko vloži plombo z vknjižbo lastninske pravice na nepremičnin katero kupuješ, in plomba je vidna takoj na izpisku.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik doctorz pravi: Nevem kaj nekateri sanjate in komplicirate, vpis v zemljiško knjigo traja zelo malo časa, pri meni kakšnih 14 dni da sem dobil na dom pošto da sem vpisan, vpisan sem bil pa že prej ker sem gledal v e knjigo. Mogoče sedaj ko so dopusti malo dlje traja. Sicer se pa kot omenjeno gleda kdaj je bil dan predlog in ne sam vpis.
LP
Občutek imam, da sem bil direktno obsojen, "da sanjam", zato sem skeniral to, o čemer sem pisal prej (da je pismo priromalo iz MS do mene je trajalo skoraj mesec dni)

Če pa imajo nekateri srečo, da jim to vse uredijo v 14 dneh, ali še prej pa tudi prav.
Moja zgodba je trajala slabih 8 mesecev.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
OK, na ta primer nisem niti pomislil, kupiti in prodati v parih mesecih.

Več kot bi si mislil ... Pa to ni edini primer. Čedalje več je primerov, ko gredo hiše na dražbe (osebni stečaj), zadaj pa kup terjatev, pa še bi se lahko kaj našlo.

Kupcev kot je softi pa ni na pretek ...

Mimogrede softi, te zanima bajta v Kašlju? Osebni stečaj, zadeva se prodaja, vrsta v ZK skoraj popucana, bajta je polovica dvojčka, zraven prostor še za drugo polovico, papirji mislim da so (dovoljenje, načrta pa mislim da ni)
grims-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
vpis v zemljiško knjigo traja zelo malo časa, pri meni kakšnih 14 dni da sem dobil na dom pošto da sem vpisan

Kdaj je bilo to? Zadnje leto tole vsekakor ni pravilo.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Prodaja se preko posrednika (ne mene, jaz nisem nepremičninar). Te še zanima ?
write.gif

aja, gre pa za tole "hiško" Kašelj

In ja, cena je nižja ...
Sem bil zraven, ko se je za nakup pogovarjal zidar. Ko je računal koliko stanovanj bi lahko naredil samo v tej bajti sem se samo prijel za glavo (zjebale so ga finance, ne

Nazadnje urejeno:

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
ksz.
Zadevo smo rešili povsem brez kompikacij. Pri notarju se naredi pogodba, notar takrat preveri v elektronski ZK, če je vse ok in istočasno ob podpisu (in predaji are) naredi predznambo v ZK, ki velja 1 mesec. V tem času je potrebno nakazati preostanek kupnine, prodajalec ob tem izroči pogodbo s plačanim 2% davkom in takrat se izvede vpis v ZK. No, nisem vedel, da je tako preprosto
smile-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Solidno (ni pretirano). V to ceno je potem všteta priprava pogodbe. Predpostavljam, da je overil samo dva podpisa? Ker overovitev (+ pregled ZK na dan podpisa + zaznamba; ker to je sicer delo notarja, kot me je podučila moja nepremičninarka) je nekajkrat cenejša ..

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Z zaznambo vred je stalo 365, kar smo s prodajalcem delili na pol.
Davek 2% itak da placa prodajalec, koncni vpis v ZK pa mi.

Lp