Nakup iPhona

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
torej, moj šef si je zaželel, da bi nabavil iPhone, predvsem zato, ker ima vse računalnike Applove in mu bi načeloma to bilo najlažje zaradi sinhronizacije in vseh teh zadev.

torej - kolikor zadeve poznam, je edina pametna odločitev, nakup v Italiji, zdaj pa me zanima, če v Italiji nabaviš iPhone, če je vseeno potrebno biti na karkoli pozoren, ali je tak telefon čisto okej in ga lahko posodabljaš, priklapljaš. za Hrvaške sem slišal, da se jih menda naj ne bi posodabljajo oz. da nikoli ne veš, kaj bo naslednja posodobitev prinesla glede uporabnosti telefona.

torej - italijanski je 100% funkcionalen takoj iz škatle, al se je potrebno z njim še kaj dodatno igrat?

lp, Dizzy

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Pri Italijanskem je vse takoj ok.. unboxa, priklopi na PC, aktivira z itunesi in je to to..

Edino jailbreakat ga bo malo tezje, ker bo imel 3.1.3 SW (ce se da ze permanentno jailbreakat, naj me nekdo popravi).. In se bo po vsakem rebootu ali, ce mu zmanjka baterije zadeva restorala na pre-jailbreak..

Zakaj jailbreak? Naceloma ni potreben.. samo ti pa omogoci morje dodatne funkcionalnosti..

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
mislim, da on ne rabi jailbrake-a. ker vse kar rabi je mail, je velik zaslon, mogoče kak vremenski widget, programček v zvezi s potovanji ter ura ki kaže dva časovna pasova. (je vsak vikend skoraj da na drugem kontitentu)
grin1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Potem pa sploh ni pene. Več ali manj ima že vse po defaultu preinstalirano. Ce bo pa kaj rabil, bo pa pac iz appstora snel, pa je..

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
>torej - kolikor zadeve poznam, je edina pametna odločitev, nakup v Italiji,

V sredo sem bila v iStore v BTC, kjer sem iz firbca vprašala, kdaj bodo prodajali iPhone (ker sem slišala, da jih prodajajo ...). Odgovor: saj jih že prodajamo, samo ne reklamiramo.

Cena - 100 € višja kot v Italiji (torej 719 za 16 GB in 819 za 32 GB).

V razmislek, ali je 100 € višja cena vredna tega, da se ne voziš v Italijo po nakup in kasneje, če je treba, na servis.

>torej - italijanski je 100% funkcionalen takoj iz škatle, al se je potrebno z njim še kaj dodatno igrat?

Sem ga nabavila en mesec nazaj, upgrejdala SW na 3.1.3, jailbreaka ne rabim, tistih nekaj aplikacij sem pa plačala (za par € me ne bo konec
grims-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
koko pa je s tistimi iz Tušmobila?

iStore - so tudi takšni kot Italijanski, samo da so pač dražji ali je še kak drug catch? ker bi potem lahko vzeli skupaj zame MacBooka, za njega iPhone, pa majo da dajo mal pousta ...
grin1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
včeraj me je kolega, ki je promotor Appla opozoril, da so Tuševi in iStore-vi iPhoni jailbreakani oz. sn0wani ... se pravi softwareovsko odklenjeni in da so edini pravi, tovarniško odklenjeni iPhoni dobavljivi le v Italiji.

zdaj pa me zanima - kje v Italiji?
grin1.gif
menda je takoj v Trstu čez mejo že ena trgovina ...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Tuševi in iStore iPhoni niso jailbreakani in niso softwaresko odklenjeni. So kar lepo uvoženi iz Italije (zato so tudi cene temu primerne).

V Italiji jih pa lahko kupiš v vsaki TIM ali Vodafone štacuni. V Trstu je več takih trgovin.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
včeraj me je kolega, ki je promotor Appla opozoril, da so Tuševi in iStore-vi iPhoni jailbreakani oz. sn0wani ... se pravi softwareovsko odklenjeni in da so edini pravi, tovarniško odklenjeni iPhoni dobavljivi le v Italiji.

grin1.gif

Tusevi in tisti v iStore niso jailbreakani in softversko odklenjeni... ker zadnja verzija 3.1.3 (ki je na voljo nekje od januarja dalje) se ne da odklenit... V Italiji pa jih dobis v vsaki Vodafone ali TIM stacuni oz. prodajalcu ... Imajo tudi v stacunah operaterja Tre... vendar tam baje nocejo prodat "neitalijanom" ...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ahaaa ... okej ... dobro, dobro ...

kot je nekdo zgoraj omenil, je pa to 100€ razlike v ceni. dobro, zaenkrat imam kar nekaj novih info, da poročam šefu, če ima kdo še kakšno info, pa kar na plan z njo.

aja - pojavila se je ideja, da bi vseeno na Tušu vzeli še eno telefonsko, pa me zanima, v katerih paketih se dobi iPhone? vem, da obstaja iPhohe za 300€, verjetno za Tuš50 ...

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:

grin1.gif

Tusevi in tisti v iStore niso jailbreakani in softversko odklenjeni... ker zadnja verzija 3.1.3 (ki je na voljo nekje od januarja dalje) se ne da odklenit... V Italiji pa jih dobis v vsaki Vodafone ali TIM stacuni oz. prodajalcu ... Imajo tudi v stacunah operaterja Tre... vendar tam baje nocejo prodat "neitalijanom" ...

V trgovskem centru Torri`d Europa pred Trstom je trgovina tipa Big Bang (pozabil sem ime) - tam se ga tudi dobi brez težav.
wink-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sem ravno našel, ja. nisem vedel, da imajo javno, da ga imajo, ker se je vedno govorilo, da se prodaja "pod pultom". ker denimo, iStyle ga nima na spletki nikjer, pa ga vseeno prodajajo ...

@Limetka: full hvala, zdaj pa samo predebatirat, kaj in kako
smile-1.gif

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik limetka pravi:

V trgovskem centru Torri`d Europa pred Trstom je trgovina tipa Big Bang (pozabil sem ime) - tam se ga tudi dobi brez težav.
wink-1.gif

Tista stacuna je Media World
smile-1.gif
... par korakov naprej pa sta se Vodafone in TIM stacuna

Če bi cel dan razmišljal se ne bi spomnil
bonk.gif

Vsekakor pa v primeru, da ne govoriš italijansko, svetujem obisk Media Worlda - v Vodafone in TIM štacunah so cepljeni proti znanju tujih jezikov, tam so me pa prav prijetno presenetili s simpatično Vale Rossi angleščino.
aplauz.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Kolk sem preklel makaronarje v Torri d'Europa, ko se mi je izpraznil akumulator v njihovi garaži. Samo na informacijah v najvišjem nadstropju je ženska znala par angleških besed. Ostalo pa NULA.
rolleyes-1.gif

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
sem ravno našel, ja. nisem vedel, da imajo javno, da ga imajo, ker se je vedno govorilo, da se prodaja "pod pultom". ker denimo, iStyle ga nima na spletki nikjer, pa ga vseeno prodajajo ...

@Limetka: full hvala, zdaj pa samo predebatirat, kaj in kako
smile-1.gif

jaz sem ga kupil v Kommdati v BTC 639 EUR 3GS 16 GB italijanski