Nakup avta v katerem se je kadilo

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Z najdražjo sva med ogledovanjem jeklenih konjičkov zanjo naletela na primerno izbiro. Vse ok, res lepo ohranjen, ampak notri se je kadilo. To sva oba takoj zavohala.
Verjetno je ta vonj res težko odstraniti? Globinsko čiščenje?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Globinsko mokro čiščenje z malo bolj intenzivnimi dišavami, kakšna mleta kava v avto.
Se "zlufta" po določenem času, če le ni vse rumeno od nikotin.

Bom pa sedaj podal eno tezo: kdor kadi med vožnjo oz. v vozilu, je človek z mišljenjem "jaz sem njega kupil" in taki po navadi ne gledajo kaj preveč na avto. Pač moje mnenje.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Kolega je kupil merqa v katerem je lastnik kadil 24/7, avto je res smrdel, pepelnik je imel kar un tavelik iz gostilne noter :D .. Po res pravem kemičnem čiščenju se je vohalo minimalno, čez nekaj časa je tudi tisti minimalen vonj izginil.

Se da, vprašanje je le, če se splača, kompletno kemično čiščenje ni poceni..

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.140
316
83
Tudi sam sem enkrat kupil avto, v katerem se je kadilo. Lastil sem si ga sedem let in smrad ni nikoli izginil. Imel sem ga tudi na globinskem čiščenju, pa ni dosti pomagalo.
Dobra stran tega pa je bila nostalgija na stičeve avtomobile iz otroštva. Vedno ko sem se vsedel v moj avto sem se spomnil na strica in njegove hude avte, pa da sedaj sam furam še boljše.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.300
1.924
113
Če ga imaš možnost zračiti bo v roku leta ali dveh vonj cca izginil, povsem pa nikoli.

(moj foter je kadil v avtu, je že 11 let pokojni, avto ima vedno odprte 2 cm šipe, pa še zdaj začutiš, da se je kadilo (čutiš...nekadilec bo zaznal, dolgo časa si pa konkretno zavohal).

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.097
10.921
113
kod Džej-Zija
Nekoč kupil avto od kadilca, Astra 1. gen. Tistega smradu se nikoli nisem znebil. Še po več letih, ko sem se na "vonj" nekako navadil, je vsak nekadilec, ki je vstopil, vonj takoj prepoznal.

Od takrat nikoli več kadilskega avta.

• Všeč mi je
Reactions: tony

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.173
490
83
+roke ti bodo smrdele zaradi volana (vem, ker sem kupil rabljen logitech G25 od kadilca)

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Saj se mi je zdelo, da iz te moke ni dobro delati kruha.
Glede mleka pa vem, je očetu uspelo politi nekaj litrov.
Da ne govorim za kolega - kupil nov avto (pustimo znamko, ampak preko 30 kEUR), mislim, da še ni bil star mesec dni. Enkrat je v prtljažnik naložil veliko kanto barve (velik hobok). Ko je prišel domov, je vzel kar fangel, da je ven metal ... Smrdelo ni tako hudo, na srcu in v denarnici pa je bolelo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.136
4.115
113
Če hočeš odstranit vonjave se danes uporablja večinoma ozon. Deluje presnetljivo dobro tudi pri kadilskih avtih. Predpogoj je pa dobro kemično čiščenje da se čimveč katrana odstrani iz blaga. Če ne gre za totalno zanemarjen avto nekega verižnega kadilca se s temi metodami čisto izničit vonjave dolgoročno.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver in Hondi

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.097
10.921
113
kod Džej-Zija
Pomaga če po sedežu mleko poliješ, ali malo nafte, pa kakšno gnilo sadje pod preprogo. Potem čikov po ene pol leta skoraj ne vohaš več.
Poznam oboje. Mleko polili moji starši v Corsi. Super vonj. Z dizlom prepojen zadnjic zic pa tudi: frend in njegov prastari Audi 80. :cheer: :cheer:

Ni ga pa čez bruhec z zračnik ventilacije. :valjamse:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Seveda deluje, kako pa? To je edina stvar, ki reši nepriklopljen kamper hladilnik, s tri tedne odmrznenimi ribami - k sreči ne moj. ;)

• Wow
Reactions: Romzi

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.382
4.957
113
Jaz sem sedaj dobil kadilskega, jutri ga dam temeljito kemično spucati, sedeži bodo šli ven, vse obloge bodo očiščene in še z ozonom bo tudi,
lahko povem kakšen bo rezultat čez par dni, vsekakor se bo pa videlo potem ko se bo avto segrel na soncu...