Nakup gum

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
ksz..

Imam dunlop sp fast response. Odlična
smile-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Ah daj, pa nisi ti kriv za vreme in promet. Sem pa imel zajtrk in kavo v meku je pa tut to nekaj da le ti nisi potem v službo zamudil?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Skoraj zamudil. Od Ptuja do Ormoža je bila še hujša megla, pred mano seratorji s 50 km/h, prehitevat pa ne moreš, ko do zadnjega trenutka ne vidiš nasproti vozečega
tongue-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ob 12 sma pol šla iz mb (saj veš kak težko je žensko iz trgovine dobit
evil.gif
) pa tak lepo prazna cesta do SG-ja da se še nisem nikol po tak prazni vozil pa še lepo je sonce sijalo.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pol si se sigurno po dravski dolini peljal. Kje pa je najhitreje do SG, bi šel en dan v Gamsa kolega pogledat, je DJ tam. Eni pravijo preko Celja, eni preko Konjic, jaz pa vedno po dravski dolini grem.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
glej, ker me je ravno to zanimalo ti lahko povem kako sem prišel do tebe SG-mislinja-vitanje-slovenske konjice-mb točno 55 minut 80km, pol pa od europarka čez center pa relacija dravograd - sg 75 km pa slabih 60 minut. Glede na to da imaš avtocesto pred nosom bi rekel da je bolje it po moji prvi relaciji, v celje pa mislim da je bolj daleč, ker je iz SG-Celje 60 km, relacija celje - mb pa ne vem kok je.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Torej kot MB - Ormož, preko Ptuja je krajše ampak traja bolj dolgo, po AC pa daljše ampak hitreje. No se bom kar po dravski dolini peljal, poznam tisto cesto na pamet. Nazadnje ko sem se peljal iz SG preko Velenja do Celja sem se izgubil v nekih rovtah, še danes mi ni jasno kak
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
tut meni ni jasno kje si se vozil, tam se pa ja ne moreš kak zgubit. Si imel kako navigacijo?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zemljevid v predalu. Pa sej kot praviš, tak se nimaš kaj tam izgubit, je vsepovsod tabla Celje. Ampak sem vseeno uspel prit preko Šoštanja v Mozirje, potem pa mi je bilo počasi jasno, da ne peljem v pravo smer
rolleyes-1.gif

No boljši pa vseeno sem kot bratranec ki je šel po stari cesti v LJ in v Celju zavil proti Ljubečni namesto Ljubljani
hysterical-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Zemljevid v predalu. Pa sej kot praviš, tak se nimaš kaj tam izgubit, je vsepovsod tabla Celje. Ampak sem vseeno uspel prit preko Šoštanja v Mozirje, potem pa mi je bilo počasi jasno, da ne peljem v pravo smer
rolleyes-1.gif

No boljši pa vseeno sem kot bratranec ki je šel po stari cesti v LJ in v Celju zavil proti Ljubečni namesto Ljubljani
hysterical-1.gif

Odlično pol vem kje sta se oba vozila! Sploh ti si naredil velik krog.

mish

Pripravnik
18. avg 2007
181
0
16
Obišči stran
Da ne odpiram nove teme in ne smetim; zanima me če ima kdo kakšne izkušnje z sledečimi pnevmatikami:
Dunlop SP SPORT 9000
Pirelli P 6000
Maloya Futura Sport W
Fulda CARAT EXELERO

Kupujem namreč 225/45/17, pa nebi dajal kej preveč čez 110€ po gumi ...

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
SP je super guma,samo dobra do max 2 sezoni (ne glede na km), pol rata precej manj uporabna, predvsem na mokrem. SP oz P6 po mojem
smirk-1.gif
(SP je mal bolj športna, vendar kr star model)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Če hočeš dobro gumo na vseh podlagah potem izbiraj med Dunlop in Pirelli. Sta pa obe gumi "starejša" modela. oz. za obe obstaja boljši ekvivalent iz tovarne, ki pa ima seveda tudi višjo ceno.

Pirelli je bolj potovalna guma, medtem ko je Dunlopka bolj športna .. slednjo sem imel na 205/55R16 in je služila svojemu namenu cca. dve sezoni. Potem od robov ni bilo ne duha ne sluha!
tongue-1.gif

Aja pa Dunlop SP Sport 9000 ima smrekca profil, ce te oblika "gane"!
evil.gif

mish

Pripravnik
18. avg 2007
181
0
16
Obišči stran
Ah smrekca .. nevem no .. sej zgleda že, sam to je bl taka slovenska scena, k more vse na vn zgledat :D

Hec na stran ... smrekce bi se rajš bl izogibal kot ne, predvsem ker se bojim da bo po nekaj tisoč kilometrih glasna kot hudič .. sploh ko gledam tistole dunlopovo .. Sicer v ta rang denarja pride tudi Eagle F1, sam tist se pa bojim da na mokrem ni glih kej prida dobra ... S fuldo nima noben izkušenj?

Aja, mogoče še:
SP SPORT MAXX
Pirelli P 7

Hm.. kaj izkušnje z falken gumami? Kot vidim so to japonske gume ...
Falken ZIEX ZE-912 ali Falken FK-452
In pa Firestone Firehawk SZ 90 225/45 R17 91Y?

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Imam izkušnje s sport 9000 in tudi dunlop maxx. Lahko rečem da mi je 9000 bila bolj pri srcu. Tut maxx nislaba guma, ampak mi je zdržala manj kot 9000!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.