Nakup avta v katerem se je kadilo

22. jul 2007
13.535
1.731
113
124
Jaz sem sedaj dobil kadilskega, jutri ga dam temeljito kemično spucati, sedeži bodo šli ven, vse obloge bodo očiščene in še z ozonom bo tudi,
lahko povem kakšen bo rezultat čez par dni, vsekakor se bo pa videlo potem ko se bo avto segrel na soncu...
Poletne temperature 50+ bodo vse povedale.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.507
5.054
113
Jaz sem imel nočne traume, ko sem v hotelu enkrat spal v sobi, kjer je nekoč očitno bilo kajenje dovoljeno. Podnevi nisem nič zaznal, sredi noči pa se zbudim in sem mislil, da je nekje požar. Kak dim je to? Sem bil v hipu buden, k sreči pa sem prej ugotovil, kaj točno je vzrok, kot sem v gatah letel ven :D :D :D

luka51

Guru
16. avg 2007
14.475
5.770
113
Kaj ima kdo izkušnje s temi ozon generatorji pod 100€. je to za kaj?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.136
4.115
113
Kaj ima kdo izkušnje s temi ozon generatorji pod 100€. je to za kaj?

Delujejo oz. ozon proizvajajo to je pa tudi to. Se ja pa treba zavedat nevarnosti ozona in pri teh poceni je faktor več za tveganje kot pri kakšni boljših. Z malo pameti pa ozon je ozon in tudi tisti kitajski za 50EUR ga proizvede.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.475
5.770
113
Ksko tveganje je lahko pri poceni napram dragim?
Tak kot si rekel ozon je ozon. Al pride iz poceni al iz dragega. Pri obeh je isto tveganje, ki v bistvu niti tveganje ni če veš kaj je ozon.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.136
4.115
113
Poceni nimajo senzorja za ozon (koncentracija), torej delaš na pamet. To je glavno tveganje. Ponavadi imajo mehanski timer in tega nastaviš na neki interval. To je vse kar preprečuje da se zastrupiš z ozonom oz. da proizvedeš previsoko koncentracijo za potrebe kot jih imaš (ozon uničuje tudi večino plastike, močno pospešuje ostale oksidacijske procese [recimo rjavenje] in posledično pretiravanje ni nikoli ok).

Konkretno za avto, poceni generator pustiš 5-10 min, ventilacijo na notranje kroženje pustiš še kakšne 30 min in potem avto dobro prezračiš (oz. pustiš vsaj 24 ur da ozon razpade). Vmes si čimdalj stran, iz avta pa prej pobereš vse čemur visoka oksidacije lahko škoduje.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.475
5.770
113
Nerabiš čakat 24 ur. Če zadevo preluftaš je hitro zunaj. Je preveč nestabiln, da bi bil v odprtem avtu 24 ur obstojn.
Je pa definitivno treba preluftat in počakat ja.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Z najdražjo sva med ogledovanjem jeklenih konjičkov zanjo naletela na primerno izbiro. Vse ok, res lepo ohranjen, ampak notri se je kadilo. To sva oba takoj zavohala.
Verjetno je ta vonj res težko odstraniti? Globinsko čiščenje?
15 let nazaj sem kupil avto od kadilca. Najprej sem ga peljal na detajlno mokro globinsko čiščenje (sedeži vzeti ven), nato se je zadeva še doma na soncu in v garaži temeljito presušila, kasneje ni bilo več vonja po cigaretih, pa sem tisti avto vozil še 7 let.
Očitno sem imel kar srečo, da se ni preveč zažrlo v plastiko in blago.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Ti si imel še srečo, v današnjih časih pri vseh možnih preparatih in načini čiščenja to ni več noben bavbav... Vse se očisti in zrihta, vprašanje je samo kako daleč si pripravljen it.. Slovencelj bi rad kupil avto od kadilca za 2 jurja manj, nebi pa plačal tistih nekaj 100eur za globinsko čiščenje ter ozon.. Samo tukej je problem.