Nakup Mac-a preko luže

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
To, da je možnost, se vsekakor strinjam.

Je pa res, da sam večinoma letim iz Avstrije, Nemčije ali Italije. Povezava z Brnika je enostavno predraga. Every single time.

LP,
PIC

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
U glavnem, pretiravate.

V kaksnem Frankfurtu ali Dunaju, Benetkah, vam jebenih prenosnikov pač ne bodo pregledovali, pa konec. In kaj ti bo Nemec težil za davek in carino? Itak si Slovenec, nimaš njemu kaj plačevati. In bodo kaj? Klicali v Slovenijo, poslali tvoje ime in potem te bodo naši oglobili? Bodite resni, no
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Joj, kok se ti motiš:)))))

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
OK, potem imam pač srečo očitno.

Kakšen konkreten primer v zadnjih 2 letih?
smile-1.gif

LP,
PIC

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Imam enake izkušnje kot ti..

Če je le čas, se sprehajam po letališču in velikokrat grem tudi ven iz terminala. Nikjer nikogar, ki bi mi karkoli carinil. Na Brniku pa kar planejo nate
smirk-1.gif
.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Tako eni delamo za 90 % vseh letov (Munchen, Dunaj, Benetke, Celovec, Trst) ...

LP,
PIC

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Teoretično te carinijo, ko prestopiš mejo EU. Torej ko na Marco Polu odkorakaš skozi vrata. V praksi pa...
wink-1.gif

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
@jernej @PIC

To imata vidva izkušnje ko sta šla s tremi novimi laptopi, ali pac samo s svojim laptopom?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Izkušnje na splošno.

Za Charles de Gaulle v Parizu recimo. Mirno se sprehodiš ven iz terminala. Nobenega rentgena, nič... Pokažeš osebno in čao. Sicer nisem imel s sabo nobenega prenosnika, ampak v 35L nahrbtniku bi mirno bili trije.

Enako je bilo na Dunaju. Postaviš se v EU vrsto, na okencu pomoliš osebno, na baggage claim vzameš prtljago in greš ven. Bili sta sicer dve vrsti, ena za carino in ena za brez, ampak v nobeni ni bilo nobenega osebja.

Na Brniku sem pa še vedno odpiral prtljago, sploh če sem priletel iz kake eksotike.