Nakup Citroen C3 1.6 16 V PLURIEL (avtomatik)

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
men se zdi cena mal visoka...

Ma meni se zdijo skoraj vse cene rabljenih avtomobilov v sloveniji lopovske. Se vidi slovenska "butnjenost" na pleh, kjer vsak misli, da ima neprecenljiv avto..
smirk-1.gif

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
690
65
28
Ljubljana
Pismu pa se mi ne zdi nekaj pretirana cena (če je res tako ohranjen in sploh in oh....), ker če gledaš ostale so cene tam od nekje 6000€ naprej (z slabšo opremo in motorjem).... Je pa tako da bi jo sigurno še kaj spustil,če mu pod nos pomolim gotovino.....
cool-1.gif

Gre se mi bolj zaradi tega da bi rad zvedel kakšna je kaj "življenska doba" omenjenih SensoDrive menjalnikov in če so kakšne "hibe"?
Hvala!

darwin

Majstr
17. avg 2007
592
369
63
Mami ima v oplu robotiziran menjalnik (tipa tega sensodrive) in z njim ni zadovoljna. Avto včasih prav grdo cuka, ker ne ve prav prestaviti, pa tudi sicer mi vožnja z njim ni kaj preveč všeč.
Če ga primerjam z avtomatikom (ki je tudi pri hiši) in ročnim menjalnikom, oba vzamem raje.
Priporočam ti eno testno vožnjo po mestu čez nekaj semaforjev in krožišč, najbolje v času rush houra. Če ti bo tam všeč, potem ti bo tudi v ostalih pogojih.

B81

22. jul 2007
36.933
10.501
113
Sicer ni pošteno, da tale mala jajca stane več ko moj, ampak ok, sem se sprijaznil
hysterical-1.gif

Za kakih 5 k eur bi bil ok avto za v mesto, samo grdo rečeno, radio treba takoj ven fuknit pa nekaj normalnega noter dat z zvočniki vred.
More fajn potegnit, reči punci, naj proba.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Dodatno k ostalim: avto ima izrazito ozko uporabnost, če vprašaš mene. Namreč: da postane "kabrio", moraš odstranit stranske loke in jih nekje pustit. Smotano, če nimaš garaže ali ustreznega drugega prostora. Nosit jih namreč ne želiš daleč.

In ko se v "kabrio" načinu odpelješ lahko samo upaš, da bo vreme zdržalo. Drugače boš moker kot na biciklu. Edina s plahto lahko prekriješ notranjost - seveda samo na parkiranem avtomobilu, ker vozit ga potem ne moreš.

Plus loki se bojda sčasoma lahko razmajejo.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik darlev pravi:
Punca ima namen kupiti "nov" avto in se je "zagledala" v tegale Citroena Pluriela( http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2895664&show=1 ).
Zanimajo pa me mnenja glede kvalitete, problemov in "kakovost" omenjenega "avtomatskega" menjalnika.
Hvala za odgovore!

Avto ni nekam uporaben vsaj meni se ni zdel. Vožnja nič posebnega je pa menjalnik za moje pojme nekoliko neroden.
Vsakič ko prestavi cukne in to meni sploh ni všeč. Streha sicer gre stran ampak jo moraš rastavit in pustit doma.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik Zorroslav pravi:
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
jajca

tace proč

Izjava polna argumentov, ni kaj.

kolegica ga ima
avto crkne sredi avtoceste, pride avtovleka ga naložijo, peljejo na servis, avto vžge
se zgodba ponovi enih parkrat
ga pusti serviserju za par dni, serviserju avto crkne sredi avtoceste, ga ne zna usposobit
pokliče avtovleko
razdrejo pol avta in končno ugotovijo da je na menjalniku neka napaka

streha zamaka povsod
če hočeš met kabrio moraš dat nosilce stran sicer je targa
če nimaš nosilcev ne moreš strehe zapret, dež te lahko dobi, avta ne moreš nikjer pustit

kot sem rekel
tace stran

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Že navaden C3 je jajc na kvadrat, tale je pa še jajc samo s polovico lupine...
tongue-1.gif

Torej: just don't do it
ne-ne-1.gif

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Že navaden C3 je jajc na kvadrat, tale je pa še jajc samo s polovico lupine...
tongue-1.gif

Torej: just don't do it
ne-ne-1.gif
Jaz lahko to rečem za vsak francoski avto novejše izdelave,pa govorim iz lastnih izkušenj. Sej če v avtu nebi blo nič električnega bi blo še vse ok,tak pa crkne vsaka elektronska komponenta,ki ima vsaj tri žice nase speljane...Sploh ne upam pomislit,kolk živcev mora požret takle menjalnik,ko začne delati malo po svoje
uf-1.gif

PS: Slabši so pomoje samo še angleži,tu mislim predvsem na rover in mg...
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Vsekakor je bolj praktičen.
Začetni modeli so meli probleme neke z zamakanjem strehe, ampak so to odpravli. Drugače pa avto ni nekak hudo problematičen (odvisno na kakega naletiš). Morda se bo punca mogla na menjalnik malo navadit.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik darlev pravi:
Kaj pravite na Peugeot 206 cc (ceprav je spet francoz)....
smirk-1.gif

Kljub temu, da je francoz in je menjalnik za nikamor, je še vedno za faktor 10 boljši avto od C3
zmaga.gif

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
Temu avtu drugač ljubkovalno pravijo tudi "akvarij"
(streha ne dihta, snemanje strehe je neuporabno, ker nimaš kam dat nosilcev itd...); fino se sliš, da imaš "cabrio",.. a imaš od tega le probleme.

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Kot prvo: Če te zaima dejansko mnenje uporabnikov in kakšni so problemi/hibe teh avtomobilov: http://www.citroenbilten.com/forum/

Kot drugo: Vozimo že cca. 1 leto iz druge roke C2 1.4 avtomatika in ni nobeni problemov ...

Avtomatika je potrebno probat predno se ga kupi in če cuka imaš dve možnosti: greš stran in iščeš dalje ali pa greš do mehanika za take menjalnike s ko nkretnim avtom in naj pove svoje mnenje ...

Skoraj noben avtomatik ne menja gladko brez cukanja (izjema Hondin - Variomatic) vendar pozor: ko menja se začuti RAHEL beri RAHEL cuk in nato naprej vleče, če pa CUKNE ORENK - okvara menjalnika ...

Pri hiši je še en avtomatik LR Freelander, tako da vem kako se avtomatiki obnašajo. Vozil tudi cca. 300km Mercedes A z avtomatikom in par km Honda Jazz.

Kar se konkretno Pluriela tiče je tako, da so res bili neki problemi z zamakanjem strehe, ki pa se jih odpravi z zamenjavo tesnil in če se odločiš za nakup tega avta preglej če je kje zbeležena zamenjava, drugače jo zahtevaj ali pa naj spustijo ceno ...

P206 in C3 si delita iste motorje in tudi menjalnike ... Edina prednost CC-ja je v tem, da imaš vedno streho s seboj ...

Uspešen nakup!

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
396
70
28
Sončna Štajerska
Čeprav imam doma osem avtov, ki so povsem po naključju vsi po vrsti Citroeni, je po mojem mnenju Pluriel udarec v prazno.
Zanimiva ideja, ampak izvedba ni najbolj uspela.
Glede problema z zamakanjem strehe - kot slišim, menjava tesnil ni 100% uspešna rešitev. Pri nekaterih lastnikih je OK, drugim pa še vedno zamaka.
Glede SensoDrive menjalnika - s tem so se dogajale vse sorte. Na primer, da se je menjalnik odločil, da je podlaga spolzka (četudi sredi poletja) in je preklopil v snow mode - posledica tega je bila, da je bil fiksno v drugi prestavi.
Uporabniki pravijo, da je v kasnejših letnikih delovanje SensoDrive menjalnika izboljšano.

Osebno bi Pluriela kupil le pod naslednjimi pogoji:
- Kasnejši letnik. Avta iz prvih dveh let izdelave raje ne.
- Ročni menjalnik (kar posledično pomeni 1.4 bencinski motor).
- Ne kot prvi oz. edini avto, da se mi ne bi bilo treba z njim voziti v dežju. Pač kot igračko za sončne dni.