Nakup iPhona

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ampak ce si dal 580€ za Italijanskega... to pomeni, da si naredil davcni preksrek (ali pa ga je nekdo drug) ker predvidevam,d a si ga kupil brez davka in potem "pozabil" odvest cesarju, kar je cesarjevega
grims-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ampak ce si dal 580€ za Italijanskega... to pomeni, da si naredil davcni preksrek (ali pa ga je nekdo drug) ker predvidevam,d a si ga kupil brez davka in potem "pozabil" odvest cesarju, kar je cesarjevega
grims-1.gif
Jest o tem ne vem popolnoma nič
d055.gif
no telefon dela, itunes tudi, ima vse dokumete, s tovornjaka ni padel...

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Ja, saj lahko kupiš na neko firmo brez težav, samo naslov moraš poznati in davčno. Ne preverjerjo. Preverjeno.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Samo zraven moras dat tudi osebni dokument... in ce podatke poberes iz imenika davcnih zavezancev, te lahko dokaj hitro izsledijo . edino ce nimas tudi ukradene ali ponarejene osebne ali potnega lista
smirk-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ce bi dal kaksen link, bi se dalo bolj natancno odgovorit... sicer pa si si ze odgovoril... Nekaj od tega, kar si nastel
smile-1.gif
Ali nismo to obdelali že v temi o neverjetnih eBay ponudbah?

Neverjetno ugodne ponudbe uporabnikov, ki so se prvič prijavili par dni nazaj, so praktično vedno prevare.

Enako velja za novo registrirane uporabnike Alterja, ki v svojem prvem sporočilu hvalijo neko storitev ali podjetje.
grin1.gif

balts

Pripravnik
1. sep 2009
166
0
16
Mene še nikoli niso vprašali o mojem osebnem dokumentu pri nakupih v italiji. Vedno sem predložil samo podatke od podjetja. Sicer sem vedno dal podatke od podjetja prijateljev z njihovim dovoljenjem. Keš na roke, direktno brez IVE, in to je to. Seveda legalno z računom s podatki podjetja. Lahko bi bil uporabil kar random podatke iz ajpesa... luknja v zakonu? Nihče te tam nič ne vpraša, njim je praktično vseeno al odvedejo tebi al državi. Tukaj pa tudi ni neke muje to prikazati ali pač? Kako je s tem?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Ali je podjetje prijateljev davčni zavezanec za plačilo DDV? Ali se račun glasi na njih in vsebuje njihovo davčno številko? Ali so oni račun zavedli med svoje prejete račune?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik balts pravi:
Mene še nikoli niso vprašali o mojem osebnem dokumentu pri nakupih v italiji. Vedno sem predložil samo podatke od podjetja. Sicer sem vedno dal podatke od podjetja prijateljev z njihovim dovoljenjem. Keš na roke, direktno brez IVE, in to je to. Seveda legalno z računom s podatki podjetja. Lahko bi bil uporabil kar random podatke iz ajpesa... luknja v zakonu? Nihče te tam nič ne vpraša, njim je praktično vseeno al odvedejo tebi al državi. Tukaj pa tudi ni neke muje to prikazati ali pač? Kako je s tem?

Ce kupujes iPhone, ki ima zraven SIM kartico, zahteva osebni dokument, saj po njihovem zakonu nobena telefonska stevilka ne more biti brez lastnika (ni tako, kot pri nas, ko predplacniski paket kupis v navadni stacuni, crpalki,... brez da bi potreboval identifikacijski dokument ... Ce pa SIM kartico pustis tam, pa lahko kupis tudi brez osebnega dokumenta... vendar zato ni nic ceneje (vsaj taksno izkusnjo imam jaz iz Vodafoneove stacune) ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tukaj je tabela z operaterji, ki nudijo nezaklenjene iPhone (glej cetrti stolpec z opisom "Locked to carrier) >> http://support.apple.com/kb/HT1937

V Evropi so taki operaterji v naslednjih državah:
- Belgija (Mobistar)
- Češka (O2, T-Mobile, Vodafone)
- Grčija (Vodafone, Cosmote)
- Italija (3, TIM, Vodafone)
- Luxembourg (Orange, LUXGSM, Tango)
- Rusija, Megafon, MTS, Beeline)
- Slovaška (Orange)
- Turčija (TurkCell)

Ni pa nujno, da jih kot Slovenski državljan lahko povsod kupiš, niti ni nujno, da so v prodaji brez aneksa - torej v predplačniškem paketu...

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Kolk sem preklel makaronarje v Torri d'Europa, ko se mi je izpraznil akumulator v njihovi garaži. Samo na informacijah v najvišjem nadstropju je ženska znala par angleških besed. Ostalo pa NULA.
rolleyes-1.gif

da bi ti šele vedu kok je blo pr nas pestro, k je kolegica zgubila listek od parkinga
grin1.gif

no pol so nas kr zastonj vn spustili
tongue-1.gif

To se je tudi meni ze zgodilo in to tocno v Torri d'Europa.

Mimogrede: parkirni listek sem nasel cez leto in pol
smile-1.gif

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik balts pravi:

Mene pa so. In to ravno v MediaWorld. Za nakup piclih 45 €. Placal sem z zlato Viso in potem je punca na vsak nacin tela videt se osebni dokument...krneki
stupid-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

Zlata Visa......... bejba je rekla: ta je pa "poun". Da ga mal prečekiram.
evil.gif